Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین مقدم در گفتگو با همشهری آنلاین درباره تغییر آیین نامه اجرایی ماده ۸ قانون هوای پاک و اجرا نشدن آیین نامه جدید گفت: در آیین نامه جدید ملاک سن برای فرسودگی حذف و برای خودروها سن مرز فرسودگی تعیین شده که دفعات معاینه فنی این خودروها پس از رسیدن به این سن افزایش می‌یابد.

او افزود: براساس این آیین نامه وسیله نقلیه‌ای که نتواند در دو دوره متوالی گواهی معاینه فنی دریافت کند، فرسوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون به علت اجرا نشدن این آیین‌نامه آمار دقیقی از تعداد خودروهای فرسوده در شهر تهران موجود نیست. البته لازم به توضیح است این آیین نامه به علت برخی از ایرادات و ناسازگاری با مصوبات دیگر نیاز به اصلاح داشته که این مسئله توسط دستگاه‌های ذیربط در حال پیگیری است.  

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران اظهار داشت: براساس همان آیین نامه قبلی و با ملاک قراردادن ۲۰ سال به عنوان سن فرسودگی در سال گذشته تعداد خودروهای فرسوده و کاربراتوری در حدود ۳۰۰ هزار دستگاه در شهر تهران بوده و این خودروها سهم ۳۸ درصدی در آلایندگی شهر تهران داشته‌اند. این بدان معنی است که ۳۸ درصد از آلودگی شهر تهران تنها  توسط کمتر از ۱۰ درصد از خودروها تولید شده است.  

او در ادامه انتقاد کرد: از نگاه کارشناسی این آیین نامه اجرایی براساس شرایط و محدودیت‌های موجود پیش بینی شده و اساسا جامع نیست چون خودرویی که به مرز فرسودگی رسیده حتی در صورت انجام تعمیرات و تعویض قطعات معیوب جهت اخذ معاینه فنی به علت ثبات نداشتن در حفظ شرایط، ایمن نخواهد بود.

مقدم با بیان اینکه در همین آیین نامه مقرر شده که از ابتدای سال ۱۴۰۱ خودروهای کاربراتوری حق تردد در محدوده کم انتشار آلایندگی شهر تهران را نداشته باشند، گفت: با توجه به اینکه سهم خودروهای کاربراتوری در آلایندگی شهر تهران بالا است، بدون تردید اجرای این آیین نامه و تمکین قانون توسط دستگاه های ذیربط می‌تواند اقدامی مهم و گامی موثر در کاهش آلودگی هوا ناشی از منابع متحرک در شهر تهران باشد.

کد خبر 670136 برچسب‌ها همشهری آنلاین ترافیک - شهری شهردارى تهران تاکسی فرسوده خودرو - تاکسی، اتوبوس و مینی‌بوس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری آنلاین ترافیک شهری شهردارى تهران تاکسی فرسوده آیین نامه معاینه فنی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۰۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند

تین نیوز

دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان تبریز اعلام کرد: در راستای صیانت از حقوق عامه برخورد با خودروهای شوتی و آلوده کننده صوتی تشدید شده است و نسبت به توقیف این خودروها اقدام می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، بابک محبوب علیلو با تاکید بر اینکه دستگاه قضائی با برهم زنندگان امنیت و آسایش مردم به شدت برخورد می کند، افزود: طرح برخورد با خودروهای شوتی و آلوده کننده صوتی با هدف ارتقای امنیت اجتماعی، انتظام بخشی و جلوگیری از بروز تخلفات و هنجارشکنی در سطح کلانشهر تبریز به ویژه در مناطقی از جمله شهرک ولی عصر، رشدیه، ائل گلی و مرزداران به مرحله اجرا گذاشته شد.

محبوب علیلو اظهار کرد: به منظور برخورد با خودروهای هنجارشکن که با دستکاری اگزوز و تولید صداهای ناهنجار و یا نصب انواع کیت های تولید صدا در اگزوز خودرو باعث تولید و ایجاد آلودگی شنیداری و دیداری شده و با انجام حرکات مخاطره آمیز زمینه نارضایتی شهروندان و سلب آسایش عمومی و بی نظمی در معابر را به وجود می آورند، دستورات مقتضی صادر و به مبادی اجرایی ابلاغ شده است .

به گفته وی، با پیگیری های انجام شده در اجرای طرح یاد شده، نتایج مطلوب و رضایت شهروندان حاصل شده است.

وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۳۱ دستگاه انواع خودرو که با نصب تجهیزات و دستکاری غیرمتعارف وسیله نقیله خود اقدام به ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای شهروندان می کردند، در سطح شهر تبریز به پارکینگ منتقل و با تحویل پلاک تعمیری و اعمال قانون، خودرو به وضعیت استاندارد برگشت داده شده است.

محبوب علیلو افزود: برای صیانت از حقوق عامه تعداد ۴۲۰ فقره اعمال قانون نسبت به تخلفاتی همچون آلودگی صوتی و موارد دستکاری شده در تبریز انجام پذیرفته و اجرای این طرح تا رسیدن به وضعیت مطلوب ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به خودروهایی که در معابر به ویژه بزرگراه ها و اتوبان ها خلاف جهت تردد می کنند، گفت: حرکت خلاف جهت و نیز دنده عقب خودروها در اغلب مواقع حادثه آفرین شده و خسارات جانی و مالی متوجه شهروندان می کند که در این خصوص پلیس راهنمایی و رانندگی باید بدون اغماض این گونه خودروها را توقیف کند و برخورد لازم قانونی با رانندگان مربوطه به عمل آورد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • مبلغ جدید گواهی اسقاط محصولات مونتاژی ایران خودرو اعلام شد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما / ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • خبر جدید وزیر صنعت درباره واردات خودروهای کارکرده
  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • ۶۳مرکز معاینه فنی خودرو در استان تهران به مردم خدمت رسانی می کنند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید