Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@18:29:18 GMT

تلف شدن گونه کمیاب ماهی استخوانی در دریای خزر/قصور از کجا بود؟!

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۹۹۱۰۰

تلف شدن گونه کمیاب ماهی استخوانی در دریای خزر/قصور از کجا بود؟!

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، هرساله با نزدیک شدن به انتهای فصل صید ماهی کارشناسان شیلات به‌منظور مولد گیری ماهیان استخوانی شروع به صید ماهی می‌کنند.

امسال هم کارشناسان شیلات گیلان که برای مولد گیری ماهیان استخوانی در حال صید ماهی از دریای خزر در بندرکیاشهر بودند به‌صورت اتفاقی یک ماهی آزاد کمیاب را صید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعلل عامل تلف شده گونه نادر؟!

پس از صید این ماهی کمیاب و به‌منظور حفظ و نگهداری از این ماهی مولد، کارشناسان شیلات استان گیلان با مرکز شهید باهنر در کلاردشت مازندران به‌عنوان تنها مرکز شمال کشور که قابلیت نگهداری ازاین‌گونه ماهی را دارد تماس برقرار کردند.

ولی به گفته مسؤولان مرکز شهید باهنر کلاردشت، این مرکز به دلیل پایش دامپزشکی در قرنطینه است و فعلاً امکان پذیرش هیچ‌گونه ماهی وجود ندارد تا هماهنگی‌های لازم با دامپزشکی استان مازندران انجام شود.

به گفته حمیدرضا نقی نصیری  سرپرست اداره کل شیلات استان گیلان، پس‌ازاین اتفاق تصمیم بر این شد تا ماهی را در دریا و یا مصب رودخانه سفیدرود رها کنیم، ولی کارشناسان شیلات اعلام کردند دریا مواج و طوفانی است و امکان رهاسازی این ماهی ۶ کیلویی وجود ندارد، از طرفی اگر در مصب رودخانه رها می‌شد به‌طور حتم دوباره در تور صیادان گرفتار شود.

 

 

نصیری می‌گوید که بالاخره با رایزنی‌های کارشناسان شیلات برای حفظ این‌گونه‌ موردحمایت به این نتیجه رسیدیم تا ماهی را موقتاً در مرکز شهید بهشتی که منابع آب مناسب‌تری برای نگهداری این‌گونه دارد منتقل کنیم تا زمانی که امکان پذیرش ماهی در مرکز شهید باهنر کلاردشت مازندران فراهم شود.

طبق گفته‌های سرپرست اداره کل شیلات گیلان ازآنجایی‌که ماهیان در زمان مهاجرت تغذیه خوبی ندارند و ضعف بدنی دارند و این ماهی هم در تور مانده بود و دمای آب نیز به دلیل گرمای هوا مناسب نبود به‌شدت ضعیف شد و با اینکه در حوضچه شرایط احیاء آن فراهم شد، ولی در زمان بارگیری برای انتقال به مرکز شهید بهشتی تلف شد.

ورود محیط زیست به پرونده ماهی نادر تلف شده

پس‌ازاین اتفاق اداره کل حفاظت از محیط‌زیست گیلان نیز به ماجرا ورود کرده و خواستار بررسی بیشتر دلایل تلف شدن این ماهی ارزشمند و کمیاب شدند.

رضا زمانی سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست گیلان با اعلام این مطلب می‌گوید که یک قطعه ماهی آزاد از گونه‌های حمایت‌شده و در فهرست در معرض انقراض به‌صورت اتفاقی در تور صیادان پره در منطقه بندر کیاشهر گرفتار شد که پس از اطلاع‌رسانی و حضور مأمورین یگان حفاظت محیط‌زیست پارک ملی بوجاق کیاشهر، این ماهی که وزنش به بیش از ۶ کیلو می‌رسید زنده تحویل مرکز مولد گیری و تکثیر و پرورش آبزیان شیلات شد ولی متأسفانه به دلایل نامعلوم  ماهی مذکور در مسیر انتقال به مرکز، تکثیر تلف شد.

 

به گفته زمانی با توجه به اینکه این‌گونه از ماهی، بسیار کمیاب و در رده‌بندی حفاظتی جزو گونه‌های درخطر انقراض به شمار می‌آید بررسی‌هایی از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست به‌عنوان متولی حفاظت از گونه‌های درخطر نابودی در جریان است.

طبق اعلام سرپرست اداره کل حفاظت از محیط‌زیست، این نهاد  از طریق اقدامات حقوقی، ابعاد و علل تلف شدن این‌گونه کمیاب را مورد کاوش و بررسی قرار می‌دهد تا در صورت اثبات قصور یا بروز خطای انسانی بر اساس قوانین موجود، برخورد قانونی لازم انجام شود. 

زمانی می‌گوید که آمار دقیقی از صید ماهیان آزاد در دریای کاسپین وجود ندارد اما در طول فصل صید که از ابتدای پاییز تا اوایل بهار طول می‌کشد کمتر از تعداد انگشتان دو دست در تور صیادان شمالی گرفتار می‌شوند و غالباً به همین دلیل ارزش ریالی آن بر اساس عرضه و تقاضا و در جریان چوب زدن (نوعی مزایده در بازارهای محلی) به دست می‌آید.

گفتنی است نظارت بر صید، تکثیر و پرورش آبزیان بر عهده سازمان شیلات است اما با توجه به قرار داشتن برخی گونه‌های آبزی در فهرست گونه‌های حفاظت‌شده سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اداره وظیفه خود می‌داند تا ذخایر زیستی و گونه‌های درخطر انقراض را از هرگونه تهدید و تعرض حفاظت کند.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: دریای خزر تلف شدن ماهی در دریا کارشناسان شیلات سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست مرکز شهید صید ماهی تلف شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۹۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه

به گزارش تابناک، سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و ۶ منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
 

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد