Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@08:21:40 GMT

تصاویر دهانه های یخ زده مریخ منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۲۳۶۲

تصاویر دهانه های یخ زده مریخ منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، زمستان‌های مریخ بسیار سرد بوده و دما در نزدیکی قطب‌های این سیاره به منفی ۱۹۵ درجه فارنهایت (معادل منفی ۱۲۵ درجه سانتی‌گراد) می‌رسد. این امر، ممکن است باعث ایجاد لایه‌ای از یخ زدگی متشکل از دی اکسید کربن موسوم به یخ خشک در سطح برخی از مناطق سیاره مذکور شود.

در اواسط زمستان چهار ماهه مریخ، یخبندان از قطب‌ها به عرض‌های جغرافیایی میانی این سیاره یا حدود ۵۰ درجه عرض جغرافیایی گسترش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدارگرد ناسا توانسته تکه‌های کوچک یخبندان را در شیب‌های رو به قطب که به استوا نزدیک‌تر هستند، مشاهده کند. این مکان‌ها دماهای سردتری را تجربه می‌کنند، زیرا مقدار کمتری از نور خورشید را دریافت می‌کنند به این معنی که یخ زدگی دی اکسید کربن در این مناطق ذوب نمی‌شود.

عکس اخیر از نیمکره جنوبی مریخ در اواسط زمستان گرفته شده است. این عکس دهانه‌ای را در نزدیکی ۳۷ درجه عرض جغرافیایی جنوبی مریخ ثبت کرده است.

شیب رو به جنوب دهانه، پر از یخ زدگی درخشان به علت وجود دی اکسید کربن است که در عکس رنگی بهبود یافته از مدارگرد، آبی به نظر می‌رسد. این عکس یخ خشک را در داخل و اطراف خندق‌های روی شیب نشان می‌دهد.

کد خبر 5468072

منبع: مهر

کلیدواژه: مریخ فضاپیما ناسا شرکت دانش بنیان نوآوری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اینترنت سورنا ستاری حاکمیت سایبری فناوری فضایی تولید دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان اکتشافات فضایی حکم انتصاب فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۲۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد

پدیده‌های نجوم هفته جاری برای سیارات ماه، زحل، نپتون، مریخ و عطارد اتفاق خواهد افتاد و شاهد بارش شهابی ղ-Aquariid 2024 خواهیم بود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آسمان شب طی هفته جاری شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل، نزدیک شدن ماه و سیاره زحل به یکدیگر، غیبت قمری زحل، نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون به یکدیگر، غیبت قمری نپتون، نزدیک شدن ماه و سیاره مریخ به یکدیگر، غیبت قمری مریخ، مقارنه ماه و سیاره مریخ، بارش شهابی ղ-Aquariid 2024، ماه در اوج زمینی، مقارنه ماه و سیاره عطارد، ماه در حضیض خورشیدی، ماه نو، بارش شهابی ղ-Lyrid 2024، سیاره مریخ در حضیض خورشیدی، سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی و غیبت قمری بتا توری خواهد بود.

دانلود جدول رویدادهای نجوم هفته

کد خبر 750441

دیگر خبرها

  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • جنایت‌های منافقین فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند