Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@11:02:33 GMT

در تعالیم قرآن کریم، انسان کامل و قرآن یگانگی دارند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۸۳۶۹

در تعالیم قرآن کریم، انسان کامل و قرآن یگانگی دارند

به گزارش خبرنگار مهر، دعا نزدیک‌ترین و مؤثرترین رابطه انسان با خداست. دعا در فرهنگ اسلامی از مهم‌ترین عبادات است؛ تا آنجا که خداوند در قرآن مجید پس از امر به دعا و وعده استجابت «وَقالَ رَبُّکُمُ ادْعُونی أَسْتَجِبْ لَکُم» می‌افزاید: کسانی که در برابر این رابطه نزدیک خلق و خالق تکبر می‌ورزند به زودی با ذلت وارد دوزخ می‌شوند: «اِنَّ الَّذینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دعاهای وارد شده در ماه مبارک رمضان دعای ابوحمزه ثمالی است. ابوحمزه از برخی امامان دعاهای متعددی آموخته است. شیخ طوسی در مصباح المتهجّد، به نقل از ابوحمزه، دعایی از امام سجاد (ع) آورده که در سحرهای ماه رمضان خوانده می‌شود و به دعای ابوحمزه ثمالی مشهور است و شرح‌هایی نیز بر آن نوشته شده است. این دعای نسبتاً طولانی مضامین اخلاقی و عرفانی والایی دارد و خواندن آن در بین شیعیان متداول است.

دعای ابوحمزه ثمالی یکی از دعاهای پرفضیلتی است که امام سجاد (ع) آن را در هنگام سحر می‌خواندند. ویژگی‌های منحصر به فرد این دعا، آن را بسیار متمایز کرده است. این دعا شامل صفات خداوند، اسم اعظم و همچنین شامل مفاهیمی مانند سنگینی بار گناهان، لزوم اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم (ص) و خاندان معصوم او، دشواری‌های قبر و قیامت است.

حجت الاسلام والمسلمین سید عباس حسینی قائم‌مقامی در سلسله یادداشت‌هایی از رهگذر شرح و تفسیر دعای ابوحمزه ثمالی زوایای پنهانی که در این دعای نورانی نهفته است را مطرح می‌کند. آنچه در ادامه می‌خوانید چهارمین قسمت از شرح و تفسیر دعای ابوحمزه است:

بالاترین حد گفتگو را چه کسی انجام داده است؟ معصوم و انسان کامل. چون درک کاملی از «قرآن» دارد. بنابراین می‌گوید معصوم همان قرآن تکوینی است. یکی قرآن تدوینی و دیگری قرآن علمی است و بنابراین در قرآن، انسان کامل و قرآن دوگانگی ندارند و یگانگی دارند. او وجود عینی است و او موجود کتبی است. هر دو مظهر جامع اسم الله هستند و در غایت کمال هستند.

انسان کامل کسی است که به تمامی خطاب پروردگار را درک کرده و تعلیم اسماءی الهی را به فعلیت رسانده و لذا به تمامی و به کمال وارد گفتگو با پروردگار می‌شود و یک پاسخ کاملی را به خطاب پروردگار می‌دهد. اگر انسان کامل نبود، تناسب بین گفتگو و طرفین گفتگو برقرار نمی‌شد. خطاب کامل می‌شد اما پاسخ ناقص می‌ماند چون هر پاسخی بدهیم ناقص است جز پاسخی که در زبان انسان کامل صادر می‌شود. باید این ادعیه تجلی و نماد آن پاسخ کامل انسان کامل به خطاب کامل پروردگار است. چه تعادلی بین قرآن و ادعیه به وجود می‌آید.

از این منظر می‌گوئیم ادعیه یعنی یک منبع معرفتی است. یعنی براساس ادعیه می‌توانیم تفسیر کنیم.

حال سوالی که مطرح می‌شود این است که ما چقدر برای تفسیر قرآن به ادعیه مراجعه کردیم؟ به روایات مراجعه می‌کنیم و مخاطب آن راوی است و پای نفر دوم در میان است اما ادعیه یک مخاطب مستقیم است. در روایت داریم که قرآن در روز قیامت دست نخورده و بکر محشور می‌شود و خیلی از مراتب باطنی آن فهم نمی‌شود، به جرأت می گویم ادعیه هم همین طور است. ادعیه هم بکر محشور می‌شود.

دعای صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) انسان را مشتاق می‌کند و به وجد می‌آورد. چه چیزی را می‌خواهید در عالم پیدا کنید که در این ادعیه نیامده باشد.

کد خبر 5460576 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: قرآن شاه آبادی قرآن مجید ماه مبارك رمضان دعای ابوحمزه ثمالی ماه رمضان 1401 ماه امید ماه رمضان 1401 ماه مبارك رمضان ماه امید قرآن حضرت خدیجه س قرآن کریم فعالیت های قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم اوقات شرعی شهر تهران شیعه نمایشگاه قرآن دعای ابوحمزه ثمالی انسان کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

کد خبر 6088407 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی