Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آلمانی نشان دادند که می‌توان از ترموفلوئیدیک برای دستکاری مواد و ساختار‌ها در مقیاس‌نانو استفاده کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران آلمانی نشان دادند که می‌توان از ترموفلوئیدیک برای دستکاری مواد و ساختار‌ها در مقیاس‌نانو استفاده کرد.

محققان دانشگاه لایپزیگ با گرم کردن آب با لیزر از راه دور بر روی یک ورق فلزی، توانستند حجم بسیار کمی از مایع را به دلخواه جابه‌جا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جریان‌های تولید شده در این فرآیند می‌توان برای دستکاری و حتی گرفتن چیز‌های کوچک استفاده کرد.

تحقیقات نشان می‌دهد که چگونه ترموفلوئیدیک به توسعه فناوری‌های جدید کمک می‌کند. این یافته‌ها با ارائه انواع جدیدی از سیستم‌های حسگری برای شناسایی کوچک‌ترین مقادیر مواد شیمیایی، راه‌حل‌های جدید پیشرو در فناوری‌نانو، دستکاری مایعات در سیستم‌های کوچک و تشخیص را ارائه می‌کند.

مارتین فرنزل و فرانک سیچوس از دانشکده فیزیک و علوم زمین دانشگاه لایپزیگ در مقاله‌ای که اخیراً در مجله Nature Communications منتشر کردند، چگونگی انجام این کار را توضیح دادند. محققان این پروژه کشف کرده‌اند که با سوزاندن یک ورق فلزی بسیار نازک در یک طرف کانال با پرتو لیزر متمرکز، می‌توانند جریان‌های سیال بسیار قدرتمندی را حتی در کوچک‌ترین کانال‌ها ایجاد کنند. با چنین کاری، جریان‌ها از یک لایه مایع بسیار نازک، در حد چند نانومتر بالاتر از سطح فلز خارج می‌شوند و مایع در کانال در یک الگوی جریان دقیق مخلوط می‌شود.

در این فرآیند محققان از نانوذرات به عنوان ردیاب برای اندازه گیری الگوی جریان مایع استفاده کردند. محققان نه تنها منبع این جریان‌ها را کشف کرده، بلکه نشان دادند که با اختلاط هوشمند جریان‌ها و تنظیم نیرو‌های دیگر از راه دور با استفاده از لیزر، می‌توانند اشیاء نانویی را بگیرند، جدا کنند و انتقال دهند. مارتین فرنزل، از محققان این پروژه در دانشگاه لایپزیک می‌گوید: «این نتایج بسیار جالب توجه است، چرا که به ما اجازه می‌دهد تا چگونگی حرکت اجسام و سیالات در مقیاس نانو را بدون حرکت کل سیال در کانال‌ها کنترل کنیم.»

محققان این پروژه علاقه‌مند هستند تا این ترموسیال مبتنی بر لیزر را با روش‌های یادگیری ماشین ترکیب کرده و از آن برای ایجاد نانوکارخانه‌های هوشمند خودکار استفاده کنند، نانوکارخانه‌هایی برای تولید در مقیاس نانو، دستکاری مواد برنامه‌ریزی‌شده، و فناوری‌های حسگر که می‌توانند بر اساس داده‌هایی که جمع‌آوری می‌کنند، نیازمندی‌های جدید را بهینه کرده و با آن‌ها سازگار کنند. دتلیو بلدر استاد دانشکده شیمی و کانی شناسی دانشگاه لایپزیگ می‌گوید: «ما معتقدیم که ترموفلوئیدیک به ما کمک می‌کند فناوری‌ها و راه‌حل‌های جدیدی را توسعه دهیم که ممکن است برای پروژه‌های مشترک جدید مانند پیشگامیμChem که ترکیبی از فیزیک، شیمی، بیوشیمی و هوش مصنوعی در ریزمحیط‌ها است، بسیار مفید باشد.»

این دستاورد فرصت‌های تازه‌ای را برای برنامه‌های آزمایشگاهی روی تراشه باز می‌کند. این رویکرد با مشارکت موسسه b-ACTmatter و توسط برنامه فدرال STARK پشتیبانی می‌شود. هدف b-ACTmatter ایجاد مواد و فناوری‌های جدید است که به اقتصاد مبتکر و پایدار کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانو پژوهشگران لیزر توسعه فناوری مقیاس نانو دستکاری مواد برای دستکاری فناوری ها جریان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۱۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک محبوب علیلو روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، با تاکید بر اینکه دستگاه قضائی با برهم زنندگان امنیت و آسایش مردم به شدت برخورد می کند، افزود: طرح برخورد با خودروهای شوتی و آلوده کننده صوتی با هدف ارتقای امنیت اجتماعی، انتظام بخشی و جلوگیری از بروز تخلفات و هنجارشکنی در سطح کلانشهر تبریز به ویژه در مناطقی از جمله شهرک ولی عصر، رشدیه، ائل گلی و مرزداران به مرحله اجرا گذاشته شد.

وی اظهار کرد: به منظور برخورد با خودروهای هنجارشکن که با دستکاری اگزوز و تولید صداهای ناهنجار و یا نصب انواع کیت های تولید صدا در اگزوز خودرو باعث تولید و ایجاد آلودگی شنیداری و دیداری شده و با انجام حرکات مخاطره آمیز زمینه نارضایتی شهروندان و سلب آسایش عمومی و بی نظمی در معابر را به وجود می آورند، دستورات مقتضی صادر و به مبادی اجرایی ابلاغ شده است.

به گفته محبوب علیلو، با پیگیری های انجام شده در اجرای طرح یاد شده، نتایج مطلوب و رضایت شهروندان حاصل شده است.

وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۳۱ دستگاه انواع خودرو که با نصب تجهیزات و دستکاری غیرمتعارف وسیله نقیله خود اقدام به ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای شهروندان می کردند، در سطح شهر تبریز به پارکینگ منتقل و با تحویل پلاک تعمیری و اعمال قانون، خودرو به وضعیت استاندارد برگشت داده شده است.

محبوب علیلو افزود: برای صیانت از حقوق عامه تعداد ۴۲۰ فقره اعمال قانون نسبت به تخلفاتی همچون آلودگی صوتی و موارد دستکاری شده در تبریز انجام پذیرفته و اجرای این طرح تا رسیدن به وضعیت مطلوب ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به خودروهایی که در معابر به ویژه بزرگراه ها و اتوبان ها خلاف جهت تردد می کنند، گفت: حرکت خلاف جهت و نیز دنده عقب خودروها در اغلب مواقع حادثه آفرین شده و خسارات جانی و مالی متوجه شهروندان می کند که در این خصوص پلیس راهنمایی و رانندگی باید بدون اغماض این گونه خودروها را توقیف کند و برخورد لازم قانونی با رانندگان مربوطه به عمل آورد.

کد خبر 6092431

دیگر خبرها

  • چرا باید انسان‌ در «عکس‌های منظره‌» باشد؟
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس