Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیدین فتحی امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران گفت: یک شرکت دانش‌بنیان پیشنهاد ایجاد سامانه سواپ فولاد بین شرکت‌های مختلف را مطرح کرده است. به این ترتیب که پس از انجام معاملات فولاد در بورس کالا، شرکت‌ها بتوانند در طرح سواپ شرکت کرده و مواد اولیه یا محصول مورد نیاز خود را به‌جای شرکت‌ها دوردست، با همان کیفیت و قیمت از شرکت‌هایی که در فاصله کمتری از آنها قرار دارند، تهیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای آزمایشی این طرح کاهش ۳۹ درصدی هزینه‌های حمل و نقل فولاد را در کشور به دنبال داشته است.

عضو انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه در این شیوه، بدون اینکه مشکلی در تأمین مواد اولیه مورد نیاز شرکت‌ها ایجاد شود و بدون اینکه معامله جدید اتفاق بیفتد، کاهش هزینه‌ها را از محل جابه‌جایی کالا (فولاد) شاهد خواهیم بود، افزود: در حال حاضر شرکت‌ها و صنایع، هزینه بسیار بالایی را بابت جابه‌جایی مواد اولیه خود پرداخت می‌کنند. به این ترتیب اگر بتوانیم با ارائه راهکاری نوین این هزینه‌ها را کاهش دهیم، می‌توانیم به راحتی به سودآوری شرکت‌ها، رقابت در صادرات، پایین آوردن بهای تمام شده کالاها و به تبع آن پایین آوردن قیمت مصرف‌کننده برسیم. در همین راستا به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از هزینه‌ها در کشور قابل اصلاح و صرفه جویی هستند و از همین‌جا ایده سامانه هوشمند سواپ کالا خلق شد. در مقوله صادرات نیز بدون از دست رفتن مشتریان خارجی شرکت‌ها، می‌توان محصولات را با قیمت‌ها بهتر و رقابتی‌تر عرضه کرد و به توسعه بازار پرداخت.

وی یادآور شد: اکنون معاملات فولادی کشور در بستر بورس اتفاق می‌افتد، بنابراین زمانی که خریدار محصولی به بورس مراجعه می‌کند بر اساس قیمت و همچنین موقعیت و شرایط بازار نسبت به خرید اقدام می‌کند و امکان دارد موقعیت کارخانه در اولویت خرید لحاظ نشود. از اینجا به بعد، با سواپ کالا می‌توان این مشکل مربوط به حمل و نقل را حل کرد؛ بدین ترتیب که خریداری که در قسمت شمالی کشور قرار دارد و کالای مورد نیاز خود را از مناطق جنوبی کشور خرید کرده می‌تواند با تولیدکننده‌ای که آماده سواپ بوده و در منطقه‌ای نزدیک به محل خودش قرار دارد، سواپ کند و از مزایای آن بهره‌مند شود.

فتحی تاکید کرد: در واقع در این سامانه می‌توانیم کالایی را از یک استان به استان دیگر از طریق سامانه هوشمند سواپ کالا جابه‌جا کنیم، بدون اینکه معامله‌ای انجام شود. همچنین کاهش ۳۹ درصدی هزینه‌ها، منجر به افزایش سودآوری شرکت‌ها خواهد شد و سازمان امور مالیاتی از همین محل می‌تواند به درآمد بیشتری دست یابد.

وی بیان کرد: کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی از محل کاهش جابه‌جایی‌های بار و کاهش مسافت‌ها، افزایش درآمدهای بخش بیمه‌ای، کاهش تصادفات جاده‌ای، افزایش بودجه دولت در بخش حمل و نقل، کاهش بهای تمام شده مصرف‌کننده (که به‌ویژه در طرح‌های بزرگی همچون طرح ملی مسکن می‌تواند مثمر ثمر باشد) و مزیت رقابتی شرکت‌ها در صادرات، از جمله دیگر مزایای این طرح است.

عضو انجمن نوردکاران فولادی ایران اظهار کرد: این طرح با مسئولان بورس کالا مطرح شد و مورد استقبال آنان قرار گرفت اما کارشناسان بورس کالا در این زمینه برخی مشکلات قانونی را بیان کردند که باید چاره‌ای برای آنها اندیشیده شود. یکی از دغدغه‌های موجود این است که با پایان سال مالی شرکت‌ها، اگر سواپ فولاد اتفاق افتاده باشد، فاکتور و واریزی شرکت‌ها با بارنامه‌هایی که از جاهای دیگر صادر شده تطابق نخواهد داشت و در این موارد برخورد سلیقه‌ای سازمان امور مالیاتی محتمل است.

فتحی تصریح کرد: با توجه به انجام معاملات در بستر سامانه جامع تجارت، طرح سواپ کالا باید در این سامانه دیده شده و تعریف شود که یکی دیگر از مشکلات موجود است.

وی اظهار کرد: همچنین انتظار داریم به سامانه بورس کالا متصل شویم و معاملات را بهینه‌تر و بهتر جابه‌جا کنیم. همه شرکت‌ها از گذشته یک روابط تجاری با شرکت‌های دیگر داشته‌اند که این روابط تجاری را نمی‌شود قطع کرد؛ ما با استفاده از این سامانه می‌خواهیم با ایجاد میانبر، به صنایع کمک کنیم.

عضو انجمن نوردکاران فولادی اضافه کرد: به عنوان مثال می‌خواهیم با استان همجوار کالاها را جابه‌جا کنیم، بدون اینکه روابط تجاری با همدیگر داشته باشند. ما با رصد میزان واردات و صادرات استان‌ها به این نتیجه رسیدیم که اغلب به همان میزان صادرات، واردات دارند که با استقرار سامانه هوشمند سواپ کالا به راحتی می‌توان جلوی این خارج شدن اضافه و نادرست را گرفت.

کد خبر 5468055

منبع: مهر

کلیدواژه: فولاد حمل و نقل مواد اولیه بورس بانک مرکزی ایران وزارت جهاد کشاورزی سازمان امور مالیاتی تحريم اقتصادي روسيه بانک مرکزی قیمت نفت گمرک ایران وزارت صنعت معدن و تجارت سید احسان خاندوزی ارز رسمی سید جواد ساداتی نژاد وزارت نیرو جام جهانی قطر مواد اولیه بورس کالا سواپ کالا هزینه ها شرکت ها جابه جا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۱۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه

تصویبنامه هیئت وزیران موضوع تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۳ توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تصویب نامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۲ هیئت وزیران درخصوص «تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۳» طی نامه شماره ۱۸۹۷۸ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

بر همین اساس، داروهای خارجی فاقد تولید داخل، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و مواد اولیه، قطعات ساخت، قطعات یدکی آنها به جز تجهیزات و ملزومات پزشکی با مصرف خانگی، پوست، مو و زیبایی و دندانپزشکی؛ تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران؛ شیرخشک رگولار / رژیمی، فراورده‌های متابولیک / غذای ویژه بیمارستانی و مواد اولیه آن‌ها؛ ملزومات دارویی شامل محلول چشمی و هیالورونیک اسید و مواد اولیه آنها در سال ۱۴۰۳ در فهرست اقلام سلامت محور مشمول ارز ترجیحی قرار گرفته‌اند.

در این بخشنامه تأکید شده است: اقلامی که تا پیش از این مصوبه، مشمول ارز ترجیحی بوده و کالای آن از گمرکات ترخیص شده و با قیمت مصوب و با تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فروش رسیده‌اند، در صورتی که ارز خود را دریافت ننموده‌اند نیز مشمول دریافت ارز ترجیحی در سقف باقی مانده بودجه ارزی مصوب تفاهم نامه سه جابنه سال ۱۴۰۲ بابت تأمین ارز اقلام سلامت محور می‌باشند.

همچنین فهرست کالاهای اساسی کشاورزی مشمول دریافت ارز ترجیحی، موضوع بند الف تبصره ۴ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور بخش اول به شرح جدول پیوست که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است، تعیین می‌شود.

منبع: تسنیم

کد خبر 748883

دیگر خبرها

  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • اهمیت سامانه خودنویس در کاهش تلاطمات بازار اجاره با حذف واسطه‌ها و صفر کردن هزینه عقد قرارداد