Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای سید حمید حسینی گفت: اقتصاد افغانستان سالانه حدود ۵ میلیارد دلار واردات دارد و طی سال‌ها اخیر، سالانه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار صادرات هم داشته است. مهمترین شرکای تجاری آن نیز همسایگانش یعنی ایران، پاکستان و هندوستان هستند. ترکیه در سال‌های اخیر توانسته با ورود به بازار افغانستان، در بحث‌های فنی و مهندسی و ساخت و ساز، با حمایت آمریکایی‌ها پروژه‌های زیادی را در این کشور انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید: مزیت‌های ایران برای تجارت با افغانستان، ضمن هم دین و آیین بودن و سابقه تاریخی که این کشور زمانی بخشی از ایران بوده و زبان فارسی، زبان بخش عمده‌ای از مردم افغانستان است، این است که زیرساخت‌های مناسبی هم داریم؛ این زیرساخت‌ها عبارت هستند از چندین مرز و راه‌های مبادلاتی یعنی، دسترسی ایران به افغانستان، مهمترین مزیت ما نسبت به سایر رقباست. همچنین، سلایق ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها به هم نزدیک است.

به گفته آقای حسینی، ظرفیت صادرات فرآورده‌های نفتی، مصالح ساختمانی و مواد غذایی به افغانستان را داریم که همگی، مطلوب این کشور است. پارسال در رابطه با افغانستان وضعیت صادراتی بهتری داشتیم.

او معتقد است که اگر بتوانیم روابط خود با افغانستان را بهبود ببخشیم و مسئله آب را با این کشور حل کنیم، همزمان با این که کشت مواد مخدر در این کشور ممنوع شده، قطعا می‌توانیم تجارت با آن را افزایش دهیم. حضور مهاجران افغانستانی در ایران، در بحث تامین نیروی انسانی، می‌توانند به اقتصاد ایران و ایران هم می‌تواند به بازسازی این کشور کمک کند.

صادرات ایران به افغانستان ماهانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار است که کاهش تجارت با این کشور را نشان می‌دهد. افغانستان معمولا بعد از چین و عراق، شریک سوم و گاهی شریک چهارم ایران بوده اما امسال به شریک پنجم ایران تبدیل شده است.

به گفته سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک، در شش ماه دوم پارسال، تجارت با افغانستان شامل یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۴۶۹ تن به ارزش ۸۰۰ میلیون و ۶۹ هزار و ۵۵۲ دلار صادرات و ۱۱ هزار و ۴۰۶ تن به ارزش ۱۳ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۱۲۷ دلار واردات بوده است.

 رضا سیدآقازاده مدیر کل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت هم گفته، چین، هند و پاکستان مبادلات خود با افغانستان را افزایش داده اند و سهم بازار ایران در این کشور، در حال تهدید است. ایران می‌تواند سالانه ۳ تا ۳ و نیم میلیون دلار صادرات به افغانستان داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افغانستان تجارت خارجی توسعه تجارت همسایگان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۵۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا فلاح پیش از ظهر امروز شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: خوزستان برخلاف دیگر نقاط کشور سه اتاق بازرگانی مستقل دارد و این امر ظرفیت بسیار خوبی را برای حوزه صادراتی استان ایجاد کرده است که امیدواریم این هم‌افزایی موجب تحقق شعار امسال و اهداف برنامه‌ریزی دولت شود.

وی به ارتباطات خوب در حوزه اصناف خوزستان اشاره و اظهار کرد: استان خوزستان با حدود ۶ میلیارد دلار، رتبه دوم کشور در حوزه صادرات را کسب کرد.

فلاح بیان کرد: برنامه‌ریزی وزارت صمت برای خوزستان رسیدن به هفت میلیارد دلار صادرات است ولی هدف صنعت، معدن و تجارت خوزستان رسیدن به ۷.۵ میلیارد دلار صادرات است که امیدواریم این امر تحقق یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان بر ضرورت تمرکز مبتنی بر صادرات تاکید کرد و گفت: میزان صادرات خوزستان از محل تولیدات صمت ۲.۵ میلیارد دلار بوده که یکی از اقدامات خوب بود.

وی تصریح کرد: میزان صادرات تولیدات محصولات درون استان خوزستان بیش از پنج میلیارد دلار بوده که صادرات به کشورهای همسایه هدف‌گذاری شده است.

فلاح بیان کرد: صادرات محصولات خوزستان به اوراسیا و روسیه یکی دیگر از اهداف است که تلاش می‌شود در چارچوب سیاست‌های دولت سیزدهم اجرا شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان اظهار کرد: خوزستان ۵۰ رایزن اقتصادی را برای اولین بار در سراسر کشور توزیع و مأموریت جدید محول می‌کند؛ سه نفر از همکاران در صمت خوزستان به عنوان رایزنان اقتصادی انتخاب شدند که می‌توانند ظرفیت خوبی را برای توسعه مبادلات تجاری استان ایجاد کنند.

کد خبر 6089851

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی