Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مهدی فتحی روز شنبه در بازدید از پارک علم و فناوری کردستان در سنندج اظهار داشت: به عنوان عضو فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان، امیدوارم با توجه به شعار سال که با محوریت پارک‌های علم و فناوری است بتوانیم با استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و تدوین قوانین، گام‌های بلندی در راستای توسعه ملی و کردستان برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر تعامل و همکاری مجمع نمایندگان استان کردستان و پارک علم و فناوری گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای کردستان به ویژه در بخش کشاورزی، برای کمک به جهش تولید در این حوزه، نیاز است بستر شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان در این عرصه مهیا شود.

عضو فراکسیون دانش‌ بنیان مجلس افزود: باید توجه کنیم اکنون جهان به سمتی می رود که اقتصاد و کسب و کارها از مدل سنتی در حال تبدیل شدن به مدلی نوین است و کشور ما هم چاره‌ای جز تغییر نگاه اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان ندارد.

فتحی تاکید کرد: مجلس هم در این حوزه و حوزه کسب وکار برای تامین منافع مردم اقداماتی را انجام داده و خواهد داد.

وی یادآور شد: تلاش همه ما باید استفاده حداکثری از ظرفیت استان برای توسعه اشتغال پایدار باشد و در این مسیر فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان و مجمع نمایندگان استان به عنوان همکار و همگام با پارک علم و فناوری کردستان تمامی تلاش خود را به کار خواهند بست.
 

فعالیت ۱۲۰ واحد فناور در کردستان

رییس پارک علم و فناوری کردستان هم در این بازدید اظهار داشت: ۱۲۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری فعال هستند که از این تعداد ۳۷ شرکت دانش‌بنیان و ۱۶ شرکت خلاق است و زمینه اشتغال ۷۴۳ جوان نوآور، فناور و فارغ‌التحصیل دانشگاهی را فراهم آورده است.

حامد قادرزاده با تاکید بر سیاست گسترش پارک علم و فناوری کردستان و فرهنگ نوآوری و فناوری به تمامی نقاط استان، اظهار داشت: مراکز رشد مریوان، قروه و بیجار و همچنین مراکز نوآوری شهرستان‌های سنندج، مریوان، دیواندره، سقز و بیجار در این راستا ایجاد شده‌اند و امید بر این است که در آینده تمامی شهرستان‌ها در صورت شناسایی پتانسیل‌ و همت همه دارای مرکز رشد باشند.

وی دغدغه اصلی خود را  تشکیل ستاد توسعه دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: برای بهره‌گیری از فرصت پیش‌آمده در سال ۱۴۰۱،  ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان برای توسعه در مسیر متنوع‌سازی زیست‌بوم نوآوری است که در کردستان با توجه به پتانسیل‌های موجود در حوزه معدن، کشاورزی و صنایع دستی می‌توان با استفاده از فناوری در زمینه بین‌المللی‌سازی فعالیت‌های فناورانه، صادرات و رفع معضل بیکاری موثر باشد.

رییس پارک علم و فناوری کردستان افزود: امسال سال تحول ساختاری است و با توجه به تاکید بر واژه دانش‌بنیان در شعار سال، پارک علم و فناوری به عنوان هسته تعاملات فناورانه و نوآورانه اهمیت بیش از پیش می‌یابد و این مهم فقط با همدلی، هم‌افزایی و تعامل همه دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مجلس و نهادهای تصمیم‌گیر استان میسر است.

قادرزاده با اشاره به فلسفه وجودی پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک‌های علم و فناوری کشور به راستی یکی از مردمی‌ترین نهادهای علمی هستند و با توجه به ظرفیت بالای نیروهای انسانی متخصص و متعهد در استان امید است بتوانیم به رشد مناسب اقتصادی و توسعه و اشتغال پایدار دست یابیم.

وی یکی از دغدغه‌های اصلی پارک علم و فناوری کردستان را ارتقای رتبه دانست و گفت: با وجود تمام دستاوردهای پارک و همکاران در چند سال گذشته، به دلیل عدم تخصیص زمین مناسب در راستای گسترش فعالیت‌ها، پارک علم و فناوری کردستان نتوانسته است به سطح دو ارتقا یابد که این ارتقای رتبه، موجب افزایش بستر مناسب برای حضور نوآوران، فناوران، نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و در نتیجه توسعه مبتنی بر دانش خواهد بود.

وی با گلایه از برخی کارشکنی‌ها در سطح استان گفت: متاسفانه برخی از مسئولین استانی با سنگ‌اندازی در مسیر اختصاص زمین به پارک، موجبات عقب ماندگی استان را فراهم آورده‌اند که امید است با ایجاد همدلی و تعامل بتوانیم از این مشکل نیز عبور نماییم.

رییس پارک علم و فناوری کردستان با اشاره به نشست مشترک روسای پارک‌های علم و فناوری و معاون علمی - فناوری ریاست جمهوری و وزیر عتف، اظهار داشت: طرح‌هایی در وزارت عتف و معاونت علمی-فناوری ریاست جمهوری در حال تدوین و اجراست که برخی از آنان می‌تواند به تغییر بنیادین در نگرش به اقتصاد دانش‌بنیان منجر شود.

قادرزاده ادامه داد: از جمله این طرح‌ها طرح توسعه اکوسیستم نوآوری استان‌ها (تانا)، شبکه‌سازی بین‌المللی و تقویت دیپلماسی فناوری و نوآوری و ایجاد سامانه ایده‌ها و نیازها (نان) است که همه این طرح‌ها در راستای حمایت از توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری با محوریت پارک‌های علم و فناوری می‌باشد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در این بازدید از چند شرکت و ساختمان در حال احداث پارک علم و فناوری کردستان واقع در دانشگاه پیام نور نیز دیدن و بر اتمام سریع این ساختمان برای استقرار شرکت‌ها و واحدهای فناور تاکید کرد.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی کردستان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی کردستان شرکت دانش بنیان مجلس شورای اسلامی کردستان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری پارک علم و فناوری کردستان پارک های علم و فناوری اقتصاد دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۱۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها