Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی نظام پزشکی، تأخیر در اعلام تعرفه‌ها را موجب ضرر و زیان جامعه پزشکی دانست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالرسول صداقت، با اشاره به اینکه یکی از بزرگ‌ترین و مشکل‌سازترین مسائلی که در پیش روی نظام سلامت وجود دارد؛ عدم درک درست از کارایی و فلسفه وجودی جامعه پزشکی است، اظهار کرد: این مهم ناشی از این است که اصولاً مسئولان کشور مقوله امنیت را نمی‌شناسند در حالی که باید بدانند بخش بزرگی از امنیت هر جامعه‌ای در گروِ سازوکار بزرگی به نام جامعه پزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اگر همکاران رشته‌های مختلف پزشکی نباشند، امنیت کشور بیش از مرز‌ها در خطر خواهد بود، زیرا وقتی ساز و کار سلامت در جامعه وجود نداشته باشد، کشور از درون دچار بحران می‌شود.

صداقت با گریزی به مبحث تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی و گلایه از دیرکرد اعلام آن ادامه داد: شاهد حرکات نمایشی در شورای عالی بیمه و سایر ارکان مرتبط با نظام سلامت در خصوص تعرفه‌های پزشکی هستیم و همواره اعلام تعرفه‌ها با تأخیر قابل توجهی همراه بوده است و به ازای هر یک ماه تأخیر در اجرای تعرفه‌ها به میزان یک دوازدهم ضرور و زیان به هر دو بخش دولتی و خصوصی وارد می‌شود.

عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه سازمان‌های بیمه‌گر به طور متوسط بین ۶ تا ۱۰ ماه در پرداخت مطالبات بخش خصوصی و دولتی تأخیر دارند، تصریح کرد: اگر میانگین پرداخت مطالبات را همان ۶ ماه در نظر بگیریم، بر اساس محاسبات تورم در کشور، عملاً جامعه پزشکی حداقل با حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زیان تعرفه خود را دریافت می‌کند و اگر مجموع تأخیر در اعلام تعرفه‌ها و پرداخت مطالبات گروه‌های پزشکی را در نظر بگیریم، جامعه پزشکی همواره با زیان ۲۰ تا ۳۰ درصدی رو به رو بوده است.

صداقت با اشاره به اینکه اگر تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی را هر سال ۳۰ درصد نیز افزایش دهند، تازه جبران تأخیر در اعلام تعرفه و پرداخت مطالبات است، خاطرنشان کرد: عدم اعلام به موقع تعرفه‌ها و نیز عدم تعیین تعرفه‌های واقعی نوعی از هم گسیختگی را به دنبال خواهد داشت به طوری که برخی از همکاران برای جبران هزینه‌های مازاد خود با شروع سال جدید به طور خود سرانه و بر حسب ظن و گمان اقدام به افزایش تعرفه‌های دریافتی خود می‌کنند.

رئیس سازمان نظام پزشکی کرج با اشاره به تلاش‌ها و از خودگذشتگی جامعه پزشکی و کادر درمان در دوران شیوع بیماری کووید ۱۹ اذعان کرد: در سال جدید نیز با وجود همه رنج‌ها و مشقت‌هایی که جامعه پزشکی در دوران کرونا متحمل شد، به جای اینکه مورد محبت قرار گیرد انواع هجمه‌ها به این قشر وارد شده و مورد آزردگی و رنجش خاطر قرار گرفت.

وی افزود: هنوز تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی اعلام نشده و عدم درک درست و منطقی متولیان امر از شرایط جامعه پزشکی موجب شده تا هر روز تعداد قابل توجهی از همکاران تمایل به مهاجرت داشته باشند و تا کی باید شاهد خروج نخبگان از کشور به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی و کاری آن‌ها باشیم.

صداقت با بیان اینکه جامعه پزشکی به نوعی مورد بازی و تمسخر قرار گرفته است، ادامه داد: متأسفانه یکی از وزرای دولت طی نامه‌ای به رئیس جمهور مطالبی را در خصوص تعرفه‌های پزشکی بیان نموده که نشان می‌دهد وی اطلاعی از سوابق تعرفه گذاری و تعیین تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی و ظلمی که به جامعه پزشکی روا داشته شده، ندارد. همچنین مطالبی در آن نامه وجود دارد که سرشار از مغلطه بوده و در تاریخ قبل و بعد انقلاب افزایش ۱۰۰۰ درصدی در زمینه تعرفه‌های پزشکی نداشته‌ایم و به نظر می‌رسد ایشان مفهوم ۱۰۰۰ درصد را به درستی درک نکرده است، لذا عدم آگاهی چنین افرادی می‌تواند لطمه سنگینی به نظام سلامت ایران وارد نماید.

عضو شورای عالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: حتی اگر افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه‌ها را داشته باشیم باز هم از تورم کشور عقب هستیم و دیرکرد اعلام و عدم تعیین تعرفه واقعی در درجه اول موجب وارد شدن ضرر و زیان به بخش دولتی می‌شود، زیرا هزینه‌ها از محل خزانه ملی تأمین می‌شود و تورم آن بر روی مواد غذایی و…، اعمال خواهد شد که در نهایت مردم متحمل فشار‌های اقتصادی می‌شوند.

وی یاد آور شد: بیمه‌های پایه می‌توانند با پرداخت فرانشیز درمانی به مراکز خصوصی و دولتی میزان پرداخت از جیب بیماران را کاهش دهند و به واقع اختصاص منابع مالی مناسب به سازمان‌های بیمه گر سبب واقعی شدن تعرفه‌ها و کاهش پرداخت از جیب مردم خواهد بود که رضایت ارائه دهنده و گیرنده خدمات درمانی را به دنبال خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جامعه پزشکی نظام پزشکی تعرفه پزشکی تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی پرداخت مطالبات جامعه پزشکی اعلام تعرفه نظام پزشکی شورای عالی تعرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۴۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی

حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی از سال‌های اخیر تا هم‌اکنون هرساله با چالش همراه بوده که این موانع برخی از تبعات اجتماعی را در پی داشته است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه تاکید کرد: البته در نظام فنی و اجرایی در خصوص نظام تعرفه چالشی وجود ندارد و مشکلی وجود ندارد و هرساله روال قانونی خود را طی می‌کند؛ البته قانون تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی از ۱۸ سال گذشته تاکنون تغییر نکرده که درخواست اصلاح و بازنگری این قوانین را به مراجع مربوطه ارجاع دادیم.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که اجرای این روند را با چالش مواجه کرده عدم تطبیق فرمول محاسبه نرخ ساخت با نرخ حق‌الزحمه مهندسان است؛ زیرا حق الزحمه‌های مهندسان بر اساس هزینه ساخت محاسبه می‌شود که این نوع فرمول محاسبه هیچ تشابهی با هزینه ساخت واقعی مسکن ندارد و از دو سال گذشته (۱۴۰۱) درخواست به‌روزرسانی هزینه ساخت را پیشنهاد دادیم.

شکیب با اشاره به اینکه جلسات وزارت راه و شهرسازی برای رفع چالش‌های تعرفه حق‌الزحمه مهندسان بی‌نتیجه ماند، افزود: به وزارت راه و شهرسازی کشور برای رفع چالش‌های تکراری تعیین تعرفه برگزاری جلساتی را پیشنهاد دادیم که یک شورای تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان شکل گیرد؛ این جلسات در تیرماه سال گذشته (۱۴۰۱) برگزاری شد اما به دلیل عدم تشکیل جلسات در خود وزارت راه و شهرسازی، خروجی مطلوبی در پی نداشت، بنابراین این چالش‌ها بدون حل همچنان باقی است.

وزیر راه و شهرسازی پادرمیانی کند!

این مسؤول بیان اینکه تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نباید به دو عنوان ملی ساختمان وابسته باشد، تصریح کرد: قطعاً نباید از دو عنوان مقررات ملی ساختمان برای تعیین حق‌الزحمه مهندسان استفاده کرد؛ برای حل این مشکل انتظار می‌رود وزیر راه و شهرسازی شخصاً برای رفع این چالش‌ها پا در میانی کند و مسؤولیت اعلام میزان افزایش تعرفه‌ها را برعهده بگیرد؛ البته در این زمینه نیز درخواست داده شده و در حال بررسی است.

وی میزان افزایش نرخ حق‌الزحمه مهندسان (۱۴۰۳) را نامعلوم اعلام کرد و افزود: تا بدین لحظه نرخ مشخصی در این زمینه مشخص نشده اما انتظار می‌رود میزان تعرفه حق‌الزحمه مهندسان به اندازه افزایش ۴۰ درصدی سازمان نظام پزشکی یا برابر با افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران باشد، البته ناگفته نماند اگر بر مبنای تعرفه ساخت مسکن باشد قاعدتاً باید افزایش ۱۰۰ درصدی شامل حال مهندسان شود.

شکیب درباره زمان ابلاغ میزان افزایش تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، گفت: طبق قوانین باید تا آخر اسفندماه سال گذشته (۱۴۰۲) اعلام می‌شد اما به دلیل تأخیر نهایتاً تا یک‌شنبه (۹ اردیبهشت) حق‌الزحمه مهندسان ابلاغ خواهد شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در خصوص اینکه بعضاً زمان طولانی شدن فرآیند صدور پروانه ساختمان را به سازمان نظام ربط می‌دهند، خاطرنشان کرد: فرآیند صدور پروانه ساختمانی دارای چند بخش مجزا است، یک بخش آن طراحی است؛ پس‌از اتمام طرح نقشه، در سازمان نظام مهندسی استان بارگذاری می‌شود؛ سپس به طور معمولی بین یک الی دو هفته فرآیند کنترل طرح سپری و سپس به فرآیند تعیین ناظر ارجاع می‌شود. بنابراین در این زمینه سازمان نظام مهندسی چالشی ندارد.

وی گفت: زمان صدور پروانه ساخت در حال حاضر حدود شش ماهه اما قطعاً امکان کاهش فراینده ممکن است؛ البته سازمان نظام مهندسی در این زمینه پیشگام است.

کد خبر 6089644 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند