Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:40:38 GMT

افزایش توان زیست محیطی کشور در دستور کار است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۸۸۳۶

افزایش توان زیست محیطی کشور در دستور کار است

به گزارش  روز پنجشنبه روابط عمومی  اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز، «اصغر دانشیان»  در آیین معارفه سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست البرز افزود:

 سازمان حفاظت محیط زیست برنامه ها و  پیگیری های متعددی از جمله موضوع معیشت کارکنان، تبدیل وضع و افزایش توان تخصصی را دستور کار قرار داده و به صورت مجدانه پیگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  از جمله  اقدامات می توان به افزایش سطح حقوق و دستمزد، موضوع سختی شرایط کار و به روز رسانی تجهیزات یگان حفاظت محیط زیست اشاره کرد.
«مجید درگی»  سرپرست  اداره کل حفاظت محیط زیست البرز نیز در این  آیین  برنامه ها و اهداف محیط زیست استان را تشریح کرد و گفت: مشکلات آلایندگی هوا، کمبود آب و عدم مدیریت صحیح منابع آب زیرزمینی استان که سبب فرونشست های قابل توجهی در برخی مناطق استان همچون، بیابان های اشتهارد و نظرآباد شده است ، از جمله برنامه ها است که پیگیری می کنیم .

وی بیان داشت : ادامه این مشکلات می تواند در آینده نزدیک پیامدهای منفی  زیادی برای کشاورزی و حتی سکونت  در برخی روستاهای استان ایجاد کند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست البرز ادامه داد: عدم مدیریت صحیح پسماندها  در استان که ریشه بسیاری از مشکلات زیست  محیطی است نه تنها در استان البرز بلکه در کل کشور نیز تاثیر منفی داشته است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست البرز افزود:  آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی، انتشار بوی نامطبوع، تعارضات بین حیات وحش و جوامع محلی، تکثیر زیاد سگ های ولگرد و انتشار بیماری های مشترک  بین انسان و حیوان و امثال آن که سلامتی و جان مردم  و حتی حیات وحش را به خطر انداخته است از مشکلات زیست محیطی البرز به شمار می رود.

وی اظهار داشت:  برخی مشکلات زیست محیطی  دیگر مثل تخریب و تعرض به زیستگاه ها و مناطق حفاظت شده و ساخت و ساز های غیر مجاز، شکار غیرمجاز  که هر چند همکاران بنده سعی کرده اند با آنها برخورد کنند ولیکن به نظر می‌رسد که نیاز به برخورد های  شدیدتر و قاطعانه تری باشد تا جلوی دست درازی سودجویان و منفعت طلبان گرفته شود.
وی به فرموده مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ رئیس جمهور اشاره کرد که حضور مردم در همه مسائل، حل کننده مشکلات است و هیچ جایگزین دیگری ندارد.

درکی گفت: تجربه نشان داده که هر کجا کاری به مردم سپرده شده و مردم آمده اند پای کار، آن کار موفق بوده است. چرا که مردم صاحبان فعلی و آینده کشور هستند.
وی بیان داشت : با توجه به اصل ۵۰ قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان سند راهبردی تعیین خط مشی نظام اسلامی ، برای جلب مشارکت عمومی مردم در حفاظت از محیط زیست در درجه اول باید مردم را با وظیفه ای که قانونی اساسی روی دوش آنها نهاده است آشنا کنیم و این مهم محقق نخواهد شد مگر اینکه خود ما نسبت به اهمیت و ضرورت حضور مردم در حل مشکلات زیست محیطی کشور باور قلبی داشته باشیم.

وی ادامه داد:  حضور و مشارکت مردم در دولت مردمی، پاکدست و انقلابی سیزدهم یک ضرورت و راهبرد است و نه یک انتخاب .

درگی همچنین دومین ظرفیت مهم را سمن های محیط زیستی و دوستداران و حامیان واقعی محیط زیست دانست که همواره بی ادعا و دلسوزانه آماده کمک به حل مشکلات محیط زیست و حفاظت از آن هستند.

وی  بیان داشت: از همه همکاران متخصص و توانمند در تمامی سطوح، تقاضا دارم تا این حقیر را در انجام این مسوولیت خطیر و مهم کمک نموده تا این امانت الهی را بهتر از امروز به آیندگان واگذار کنیم.

در این آیین از خدمات پنج ساله فردین حکیمی در سمت مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز قدردانی شد و دکتر مجید درگی به عنوان سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز معرفی شد. 



 

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست مراسم معارفه استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست مراسم معارفه استان البرز سازمان حفاظت محیط زیست مراسم معارفه استان البرز اداره کل حفاظت محیط زیست البرز محیط زیست استان استان البرز مشکلات زیست زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران