Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان در پژوهشی به موانع کنترل وزن در مادران باردار کم برخوردار جامعه پرداخته‌اند که نتایج آن نشان می‌دهد چهار موضوع از جمله بارداری ناخواسته و پرخطر و عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و کانال‌های اطلاعاتی نامعتبر در این میان نقش دارند.

به گزارش ایران اکونومیست، اضافه شدن وزن در طی دوران بارداری امری اجتناب‌ناپذیر و البته ضروری است، اما این پدیده وقتی فاقد مدیریت صحیح باشد، می‌تواند به عنوان یادگار دوران بارداری سلامت مادران را به مخاطره اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند شیوع چاقی و کلیه بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی در تمامی کشورها رو به افزایش است اما عوامل سبب‌ساز آن در جوامع مختلف با هم تفاوت دارند و بررسی و شناخت آن در هر جامعه می‌تواند به یافتن چالش‌ها و نهایتا راهکارهای ارائه خدمات بهتر در راستای پیشگیری و مقابله با آنها منجر شده و به ویژه در خصوص زنان باردار به سلامت بیشتر و کیفیت بهتر زندگی ایشان منجر شود.

مراجع مختلف گزارش کرده‌اند زنان خاورمیانه به داشتن یک سبک زندگی چاقی تشویق می‌شوند. علاوه بر آن، محدودیت‌های مالی می‌تواند به این مساله دامن بزند زیرا هزینه‌های بالای مراقبت‌های دوران بارداری و عدم آگاهی کافی یا دسترسی به خدمات بهداشتی رایگان، مدیریت وزن مناسب را برای زنان باردار از طبقه فرودست اقتصادی و اجتماعی پایین را دور از دسترس  می‌کند. در عین حال کاهش نرخ فرزندآوری در بین اغلب زوج‌های طبقه متوسط جامعه نشان‌دهنده اهمیت ارائه مراقبت‌های کافی برای مادران باردار در گروه‌های اجتماعی-اقتصادی پایین است، زیرا به نظر می‌رسد اکثریت جمعیت نسل‌های بعدی را  فرزندان این گروه تشکیل می‌دهند.

دکتر پریسا امیری رئیس مرکز تحقیقات تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت، با ذکر مطالب فوق افزود: نرخ چاقی مادران در ایران نشان‌دهنده کاستی‌هایی در خدمات بهداشتی بارداری فعلی است، به‌ویژه برای مادران طبقه‌ی کم برخوردار اقتصادی-اجتماعی که به مراقبت‌های خصوصی دسترسی ندارند. با این حال، تحقیقات در مورد چاقی حاملگی در ایران بر مشکلات مدیریت وزن این گروه از مادران متمرکز نبوده است و شناسایی نیازهای این مادران، شناخت وضعیت دقیق آنها و شنیدن مستقیم مشکلات آنها می‌تواند به رفع عیوب زایمان کمک کند.

وی با ذکر این مقدمه به تشریح مطالعه کیفی انجام شده در این مرکز تحقیقات با استفاده از رویکرد تئوری زمینه‌ای و با تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده از مصاحبه‌های مراجعین مراکز بهداشتی درمانی عمومی شهر تهران برای مراقبت‌های دوران بارداری انجام شده است پرداخت.

امیری در توضیح معیارهای انتخاب شرکت کنندگان به افزایش وزن بیش از حد در شش ماهه اول بارداری، وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین و تمایل به اشتراک گذاشتن تجربیات خود را عنوان و اضافه کرد: چهار تم اصلی از داده‌های حاصل از مطالعه پدید آمد که هر کدام دارای زیرمجموعه‌هایی هستند. وی این ۴ سرفصل را شامل عوامل شخصی(عواطف و احساسات ناخوشایند، سلیقه‌ی غذایی/سرگرمی‌های شخصی، حجم کار و مسئولیت‌ها و سابقه بیماری)، وضعیت بارداری(بارداری ناخواسته و پرخطر). روابط بین فردی و حمایت(عدم حمایت همسر و الگوبرداری ناسالم از خویشاوندان) و عوامل/تاثیرات فرهنگی-اجتماعی(هنجارها و ارزش‌های اجتماعی، عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و کانال های اطلاعاتی نامعتبر) ذکر کرد.

این متخصص در پایان در خصوص کاربرد نتایج طرح خاطرنشان کرد: این نتایج می‌توانند به توسعه استراتژی‌های بهداشتی مناسب برای زنان دارای چاقی که در طبقات پایین‌تر اقتصادی-اجتماعی هستند کمک کند. همچنین، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای این گروه از زنان می‌توانند با تحلیل این یافته‌ها به عنوان راهنمای بررسی شرایط و پیشینه آنها استفاده نمایند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: بارداری ، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بارداری پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم خدمات بهداشتی دوران بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۹۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب، مسیر مصلحت جامعه

  حجاب یکی از آن عوامل و رفتارهایی است که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی ایفا می‌کند. در واقع وقتی قرار است در محتوای یک جامعه عفت و پاکدامنی مطرح باشد آن وقت مسأله پوشش یک زن مسلمان مفهوم عمیقی به خود می‌گیرد و تبدیل به قانون می‌شود که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، حجاب یک حکم شرعی و قانونی است و عمل به آن بر همگان، مسلم و واجب است. دین اسلام، پوشش را یکی از بهترین عوامل حفاظت زنان و حفظ سلامت اجتماعی می‌داند و در واقع حجاب، لباس مشارکت اجتماعی و آزادی زنان در جامعه است و چون زن بدحجاب، هرگز نمی‌تواند جلوی نگاه‌های آلوده و هوس‌انگیز مردان را بگیرد، اسلام از زنان خواسته که با رعایت پوشش اسلامی ازچشم‌چرانی مردان جلوگیری وازحقوق فردی و اجتماعی‌شان محافظت کنند. امین کشوری، کارشناس عفاف و حجاب به جام‌جم می‌گوید:«حجابی که اسلام راجع به آن حرف می‌زند و در آیات قرآن به آن اشاره شده است به مصلحت مردم وهمین خانواده‌هاست.همان دختران جوانی که می‌خواهند همسران‌شان راحفظ کنندو پسرانی که می‌خواهند زن محبوب‌شان راازدست ندهند،بدون حفظ حجاب ورعایت حدوحدود آن این خواسته‌های‌شان‌عملی نمی‌شود.»
     
تضاد آموزه‌های غربی با ارزش‌های اسلامی
درجوامع غربی برای این‌که از زن، موجودی به وجود بیاورند که موردنظر خودشان و اهداف سودجویانه‌شان باشد، نیازدائم به مد دارند تا با درست کردن آن، چشم‌ها، دل‌ها و ذهن‌ها را به همین جذابیت‌های ظاهری و کوته‌بینانه مشغول کنند. اما فردی که به این ظواهر وسوسه‌انگیز مشغول شودمجالی برای رسیدن به ارزش‌های واقعی واخلاقی خواهدداشت؟امین کشوری می‌گوید: «آموزه‌های غربی به زنان می‌آموزد که همه ارزش‌های آنها در «تن» خلاصه شده‌ و اگر توانست اندام، ظرافت‌ها و زیبایی‌هایش را به بهترین شکل ممکن برای افراد جامعه به نمایش بگذارد، می‌تواند ایفای نقش کند. اما این نگاه، مقابل ارزش‌های دینی و اسلامی است. اسلام می‌گوید: نقش اصلی زن در جایگاه همسری و مادری است و با حفظ این موقعیت‌ها و رعایت حجاب که برایش امنیت می‌آورد می‌تواند در عرصه اجتماع ظاهر شود و به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی یا حتی اقتصادی نیز بپردازد». البته اسلام هرگز نخواسته مرد از زن بهره‌کشی اقتصادی کند،بلکه سخت با آن مبارزه می‌کند و ازنظر اسلامی، استقلال اقتصادی زن، امری مسلم و متعلق به خود اوست. 

بالا رفتن سطح استانداردهای جنسی 
درجوامع غربی، دردسترس بودن زنان بی‌حجاب ورفتارهای غیرطبیعی آنان سبب شده که مردان به تدریج ازآنها رویگردان و حتی متنفر شوند.در واقع دیدن سطح بالایی از بی بندوباری و جذابیت‌های زنان برای مردان به عادت تبدیل شده، چون مردان روزانه با تعداد زیادی از زنان بی حجاب رو‌به‌رو می‌شوند و این تقاضای روحی،روانی و جنسی آنها را بالامی‌برد وطالب سطح جدید، متنوع و بی‌بندوبارتر ازوضعیت موجودشان می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مردان برای ارضای غریزه جنسی خود به همجنسان خود روی آورند. سردی و بی‌مهری مردان نیز سبب شده تا زنان نیزبه همجنسان خودروی آورندکه همجنس بازی یکی ازمشکلاتی است که تمدن غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما در اسلام همه نیازها و تامین آنها باید در مسیر تعالی و سعادتمندی انسان باشد نه این که همه فکر وذکر افرادبرای تامین نیازهای جنسی که به صورت عطش جنسی درآمده،صرف شود.به گفته کشوری، آزادی‌های جنسی نامشروع، موجب شده پیمان اخلاقی و زناشویی همسران و به عبارتی بنیان خانواده از بین برود و سبب به وجود آمدن پیامدهای ناگواری مانند سقط جنین، بچه‌های نامشروع، خشونت و تجاوز به زنان، خروج از مرز اعتدال در پرداختن به نیازهای جنسی و... شود. کم شدن و سیر نزولی جمعیت نیز یکی دیگر ازمعضلات چنین جوامعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که نسل موجود به دلایل تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و فرزنداوری و ترویج روابط نامشروع جنسی و...تمایلی به تولید نسل جدید نداشته باشد. در این‌گونه جوامع تعداد سالمندان و سالخوردگان نسبت به درصد کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود.

دیگر خبرها

  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • تفرجگاه "دربند" صحنه از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شد
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • خدمت رسانی گروه‌های جهادی در مناطق کمتر برخوردار خانمیرزا
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی