Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال رسانه ای اصولگرا گفت: این دولت هم مثل دولت های قبل گفته است که با مافیا برخورد می کند اما چرا اینکار تاکنون نشده است؟ ضرورت اصلاح نظام بانکی را همه دولت ها مطرح کرده اند و الان باید بررسی و پژوهش شود که چرا این اهداف محقق نشده است؟

بیژن مقدم در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، درباره فعالیت احزاب و جریان های سیاسی کشور و ارتباط آنها با جامعه، اظهار کرد: جریان های سیاسی در مساله ارتباط با مردم دچار ضعف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احزاب ایران مردم پایه نیستند و محفلی از افراد هم سلیقه هستند که فعالیت آنها هم فصلی است. مشکل احزاب فعالیت فصلی آنهاست. آنها یا ارتباط با مردم را بلد نیستند یا به هر دلیلی نمی خواهند این ارتباط برقرار باشد. احزاب بدنه مردمی ندارند و اعضای آنها هم محدود هستند.

وی با اشاره به حضور بخشی از جریان اصولگرا در بدنه اجرایی کشور، تصریح کرد: این افراد تمام همت خود را صرف تحقق وعده های خود و ایجاد کارنامه موفق کردند. ارتباط آنها با مردم هم در بهترین حالت است. مدل رفتاری رئیس جمهور و برخی اعضای کابینه و وزرا در ارتباط بی تکلف و خارج از تشریفات با مردم، در گذشته یک آرزو بوده است. بخش دیگری از اصولگرایان هم که دارای رسانه هستند، هم جنبه انتقادی دارند و هم تشویقی، البته رویکرد تشویقی آنها پررنگ‌تر است چون به هر حال دولت عمر زیادی ندارد و برای نقد دولت به زمان بیشتری نیاز است.

این فعال رسانه ای در پاسخ به این پرسش که چه زمانی برای نقد دولت مناسب است؟ گفت: به نظر من یکسالگی دولت برای نقد عملکردها زمان مناسبی است. دولت در همین مدت هم اقدامات خوبی مثل تامین واکسن، آزادسازی سواحل و تسهیل در صدور مجوز کسب  و کارها انجام داده است. قبلا این انتقاد وجود داشت که چرا همه دنیا واکسیناسیون انجام می دهند، اما در ایران خبری از آن نیست، اما اکنون به مردم التماس می کنند که بروند و واکسن بزنند. این نمونه ها نشان داد که هرگاه دولت زیرساخت ها را فراهم کرده و میان دستگاه ها هماهنگی برقرار کند و عزم جدی داشته باشد، موفق می شود.

مقدم همچنین با بیان اینکه پس از یک سالگی می توان از دولت مطالبه کرد که چه میزان از وعده های خود را محقق کرده است؟ افزود: البته در برخی حوزه ها نه تنها این دولت، بلکه سایر دولت ها هم شعار دادند، اما موفق نشدند، بنابراین باید به ریشه این عوامل پرداخت. این دولت هم مثل دولت های قبل گفته است که با مافیا برخورد می کند، اما چرا اینکار نشده است؟ همه دولت ها طرح مساله کرده اند اما چرا در حل مساله موفق نشده اند؟ اصلاح نظام بانکی را همه دولت ها گفته اند اما الان باید بررسی و پژوهش شود که چرا این هدف محقق نشده است؟ چرا دولت های قبلی موفق نشدند؟ نخواستند یا نتوانستند؟

وی در پایان تصریح کرد: من اعتقادی ندارم که این مشکلات راه حلی ندارد. تجربه این دولت نشان داده است که اگر زیرساخت ها و هماهنگی میان دستگاه ها و عزم جدی وجود داشته باشد می توان عملکرد موفقی داشت.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دولت سیزدهم ، احزاب

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دولت سیزدهم احزاب دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالرضا رحمانی فضلی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگویی، به بیان دیدگاه های خود پیرامون اهمیت توسعه متوازن در کشور پرداخته است.

وزیر سابق کشور در بخش هایی از این گفتگو که ماهنامه گفتگوی اجتماعی منتشر کرده، گفته است: اساس رضایت‌مندی مردم و قبول مشروعیت برای حکومت‌ها برمبنای کارآمدی است. پس اگر کارآمدی باشد، رضایت‌مندی هم وجود خواهد داشت. اگر رضایتمندی باشد، مقبولیت است. اگر مقبولیت باشد، مشروعیت هم کنارش قرار دارد و این سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می‌شود که منجر به تنظیم متعادل رابطه دولت و مردم و در نتیجه امنیت می‌شود و در نهایت هم به رابطه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بین «مردم و مردم» و «مردم و دولت» می‌انجامد. عنصر بسیار پرقدرت همه این‌ها، توسعه متوازن و متعادل است.

رحمانی فضلی ادامه داد: هر دولت، رئیس‌جمهور و مجلسی، از قوی‌ترین تا ضعیف‌ترین، منها تا به اضافه بیست درصد، درجه توفیق دارد. من ۵ درصد اضافه نیز گفتم. یعنی دولت ضعیف ۲۰ درصد کشور را عقب می‌برد و دولت قوی ۲۰ درصد کشور را جلو می‌برد. ۸۰ درصد کشور معطل تغییرات نظام‌ها، ساختارها، کارکردها ، قوانین و روابط هستند.

وزیر سابق کشور در بخشی دیگر از گفتگوی خود اظهار داشته است: اگر در کشور بستر و فضای باثبات در حوزه اقتصادی، سیاست داخلی، سیاست خارجی و مشارکت مردم نداشته باشید، نمی‌توانید کاری انجام دهید.

وی در این گفتگو با اشاره به اینکه اگر از من پرسیده شود در شرایط کنونی بزرگترین مشکل کشور در حوزه‌های برنامه‌ریزی و توسعه چیست؟ من در یک کلمه به شما می‌گویم، عدم توازن و تعادل در کشور در بحث توسعه.

وی عنوان کرد: نظام پولی ، بانکی و مالی ما واقعاً یک نظام انحصاری متمرکز ضد توسعه است؛ از ساختار بانک‌ها بگیرید تا عملکردهایشان. مقام معظم رهبری در عموم و خصوص بارها گفته‌اند که چرا بانک‌ها شرکت‌داری می‌کنند؟! بانک تمام منابع را از سطح کشور جمع می‌کند، بعد در توزیع منابع اولویت اول آن‌ها شرکت‌ها و پروژه‌های بانک؛ اولویت دوم شرکت‌ها و پروژه‌های بانک دیگری که ضربدری کار می‌کنند و اولویت سوم مشتری‌های بزرگ خودش است، اولویت چهارمی وجود ندارد. از یک نظام پولی و بانکی ناقص‌الخلقه، نظام اداری، نظام بودجه‌ریزی، نظام مالیاتی و نظام برنامه‌ریزی که همه اجزا بد کار می‌کنند چه انتظاری می‌توان داشت. نتیجه‌اش می‌شود عدم توازن و تعادل در توسعه. چشم‌اندازهای هراسناک شهرهای بزرگ، مشکلات وحشتناک شهرهای بزرگ، محرومیت‌های وحشتناک مناطق محروم، معطل ماندن ظرفیت‌ها در مناطق محروم و مهاجرت‌ها نتیجه همین عدم توازن و تعادل است.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901081

دیگر خبرها

  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • فرصت خدمتگزاری به مردم بسیار محدود است
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست