Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید ضمیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محور و اساس مشهد، وجود بارگاه منور رضوی است، برهمین اساس، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری باید شناخت کاملی نسبت به هویت منحصر به فرد مذهبی- زیارتی و فرهنگی این شهر داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی، تقویت و ایجاد عناصر هویت‌بخش سیما و منظر شهری با رویکرد معماری ایرانی- اسلامی در سطوح مختلف امری ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمیری اضافه کرد: طرح‌های ‌توسعه شهری و طرح‌های تفصیلی باید توسعه متوازن و عدالت‌محور سرانه‌های خدماتی، با نگاه ویژه به حاشیه شهر را دنبال کنند.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: شهرداری باید به سمت کسب درآمدهای پایدار گام بردارد، معاونت شهرسازی و معماری باید برنامه مدون و اجرایی به منظور کاهش وابستگی منابع درآمدی شهرداری به درآمدهای حاصل از صدور مجوزهای ساختمانی و جرایم تخلفات به منظور اجرا، طی یک دوره چهار ساله تهیه کند.

ضمیری افزود: ٧٠ درصد مراجعات به شهرداری، مربوط به حوزه شهرسازی است، نقش این مجموعه در ایجاد رضایتمندی عمومی بسیار حائز اهمیت است، لذا برنامه آموزشی و ارزیابی عملکرد فردی مستمر به منظور ارتقای سطح علمی و تخصصی کارکنان حوزه معاونت معماری و شهرسازی باید ارائه شود.

ضمیری، برنامه‌ریزی به منظور پیاده‌سازی سیاست‌های انسان‌مداری با نگاه ویژه به تامین نیازهای اقشار خاص اعم از کودکان، سالمندان، معلولان و جانبازان، در تهیه و تدوین طرح‌های توسعه شهری و ضوابط ملاک عمل در بهره‌برداری ساختمان‌ها را از دیگر محورهای فعالیت معاونت شهرسازی و معماری بیان کرد.

وی ادامه داد: ارائه برنامه در خصوص افزایش حداکثری شفافیت و حذف امضاهای طلایی در خصوص کلیه تصمیمات خرد و کلان حوزه شهرسازی در همه سطوح در شهر مشهد نیز الزامی است.

ضمیری گفت: همچنین باید برنامه مشخص و اجرایی در خصوص ساماندهی و حفاظت از املاک و اراضی واقع در محدوده و حریم شهر از حیث نظارت بر تخلفات ساختمانی و برنامه‌ریزی به منظور تسهیل فرآیند توافق و تشویق با مالکان املاک درشت دانه در مشارکت اجرای طرح‌های توسعه شهری و جلوگیری از ریزدانگی و توسعه حاشیه نشینی تدوین و عملیاتی شود.

وی همچنین از شهردار مشهد خواست تا فرایند انتخاب معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد را سرعت ببخشد.

پس از انتصاب معاون پیشین شهرسازی شهرداری مشهد به عنوان استاندار خراسان شمالی، در آذرماه پارسال، هنوز شهرداری نسبت به جایگزینی در این معاونت اقدام نکرده است.

برچسب‌ها شهرداری مشهد مشهد معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی شهر مشهد شورای اسلامی شهر مشهد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری مشهد مشهد معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی شهرداری مشهد مشهد معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی شهر مشهد شورای اسلامی شهر مشهد شهرسازی و معماری شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین افشاری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در اجلاسیه گروه‌های کشوری معماری و شهرسازی اظهار کرد: احیای الگو‌های سنتی و بازگشت به الگو‌های معماری سنتی و اسلامی و استفاده از آن در طراحی‌های مدرن یکی از ضرورت‌های است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با ابراز خرسندی از حضور مدیران گروه‌های معماری و شهرسازی دانشگاه‌ آزاد اسلامی در دامغان عنوان کرد: دامغان یکی از کهن‌ترین شهر‌های ایران است و کاروانسرا‌ها، قلعه‌ها و تپه‌های قدیمی و برج و بارو، حصار عظیم داخل و خارج شهر دامغان است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان متذکر شد: این شهرستان در حال حاضر دارای بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که ۱۳۰ اثر ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی است و از آثار شاخص این شهرستان می‌توان به تپه تاریخی حصار با قدمت ۷ هزار سال و دارای سه دوره متعدد، مسجد تاریخانه که یکی از مهم‌ترین مساجد بازمانده از قرون اولیه اسلامی در کشور و از نخستین نمونه‌های مساجد است، اشاره کرد که مناره آن یکی از عناصر تشکیل‌دهنده آن است.

افشاری متذکر شد: وجود بنا‌های تاریخی بسیار در دامغان و لزوم احیای ارزش‌های اسلامی در شهر‌های مسلمان که امروزه هویت خاص گذشته را از دست داده‌اند، بیش از قبل احساس می‌شود.

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تاکید کرد: تمرکز بر آموزش معماری اسلامی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تشویق پژوهش در این زمینه می‌تواند دستاورد‌های شگرفی را ایجاد کند.

وی متذکر شد: توجه به فرهنگ و هنر ایرانی و ادغام فرهنگ و هنر ایرانی در طراحی‌های معماری و شهرسازی با بهره‌گیری از توان علمی اندیشمندان این دو حوزه با استفاده از مصالح بومی و سنتی و به‌کارگیری مصالح ساختمانی سنتی و بومی در ساخت و ساز‌ها موجب ترویج معماری پایدار که هم با محیط زیست سازگار باشد خواهد شد و هم بازتاب‌دهنده میراث فرهنگی ایرانی-اسلامی و توسعه گردشگری می‌شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، توجه به معماری ایرانی‌ ـ‌ اسلامی در ساخت و ساز‌های شهری را از موضوعات حائز اهمیت برشمرد و تأکید کرد: استفاده از نماد‌ها و عناصر معماری اسلامی در طراحی‌های جدید با برگزاری اینگونه جلسات در دانشکدگان هنر زمینه تحول در معماری را ایجاد کرده و با ارائه راهکار و برنامه به حاکمیت زمینه ایجاد قوانین و مقرراتی که حمایت از معماری ایرانی اسلامی را در برنامه‌ریزی‌های شهری و ملی تضمین کند را مهیا خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های معماری و شهرسازی ایران
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • جرایم مدیران شهری در البرز تحت رصد معاونت پیگیری پرونده‌های خاص
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟