Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، نمایش «سگ سورتمه» به کارگردانی سینا نصراللهی از جمله آثاری است که از نیمه فروردین امسال در دومین نوبت اجرای خود روی صحنه است ولی از دیروز اجرای این نمایش تعطیل شده که البته این تعطیلی به دلیل مشکلاتی است که برای سالن اجرا رخ داده است.

  مدیریت این سالن درباره دلیل این تعطیلی اظهار نظری نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه ماجرا را از سینا نصراللهی، کارگردان نمایش «سگ سورتمه» پیگیر شدیم و او به ایسنا می‌گوید: ساعت ۱۳ دیروز، از طرف سالن به ما خبر دادند که به دلیل پاره‌ای از مشکلات نمی‌توانیم نمایش را اجرا کنیم. اما قول دادند که این مشکلات در حال پیگیری است و تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا طی هفته آینده، این مسائل حل شود و ما بتوانیم اجرای خود را از سر بگیریم.

او درباره جزییات این ماجرا خبری ندارد اما از همراهی و همکاری مسئولان سالن سپند با گروه‌های نمایشی قدردانی می‌کند و می‌افزاید: مدیران این سالن، اعم از مدیریت و همینطور مدیر داخلی آن، نهایت همکاری را با ما داشتند . این سالن برخلاف بسیاری از سالن‌های خصوصی دیگر همکاری بسیار خوبی با گروه‌های نمایشی دارد اما متاسفانه گاه می‌بینیم نهادهایی که باید حامی فرهنگ و هنر باشند، نه تنها حمایت لازم را انجام نمی‌دهند بلکه گاهی هم مشکل‌سازی می‌کنند.

این کارگردان سپس به مشکلات فراوانی اشاره می‌کند که گروه‌های نمایشی برای اجراهای خود از سر می‌گذرانند و توضیح می‌دهد: به دلیل فاصله‌ای که میان دور اول و دوم اجراهای ما رخ داد، ناچار شدیم تمام بازیگران نمایش را عوض کنیم و بچه‌های تئاتر می‌دانند تغییر گروه بازیگران یعنی همه چیز را از نو آغاز کردن . ما با خون دل نمایش‌ خود را به صحنه رساندیم. با وام و قرض، هزینه‌های تولید کار را تامین کردیم به این امید که از محل فروش بلیت می‌توانیم قرض خود را پس بدهیم ولی حالا با این بلاتکلیفی، نمی‌دانیم چه کنیم و واقعا همه چیز روی هواست و خود من به مرز سکته رسیده‌ام.

نصراللهی اضافه می‌کند: ای کاش مسئولان بیشتر با مجموعه‌های فرهنگی همراهی کنند. شرایط سالن تئاتر یا هر مکان فرهنگی دیگری با مکان‌های تجاری متفاوت است و ای کاش پیش از هر اقدامی، کمی درباره ساز و کار فعالیت آن مکان تحقیق شود. آن هم در مورد سالنی مانند سپند که مدیریتش کاملا رفتاری فرهنگی دارد و نگاهش کاسبکارانه نیست.

این دانش‌آموخته تئاتر با اشاره به استقبال تماشاگران از اجرای نمایشش ادامه می‌دهد: ما یک گروه دانشجویی هستیم که از صفر آغاز به کار کردیم، نه آقازاده‌ایم و نه پشتوانه مالی داریم و همه تلاش‌مان این بود که تئاتر به معنی واقعی آن را روی صحنه ببریم اما همین که اجرایمان رونق گرفت و تماشاگر از کار استقبال کرده بود، ناگهان با چنین وضعیتی رو به رو شدیم. همکاران تئاتری ما خوب می‌دانند وقتی اجرای نمایشی با وقفه رو به رو می‌شود، رسما باید از صفر تبلیغ کنیم و همه اینها هزینه‌های مضاعفی را به کار تحمیل می‌کند.

نصراللهی که پیش‌تر دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی بوده است، با یادآوری تاثیر آثار هنری در داخل و خارج از کشور می‌گوید: در شرایطی که ایران هراسی از سوی بسیاری از کشورها تبلیغ می‌شود، خلق آثار هنری بهترین راهی است که می‌توان این تصاویر جعلی را بی‌اثر کرد. تجربه شخص من در دعوت از گروه‌های خارجی برای شرکت در جشنواره تئاتر دانشگاهی نشان داد که وقتی از نزدیک با فرهنگ و کشور ما آشنا می‌شوند، تصاویر دروغینی که رسانه‌های بیگانه از کشور ما ساخته‌اند، چگونه رنگ می‌بازد و این تاثیر مثبتی است که هنرمندان می‌توانند ایجاد کنند و سیاستمداران توانایی این تاثیرگذاری را ندارند بنابراین ای کاش بیش از این فضای کار را برای گروه‌های هنری در شاخه‌های مختلف فراهم کنیم.

او که نمایش «سگ سورتمه» را به عنوان اثری اجتماعی روی صحنه برده است، ادامه می‌دهد: این نمایش در راستای سلامت خانواده اجرا می‌شود و به مسائل خانواده‌ها و مواردی مانند نحوه برخورد با اعضای معلول در خانواده می‌پردازد ولی مایه تاسف است که هیچ یک از نهادهای مرتبط با خانواده این نمایش را ندیده‌اند و هیچ حمایتی هم از آن صورت نگرفته. با این همه خوشحالیم که تاثیر کارمان را بر تماشاگران خود می‌بینیم، اینکه این نمایش چگونه سبب شد خانمی از سقط جنین خود منصرف شود یا توانستیم با بخشی از عواید فروش آن مشکل درمان خانمی دیگر  را در بیمارستان حل کنیم. تاثیراتی که خیلی از مدیران با حقوق‌های نجومی نتوانستند ایجاد کنند.

سینا نصراللهی می‌گوید: به هر حال امیدوارم این مشکلات برطرف شود ولی آرزو می‌کنم هیچ گروهی در موقعیتی شبیه ما قرار نگیرد.

کد خبر 670151 برچسب‌ها نمایش شهرداری تئاتر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نمایش شهرداری تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۱۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»

آیدین تمبرچی کارگردان نمایش «آن برد» نوشته مشترک تمبرچی و مهدی زندیه که این روزها با استقبال قابل توجه مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۵ به همراه مهدی زندیه درگیر نوشتن این متن شدیم اما زمانی طولانی آن را کنار گذاشتیم. در آن مقطع زمانی دست‌نویسی از متن تهیه شد تا با ۲ بازیگر در سالن کوچک مولوی روی صحنه برود ولی اثر به اجرا نرسید. بعد از چندین سال رجعت به متن «آن برد»، دست‌نویس جدیدی تهیه شد. از مهر سال ۱۴۰۲ بازنویسی متن را انجام دادیم و از اوایل دی سال گذشته نیز تمرین‌ها را شروع کردیم.

وی درباره اینکه آیا نمایش «آن برد» به شیوه کارگاهی تولید شده است یا خیر، توضیح داد: متن از پیش تهیه شده بود و تمامی ایده‌های کارگردانی در آن مدنظر قرار گرفته بود اما اسلوب‌هایی که منصوب به کار کارگاهی می‌شوند به شکل موقعیت نمایشی در اثر وجود دارند. در شیوه‌ای که «آن برد» را تولید و اجرا کردیم، مکان مدام تغییر می‌کند و زمان سیال است و اسلوب‌ها منصوب به کار کارگاهی است اما ما پیش‌تر به این ایده‌ها و موضوعات فکر کرده بودیم.

تمبرچی درباره دغدغه پرداختن به ایده مهاجرت در نمایش «آن برد»، یادآور شد: ایده مهاجرت دست‌کم برای قشر و نسل ما همیشه به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می‌گیرد. در دست‌نویس اول «آن برد» نگاه به مهاجرت مثبت بود اما متن نهایی بر علیه مهاجرت شکل گرفت. در واقع در متن نهایی به شناخت عواقبتی که مهاجرت در پی دارد، پرداختیم. آنقدر موضوع مهاجرت زیرساختی و پیچیده است که فکر نکنم به این زودی‌های دغدغه آن برای نسل ما و طبقه متوسط جامعه برطرف شود.

کارگردان نمایش «آن برد» درباره استقبال قابل توجهی که مخاطبان از اجرای این اثر نمایشی دارند، بیان کرد: می شود ادعا کرد که قالب بازخوردهای مخاطب نسبت به نمایش خیلی مثبت و برای ما ارزشمند بوده است. تولید و اجرای نمایش سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی دارد که بازخورد غالبا مثبت مخاطبان از اجرا تنها نکته دلگرم‌کننده برای گروه ما است.

وی درباره اینکه چه ویژگی‌هایی در نمایش «آن برد» باعث جذب مخاطبان و همراهی آن‌ها شده است، تاکید کرد: با اینکه بازخورد مخاطبان غالبا مثبت است اما ما را غافلگیر کرد. مخاطب با موضوع «آن برد» به راحتی ارتباط می‌گیرد زیرا در زندگی خود و اطرافیانش با موضوع مهاجرت مواجه شده است. هر گروهی بیش‌تر دوست دارد که شیوه اجرایی‌اش مورد توجه مخاطب قرار بگیرد ولی صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، موضوع «آن برد» مخاطب را جذب می‌کند. البته شاید فرم اجرای نمایش هم درست درآمده که مخاطب می‌تواند با موضوع ارتباط برقرار کند.

تمبرچی ادامه داد: بعد از پایان هر اجرا، غالب مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفته و برخی نیز اشک می‌ریزند. بسیاری از مخاطبان بعد از پایان نمایش آنقدر منقلب هستند که نمی‌توانند صحبت کنند. فکر می‌کنم موضوع و فرم اجرایی کار توانسته با مخاطب ارتباط درستی را برقرار کند.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های تولید و اجرای «آن برد» به لحاظ اقتصادی، تصریح کرد: چالش اقتصادی همیشه برای تئاتر وجود دارد و تنها با همراهی و حمایت همه اعضای گروه می‌توان این چالش‌ها را پشت سر گذاشت که خوشبختانه من از این همراهی و حمایت برخوردار بودم. ما تلاش کردیم به‌ویژه در طراحی صحنه به سمت ایده‌هایی برویم که کم‌ترین فشار مالی را روی گروه داشته باشد.

وی متذکر شد: مشکل اساسی این است که اکثر سالن‌های تئاتری در آن واحد میزبان ۲ یا ۳ گروه نمایشی هستند و این امر دپوی دکور را با مشکل همراه می‌کند. حتی اگر گروهی توان مالی ساخت دکور ایده‌آل خود را داشته باشد، سالن به عنوان میزبان چند گروه امکان دپوی دکور را ندارد.

تمبرچی اظهار کرد: امیدوارم شرایط برای تئاتر بهتر شود. البته احساس می‌کنم که شرایط در حال بهتر شدن است و اقبال مخاطبان هم نوید روزهای بهتری برای تئاتر ایران را می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود درباره اینکه آیا اجرای نمایش «آن برد» تمدید یا در سالنی دیگر ادامه پیدا می‌کند یا خیر، گفت: ما تا ۲۱ اردیبهشت به اجرای «آن برد» ادامه می‌دهیم. صحبت‌هایی در گروه برای ادامه اجراها انجام شده و در حال مذاکره با تئاتر شهر هستیم که امیدوارم این اتفاق بیافتد.

نمایش «آن برد» با حضور مهدی زندیه و نیکو بستانی، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6097371 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • اجرای ۴ نمایش جدید در تماشخانه ایرانشهر
  • کوشک جلالی، کرمی، سعیدی و موسویان به تئاتر ایرانشهر می آیند
  • برنامه‌ اجراهای تازه تماشاخانه‌ ایران‌شهر اعلام شد
  • یک گروه مصری مسئولیت قتل تاجر اسرائیلی را بر عهده گرفت
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • جواد مولانیا «سی و یک رویا» را به صحنه می‌برد
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»