Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی خطیب جمعه اراک گفت: دولت و مجلس باید زمینه تحقق سیاست های ابلاغی تامین اجتماعی را فراهم کنند.

آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در خطبه های امروز نماز جمعه اراک، با اشاره به فرازی از نهج البلاغه در خصوص قناعت و با تاکید بر اهمیت قناعت، اظهار کرد: قناعت در مصرف مسئله بسیار مهمی است، بویژه در حال حاضر صرفه جویی در مصرف برق و درست مصرف کردن آن بویژه در آستانه فصل تابستان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سیستم های مختلف برقی و دیگر سیستم ها باید اصلاح شوند تا مصرف انرژی قابل قبول باشد، افزود: اگر همچون سال گذشته در خصوص مصرف برق عمل کنیم و حدود ۱۲ درصد رشد در این زمینه اتفاق بیفتد، همانگونه که در سال گذشته به مشکل برخوردیم امسال نیز گرفتار کمبود بسیار زیاد برق خواهیم شد.

دری نجف آبادی با اشاره به کاهش میزان آب در سدها، اظهار کرد: باید حدود ۱۲ هزار مگاوات برق آبی تولید می کردیم که امسال به جهت کاهش آب سدها این مهم امکانپذیر نیست بنابراین از مهندسان و مشاوران و معماران می خواهیم در طراحی ها دقت کنند تا مصرف برق به درستی انجام شود.

وی در خصوص مصرف بنزین نیز گفت: در ایام عید در طول شبانه روز ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین مصرف شد و گازوئیل هم همینطور در حالی که یارانه سوخت ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار است.

دری نجف آبادی از همگان خواست که در حوزه مدیریت مصرف انرژی همکاری کنند و افزود: در مورد آب نیز همین مسائل مطرح است. نباید آب مصرفی و آب شرب را با بی توجهی به فاضلاب تبدیل کرد. بهره برداری در این عرصه باید اصلاح شود.

وی در ادامه با بیان اینکه روز ولادت حضرت امام حسن(ع) در پیش است، گفت: ایشان امام احسان، ایثار و انفاق هستند و مکرر در راه خدا اموالشان را تقسیم کردند. امید است از این چراغ روشن اهل بیت(ع) بیشتر استفاده کنیم. همچنین این هفته وارد شب های با عظمت قدر می شویم و باید این شب ها را قدر دانست. باید برای استفاده از این شب ها آماده شویم و شب تا سحر شب زنده دار باشیم.

دری نجف آبادی اظهار کرد: در هفته گذشته دو برنامه مهم توسط مقام معظم رهبری اعلام شد. یکی سیاست های حوزه تامین اجتماعی است که بحث بسیار مهمی است و در ۹ محور کلیدی توسط مجمع تشخیص مصلحت مورد بحث قرار گرفت و تقدیم رهبری معظم انقلاب شد و ایشان هم نظرشان را در خصوص آن عنوان کردند و به دستگاه ها ابلاغ شد.

وی افزود: دولت و مجلس باید زمینه تحقق این سیاست ها و تدوین قوانین مربوطه را فراهم کنند. البته نقش دولت، مجلس، نهادها و ارگان ها، مردم، خیرین، صندوق ها و ... در این سیاست ها بسیار وسیع دیده شده است. اگر در این حوزه به درستی تلاش شود، کار بسیار بزرگی انجام می گیرد و اگر سهل انگاری کنیم دستاورد مطلوبی حاصل نخواهد شد.

دری نجف آبادی تاکید کرد: دولت باید سیاست های تامین اجتماعی را با توجه و برنامه ریزی در اولویت قرار دهد. سرمایه های ارزی کشور نیز به جای واردات اقلامی که نیاز جدی به آنها وجود ندارد باید صرف سرمایه گذاری واقعی برای توانمندسازی کشور در درازمدت شود. باید امید و اشتغال را برای جوانان افزایش داده و بنیه اقتصادی کشور را ۱۰ برابر افزایش داده و توانمندسازی کرده و عدالت را گسترش دهیم.

وی با تاکید بر لزوم مصرف درست سرمایه های کشور افزود: ارز ما ناموس ماست و باید قدر آن را بدانیم. کسانی که توان صادرات دارند باید درآمدهای صادراتی را برای خدمت بیشتر، به کشور برگردانند .

وی با بیان اینکه اتفاق مهم دوم اخیر، ملاقات دولت با مقام معظم رهبری بود که رهبری رهنمودهای بسیاری حکیمانه ای را در این ملاقات ارائه دادند، با اشاره به سخنان رهبری گفت: خداوند جواب قلب و زبان آلوده را نمی دهد، باید با نیت صادق و قلب طاهر با خداوند سخن گفت. استغفار نیز در راستای طلب رحمت از خداوند بسیار اهمیت دارد و به معنای جبران کردن مافات است.

وی به ۲۹ فروردین سالروز فرمان امام راحل در رابطه با تحکیم و تقویت ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرد و گفت: منافقان تلاش می کردند ارتش را منحل کنند و لابد با صدام و آریکا و اسرائیل هم پیمان شده بودند که صدام حمله کند و کشور بنیه دفاعی خود را از دست بدهد و در برابر تهاجم دشمن تسلیم شود، ولی خداوند کمک کرد و امام راحل با بینش و بصیرت و آگاهی فرمان مقدس تثبیت ارتش و تقویت و تکریم آن را در سال ۵۸ صادر کرد. ارتش ایران در دوران دفاع مقدس نزدیک ۴۸ هزار شهید و ۱۰ هزار جانباز تقدیم نظام اسلامی کرده است و یکی از این جوانان غیرتمند ارتش شهید صیاد شیرازی است.

دری نجف آبادی یاد شهدای ارتش را گرامی داشت و گفت: این شهدا مربی و معلم خیرات هستند و امروز نیز جوانان ما در ارتش در حال خدمت رسانی هستند و جان خود را فدای خدمت به کشور می کنند.

وی همچنین از اقدامات جنایتکارانی که در اربیل و امثال آن اقدامات جنایتکارانه انجام می دهند و جوانان ما را به شهادت می رسانند ابراز انزجار کرد و افزود: آنها فکر می کنند با این اقدامات می توانند ملت ما را از راهش منصرف کنند در حالی که اینگونه نیست . راه ملت ما راه امام و رهبری و شهدای محراب و امام حسین(ع) است.

دری نجف آبادی با بیان اینکه از قیام مظلومانه مردم فلسظین با همه وجود پشتیبانی می کنیم و مجاهدت های جوانان غیرتمند فلسطین و غزه را قدر می نهیم گفت: اینکه قیام با فلاخن به قیام با اسلحه تبدیل شده همان راه درست است. در برابر گرگ های آدم خوار چاره ای جز فداکاری و مجاهدت نیست این مجاهدت ها باعث می شود دشمنان زبون ما از هر جا آمده اند به همانجا برگردند و فلسطین کانون اسلام و اهل بیت(ع) باشد.

وی در پایان با اشاره به برگزاری جشن گلریزان برای زندانیانی که گرفتاری مالی دارند، گفت: این جشن همیشه در ماه رمضان برگزار می شود و مقام معظم رهبری هم کمک های قابل توجهی را در این رابطه اهدا کردند. امید است مردم استان مرکزی نیز با همت های بلند به این اقدام کمک کنند و بخشی از زندانیانی که به علت بدهکاری در زندان به سر می برند آزاد شوند.

انتهای پیام

   

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی تامين اجتماعي نماز جمعه اراك تامین اجتماعی دری نجف آبادی سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۶۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حوزه مدیریت بازار ارز ما چیز جدیدی از دولت نمی‌خواهیم و هدف از جلسات مشترک ارزی این است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد. 

افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

 

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون  ارتقا دادیم. 

وی متذکر شد: این موضوع طی 4 سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه  و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال 1400 توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است. 

وی ادامه داد: در بخش سیاست های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه هایی که در  گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست. 

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد. 

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.  

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند ولی این اقلام ضروری با قیمت 2 تا 3 برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود‌، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • اقدامی مهم در استاندارد که زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرده است
  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است