Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت بیمه مزارع و باغ‌های استان گفت: متأسفانه بخش زیادی از باغ‌ها و مزارع خسارت دیده در استان تحت پوشش بیمه قرار ندارند.

محمد میری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آسیب‌های وارده در اثر سرمازدگی در استان اظهار کرد: کاهش دمای هوا در سطح استان به سرشاخه‌ها و بخش‌های گلدهی درختان میوه در باغات آسیب جدی وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس برآوردهای انجام شده توسط کارشناسان بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال به ۶۰  تا ۷۰ درصد محصولات مختلف باغبانی در استان خسارت وارد شده است.

وی افزود: خسارت‌های وارده به باغ‌های آسیب دیده‌ای که تحت پوشش بیمه قرار داشتند با ارزیابی توسط کارشناسان پرداخت خواهد شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت بیمه مزارع و باغ‌های استان عنوان کرد: متأسفانه بخش زیادی از باغ‌ها و مزارع خسارت دیده در استان تحت پوشش بیمه قرار ندارند. به همین منظور ارزیابی میزان خسارت‌های وارده در استان به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و کشور اعلام شد تا در صورت تایید در هیات دولت با تخصیص اعتبارات و تسهیلات مربوطه خسارت‌های وارده به کشاورزان و باغداران به روش‌های مختلف جبران و پرداخت شود.

میری تصریح کرد: بهره‌برداران باید اصول فنی را به دلیل تغییرات اقلیمی و وقوع مخاطرات احتمالی از قبیل سرمازدگی رعایت کرده و ضمن قرار دادن محصول خود زیر پوشش بیمه زیان ناشی از آن را کاهش دهند، همچنین از مزایای بیمه محصولات برخوردار شوند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از ارائه تسهیلات یارانه‌دار برای اجرای طرح سایه‌بان به منظور جلوگیری از خسارات ناشی از تغییرات آب‌وهوایی در باغات استان خبر داد و خاطرنشان کرد: با استفاده از طرح سایه‌بان علاوه بر جلوگیری از سرمازدگی و آفتاب سوختگی سرشاخه‌ها، شکوفه‌ها و محصولات باغی، میزان مصرف آب نیز حدود ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.

میری تاکید کرد: تمام تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح سایه‌بان و تجهیزات بخاری‌های پلار و دمنده‌ها در صنایع داخلی تولید می‌شود.

پیش‌بینی خسارت به حدود ۲۶ هزارتن از محصولات باغبانی در استان

وی با اشاره به بیشترین میزان خسارت حاصل از سرمازدگی در استان تصریح کرد: بیشترین خسارت سرمازدگی مربوط به درختان هسته‌دار مانند گردو، انگور، انار، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو، گوجه‌سبز و بادام بوده که بین ۲۰ تا ۷۰ درصد بسته به نوع محصول،‌ شهرستان و شدت سرما متفاوت است. همچنین پیش بینی می‌شود به تولید حدود ۲۶ هزار تن از محصولات باغبانی استان خسارت جدی وارد شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: متاسفانه هر ساله در بهمن، اسفند و اوایل فروردین‌ماه جبهه هوای سرد و بارش برف در استان موجب سرمازدگی درختان به ویژه بادام و زردآلو و بخشی از مزارع زعفران می‌شود. همچنین طبق بررسی‌های صورت گرفته بیشترین میزان خسارت وارده به بخش کشاورزی طی ۱۰ سال اخیر مربوط به سرمازدگی است.  

میری با اشاره به برودت هوا در روزهای پایانی سال گذشته و اوایل سال جاری در سطح استان عنوان کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی و سازمان هواشناسی قبل از وقوع کاهش شدید دما به روش‌های مختلف و با انتشار دستورالعمل‌های پیشگیری از خسارت سرمازدگی این موضوع را به کشاورزان و باغداران گوشزد می‌کنند.

وی افزود: آسیب دیدگی شکوفه‌ها و سرمازدگی درختان در واقع آسیب به اقتصاد کشاورزان و امنیت غذایی جامعه است، بنابراین کشاورزان باید از این آسیب جدی تا حد توان جلوگیری کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: کارشناسان حوزه کشاورزی نیز هشدار می‌دهند که تغییرات اقلیمی در یک دهه گذشته و بروز سرما در فصل بهار در این استان به امری رایج و عادی تبدیل شده و باید اقدامات پیشگیرانه به طور جدی‌تر دنبال شود، همچنین طرح‌های برنامه‌ریزی شده عملیاتی شود.

میری با اشاره به برخی اقدامات به منظور مقابله با بحران سرمازدگی تصریح کرد: پوشش بیمه‌ای، تغییر شیوه‌های کشت، جایگزینی ارقام دیر گل‌ده و متحمل به سرما به جای محصولات حساس و آسیب‌پذیر، استفاده از سامانه‌های ضد تگرگ و سرما در باغ‌ها، ارتقای سطح دانش بهره‌برداران در استفاده از روش‌های جلوگیری از کاهش خسارت و مدیریت بحران، تغذیه صحیح باغات با تکیه بر کودهای افزاینده مقاومت گیاه به سرما، افزایش ماده آلی خاک، انجام یخ‌ آب زمستانه و... از جمله اقداماتی است که باید برای مقابله با بحران سرمازدگی به کار گرفته شود.

وی تاکید کرد: تجهیز باغ‌ها به سامانه گرمایشی و سامانه ضد تگرک ضروری است. ضمن اینکه استفاده از پوشش برای مقابله با نفوذ سرما نیز از جمله اقداماتی است که می‌تواند درختان را در برابر سرما تا حدودی ایمن نگه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد كشاورزي سرمازدگی تحت پوشش بیمه قرار باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جعفری ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سیل خسارت سنگینی را به کشاورزی خراسان جنوبی وارد کرده است، اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان‌ها، بالغ بر پنج هزار و ۴۴۳ میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: بر اثر سیل خسارات قابل‌توجهی به زیربخش‌های کشاورزی استان از جمله قنوات، باغات، زراعت، دام و طیور، ابنیه‌ها، جاده‌های بین مزارع و ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی وارد شده‌است.

وی افزود: گروه‌های تعیین و ارزیابی خسارات پس از سیل در سطح مراکز بخش سازماندهی و تمام مناطق خسارت‌دیده نیز فهرست‌برداری شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: جبران خسارات سیل به کشاورزی این استان قدری دشوار است و بر اساس برآوردهای اولیه خسارات سیل به بخش‌های کشاورزی خراسان جنوبی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه اکیپ‌های راهسازی در سطح اکثر مراکز جهاد کشاورزی مستقر بوده و مشغول ترمیم جاده‌های بین مزارع در بخش کوهستانی هستند، بیان کرد: همکاران مدیریت در شهرستان‌ها وگروه‌های جهادی در کنار کشاورزان و بهره برداران، کار لایروبی و پاکسازی باغات استان را انجام می‌دهند.

جعفری گفت: با استفاده از بیل‌های مکانیکی، لایروبی رسوبات جمع‌شده در پشت بندها انجام خواهد شد تا پیش از فصل آبیاری باغات زمینه آبیاری درختان و زمین‌های زراعی فراهم شود.

وی گفت: بر اساس گزارش‌های ارسالی، شهرستان‌های بشرویه و زیرکوه بیشترین میزان و حجم خسارت را اعلام نموده که این گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین خسارت به منابع آبی کشاورزی وارد آمده است، اظهار کرد: طبق گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که سیل به تعداد ۱۰۱ رشته قنات، ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۳۷ رأس دام سبک، ۵۲۰ کیلومتر ایل راه، ۱۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۷ کیلومتر مسیر انتقال آب خسارت وارد کرده است.

جعفری گفت: البته تاکید می‌گردد که گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.

کد خبر 6090006

دیگر خبرها

  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی