Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی ورشینین» معاون وزیر خارجه روسیه، کارزار واشنگتن  را که منجر به تعلیق روسیه از عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (UNHRC) شد «تئاتر پوچ» خواند و گفت ایالات متحده مکرراً ارزش‌های اساسی حقوق را نقض کرده و خود معیارهای عضویت این نهاد را ندارد.

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، این مقام روس گفت: در واقع ایالات متحده که خود را در جایگاه موتور دموکراسی و حقوق بشر قرار می‌دهد، حتی معیارهای رسمی عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل را برآورده نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایالات متحده تنها پنج مورد از ۱۲ کنوانسیون اصلی بین‌المللی حقوق بشر و پروتکل‌های اختیاری را تصویب کرده است. آمریکا با وجود اعلام برابری جنسیتی، هنوز به کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان (CEDAW) ملحق نشده است.

ورشینین در میان اسناد دیگر، میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR)، کنوانسیون حقوق کودک (UNCRC) و کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) را یادآور شد.

معاون وزارت خارجه روسیه در ادامه با اشاره به سابقه جنگ‌افروزی آمریکا، پرسید: در طول ۲۰ سال گذشته، واشنگتن چند بار متجاوز بوده و جنگ‌هایی را به میل خود در هر منطقه از جهان به راه انداخته است؟ آیا آمریکایی‌ها مسئولیتی در قبال نقض‌های متعدد حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بین‌المللی در یوگسلاوی، عراق، لیبی و سوریه برعهده گرفته‌اند؟ 

ورشینین سپس تلاش‌های کشوری با این «کارنامه» در زمینه حقوق بشر را برای قضاوت در مورد اینکه کدام اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل شایسته ماندن در این نهاد هستند را «تئاتر پوچ» خواند.

مجمع عمومی سازمان ملل پنجشنبه (۱۸ فروردین/۷ آوریل) قطعنامه‌ای را که خواستار معلق شدن عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل بود به تصویب رساند. ۹۳ کشور با این قطعنامه موافقت کردند، ۲۴ کشور به آن رأی منفی و ۵۴ کشور به آن رأی ممتنع دادند. چین و ایران جزو کشورهایی بودند که با قطعنامه مخالفت کردند و به آن رای منفی دادند. 

ایالات متحده بعد از متهم کردن نیروهای ارتش روسیه به کشتار صدها نفر از غیرنظامیان در شهر «بوچا» خواستار تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر شده بودند. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بعد از تعلیق روسیه، با صدور بیانیه‌ای از رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد استقبال کرد. وی مدعی شد این رأی گامی مهم از سوی جامعه بین‌المللی برای نشان دادن این است که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه چگونه کشورش را به یک «کشور مطرود» در سطح بین‌المللی تبدیل کرده است.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه در واکنش به تعلیق کشورش در شورای حقوق بشر سازمان ملل به بهانه وقایع شهر بوچا در اوکراین، ضمن تکذیب ادعای دست داشتن روسیه در وقایع بوچا، گفت تعلیق روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل مایه تأسف بوده و «ما به دفاع از منافع خود با استفاده از هر روش قانونی ممکن ادامه خواهیم داد».

وزارت خارجه چین هم در واکنش به این اقدامِ تحت هدایت آمریکا، اعلام کرد تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر از سوی سازمان ملل یک روال خطرناک ایجاد می‌کند. این وزارتخانه افزود چین مخالف استفاده از مسائل حقوق بشری به عنوان بهانه‌ای برای فشار بر دیگر کشورها است و چنین اقدامی به کاهش درگیری‌ها کمک نمی‌کند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا شورای حقوق بشر سازمان ملل شورای حقوق بشر سازمان ملل روسیه در شورای حقوق بشر ایالات متحده تعلیق روسیه بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۰۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد

به گزارش قدس آنلاین، مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه آینده (۲۱ اردیبهشت‌ماه) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد.

بر اساس نوشته روزنامه القدس العربی، این تلاش مجدد بر اعمال فشار به شورای امنیت برای بررسی مجدد مسأله به رسمیت شناختن فلسطین انجام می‌شود؛ پیش از این، پیش‌نویس قطعنامه الجزایر در ۱۸ آوریل گذشته توسط آمریکا وتو شد، درحالی‌که ۱۲ کشور به این قطعنامه رأی مثبت و سوئیس و انگلیس به آن رأی ممتنع دادند.

پیش‌نویس قطعنامه فردا دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) برای مشورت در مورد متن به همه کشورهای عضو توزیع خواهد شد.

طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رأی‌گیری این پیش‌نویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.

این منبع همچنین گفت هدف از این اقدام بالا بردن درصد نمایندگی فلسطین در سازمان ملل از یک سو و از سوی دیگر اعمال فشار بیشتر بر آمریکاست که در مقابل خواست و اراده اکثریت قاطع مردم کشورهای جهان که در مجمع عمومی سازمان ملل نمایندگی دارند، ایستاده است.

این منبع همچنین اعلام کرد: ما پیش‌بینی می‌کنیم که پیش‌نویس قطعنامه رأی مثبت بیاورد مگر اینکه کمتر از ۱۴۳ کشور به آن رأی دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • جمیله علم‌الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو