Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جوان گفت‌وگویی با عبدالحمید قدیریان نقاش، مجسمه‌ساز و طراح صحنه پیشکسوت و چهره سال هنر انقلاب اسلامی انجام داده است که مشروح آن پیش روی شماست. این گفت‌وگو پیش از اعلام قدیریان به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی تنظیم شده است.

 

استاد قدیریان شما در حوزه‌های متنوعی از جمله طراحی صحنه، گریم، نقاشی، مجسمه‌سازی و حتی کاریکاتور فعالیت‌های زیادی داشته‌اید، مایل هستید با کدام یک از این عرصه‌ها مخاطب شما را بشناسد؟

علاقه من به نقاشی زیاد است، به خاطر اینکه نقاشی هنری است که قابلیت برای هنرمند ایجاد می‌کند تا در فضا‌هایی که می‌خواهد آن‌ها را درک و فهم کند یا در همان فضا‌های مفهومی سیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من خودم نقاشی را دوست دارم، چون هر وقت نقاشی می‌کنم، بدون اینکه به کسی وابسته باشم، فضا‌های مختلف تفکری را سیر می‌کنیم و از آن‌ها بهره ببرم و تجربه‌شان می‌کنم.

شما در حوزه طراحی صحنه برخی فیلم‌ها و سریال‌ها مثل سریال حضرت مریم و فیلم سینمایی ارتفاع پست هم کار کردید.

بله، اما واقعیت این است که فضای سینما برایم بیشتر یک فضایی است که می‌شود در آن حرف زد و یک فضای اجتماعی‌تری است و من تا حدی هم به خاطر مباحث امرار معاش و کسب معیشت به سینما می‌پردازم. برای اینکه در نقاشی مجبور نشوم کار‌های سفارشی انجام بدهم، تقریباً تا امروز من سفارش کار به معنای اینکه کاری را به خاطر اجبار و برای امرار معاش باشد، نگرفته‌ام. در واقع برای اینکه مجبور به این کار نشوم، برای برطرف کردن مشکلات مالی به سینما می‌پردازم.

زمان ورود شما به دانشکده هنر‌های زیبا تقریباً یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و به همین علت هر دو فضای قبل و بعد از انقلاب در عرصه هنر را تجربه کرده‌اید. تأثیر انقلاب اسلامی در حوزه تجسمی و نقاشی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

من با نگاه سیاسی صحبت نمی‌کنم بلکه از منظر فرهنگی و هنری می‌خواهم حرف بزنم. در انقلاب‌ها، چون نوعی تغییر ساختار شکل می‌گیرد، یک پتانسیلی آزاد می‌شود که می‌تواند فرصت‌هایی را ایجاد کند. انقلاب ما هم که همین گونه بود، یعنی یک دفعه فضای فرهنگی که اسیر دست یک گروه خاص و به نوعی دست بهائی‌ها و حکومت وقت بود، متحول شد و یک حمید قدیریانی که در محله نازی‌آباد و جزو خانواده‌های متوسط رو به پایین است، فرصتی پیدا می‌کند که بیاید و کار کند. خب این یعنی یک فرصتی بود که انقلاب برای ما فراهم کرده بود. من در آن ایام هم دامپزشکی قبول شدم و هم نقاشی! گفتم می‌خواهم بروم و نقاشی بخوانم، پدرم گفت نقاشی برای قشر ما نیست و حکومت (شاه) نمی‌گذارد تو به صورت جدی وارد کار هنری بشوی! باید بدانی که غذای نقاش‌ها نان و پنیر است! گفتم باشد، من با این حال می‌روم نقاشی بخوانم، حالا وقتی که رفتم و انقلاب پیروز شد، فضای بسته قبلی هم شکسته شد. می‌خواهم بگویم قبل از انقلاب فضا در این زمینه‌ها و بحث‌ها آنقدر محدود بود که کسی مثل پدر من که کارش فرهنگی نبود، این مسئله را درک می‌کرد و در قالب اخطار به من تذکر می‌داد. خب انقلاب باعث شد من و امثال من فرصت این را پیدا کنیم که بیاییم و کار هنری انجام بدهیم و این فرصت خیلی خوبی بود.

به نظر شما هنر انقلاب اسلامی در فرم چقدر پیشرو بوده است؟

الان این چیزی که به عنوان هنر انقلاب اسلامی هست، من خودم شخصاً آن را نمی‌پسندم! اشکالش این است که همیشه عقب است! هنرمند باید پیشرو باشد و بتواند آینده‌پژوهانه کار کند. هنرمند انقلاب یعنی هنرمندی که مدام در حال رصد کردن است و همواره زنده و آینده‌نگرانه کار می‌کند. ما نه تنها از حوادث عقب هستیم بلکه بسیار حضور کمرنگی نسبت به حجم اتفاقاتی که در جامعه خودمان و جامعه جهانی می‌افتد، داریم و خیلی کم‌کاریم. ایران باید در بحث فرهنگی ام‌القرای کشور‌های اسلامی و کشور‌های محور مقاومت باشد.

علت این کم‌کاری به هنرمندان برمی‌گردد یا به حوزه مدیریتی و حاکمیتی؟

این مسئله نه ربطی به مدیریت دارد و نه چیز‌های دیگر بلکه علت اصلی آن این است که باید در حوزه تفکر، تحول صورت بگیرد. من امسال این کلام حضرت آقا را مدام تکرار می‌کنم که ایشان فرمان جهاد تبیین دادند، ما باید تبیین کنیم، چون چنین کاری را فکر می‌کنیم که انجام می‌دهیم! تبیینی که منطبق بر حقیقت این انقلاب است، نداریم. ما الان تبیین‌هایمان منطبق بر نظرات سیاسی و اجتماعی است. آن تبیینی که من می‌گویم باید به آن برسیم، تبیینی است که بر اساس آن تمدن نوین اسلامی شکل بگیرد و به آن طرف برویم. تبیینی است منطبق بر آیات قرآن که متأسفانه ما در این ۴۰ سال این کار‌ها را نکردیم. برای همین است که دورریز و اتلاف انرژی زیاد داریم. پس چه اتفاقی افتاد؟ فضای تفکری جامعه عوض شد. آن‌ها در آن فضای تفکری نفس کشیدند، کار بلد بودند و تولید اثر کردند. پس اگر شما فضای تفکری و زیستی هنرمند را سالم کنید، تولید اثر خواهد داشت مخصوصاً اینکه مفاهیم عظیم و الهی در انقلاب ما وجود دارد. مشکل هنرمندان نیستند بلکه مشکل متفکران هستند!

یعنی نظر شما این است که متفکران به هنرمندان جهت می‌دهند؟

متفکران جهت نمی‌دهند بلکه اساساً ارتباطی با هنرمندان ندارند و ما در حالت کلی مشکل تفکر داریم! تفکر که نباشد، رویکرد و نگرشی هم وجود نخواهد داشت.

چند سالی است که برنامه‌ای تحت عنوان معرفی چهره سال هنر انقلاب اسلامی برپا می‌شود. به نظر شما چنین اقداماتی در پیشرو بودن هنر انقلاب اسلامی تأثیری دارد؟

مناسبت همیشه چیز خوبی است ولی اینکه از این مناسبت‌ها بهره ببریم یا نه مهم است. اگر این مناسبت‌ها به یک مراسم خاطره‌گویی تبدیل بشود، می‌شود هفته مستقر شدن در گذشته که اصلاً خوب نیست. شما تصور کنید یک کوهنوردی که از راه‌های صعب‌العبور و سنگلاخ‌ها رد می‌شود و در یک نقطه‌ای که محل اسکان استراحتش است، می‌ایستد و به اطرافش نگه می‌کند و مسیری را که آمده و مسیری را که باید برود، بررسی می‌کند. آن نقطه‌ای که آن کوهنورد ایستاده باید نامش هفته هنر انقلاب باشد! یعنی هنر انقلاب باید در طول سال نفس‌زنان و با قدرت و سرعت حرکت و صعود کند و در هفته هنر انقلاب ضمن رفع خستگی، مسیری که آمده و پیش رو دارد را بررسی بکند، آن وقت است که هفته هنر انقلاب چیز معقولی است، وگرنه می‌شود نوستالژی! که یکی از مریضی‌های فرهنگی کشور ماست و اتفاقاً دشمن بعد از انقلاب به دنبال قالب کردن آن به جامعه ماست تا جایی که از فیلم و سریال گرفته تا دیگر آثار هنری دیده می‌شود و ما مدام در گذشته هستیم و درباره آن حرف می‌زنیم، در حالی که هنر باید همه را دعوت به یک آینده روشن بکند.

اگر خود شما به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شوید، چه اثری بر فعالیت‌ها و رویکرد‌های شما می‌گذارد؟

این یک عنوان است. چنین عنوانی یک پشتوانه تبلیغاتی برای فرد برگزیده می‌آورد. طبیعتاً یک مسئولیت‌هایی هم می‌آورد. اگر هنرمند انقلاب را درست انتخاب کنند، این هنرمند انقلاب معنایش این است که بینش و حرف برای گفتن دارد، در غیر این صورت انتخاب کردنش درست نیست. وقتی این عنوان را به او می‌دهند و تریبون در اختیارش می‌گذارند، فرصت مطرح کردن ایده‌ها و راهکارهایش را پیدا می‌کند و باید یک جوری مدیران را به سمت آینده هل بدهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: چهره سال هنر هنر هنر انقلاب هنر انقلاب اسلامی چهره سال هنر انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی

شهردار شیراز در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی در این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگرپذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای باوجود بارش شدید باران، سپری شد.

وی افزود: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم هم‌دل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

شهردار شیراز همچنین در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت.

اسدی تاکید کرد: بیش از دو هزار پروژه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

وی همچنین در این جلسه خواستار همدلی در حفظ عنوان شیراز؛ پایتخت محیط زیست آسیا شد.

در این جلسه محمود صفایی نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، تصریح کرد: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: کلان‌شهر شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تصریح بر این موضوع که منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد، ادامه داد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

آرش فرج‌زاده قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

وی با تصریح بر این نکته که در واقع دو برابر کار یک سال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، افزود: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن ماه ۱۴۰۲ تقریباً نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملاً شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آنها را آغاز کرد.

قائم مقام شهردار شیراز با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و اظهار کرد: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهمترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

مهدی قلندری معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

وی با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای متخصص در شش ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تأسیسات خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم‌افزار جدید، آموزش به نیروهای متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت

ستار خورشیدی رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان و تصریح کرد: این مهم به زبان کاری ساده اما در عمل بسیار سخت است.

وی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت اشاره و اضافه کرد: یکی از ارکان سالم‌سازی، ایجاد شفافیت است.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان فارس با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم‌افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آنها انجام شده است.

خورشیدی ابراز امیدواری کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسی فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

کد خبر 748462

دیگر خبرها

  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد
  • چهره برتر سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • روشنفکری ایرانی و تشویق حرام‌کاری
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد
  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود