Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@01:28:02 GMT

استفاده از ماسک سطح اکسیژن را پایین می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۴۴۵۶

استفاده از ماسک سطح اکسیژن را پایین می‌آورد؟

از ابتدای پاندمی تاکنون، رسانه‌های اجتماعی بر شایعاتی نظیر این که ماسک‌ها دریافت اکسیژن را کاهش می‌دهند، باعث مسمومیت دی‌اکسید کربن و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند، تا حدی دامن زده‌اند اما این باور غلط است. با این که سازمان بهداشت جهانی و انجمن ریه آمریکا بیانیه‌هایی را صادر کرده‌اند که این ادعا را رد می‌کند اما چنین باورهای غلطی هنوز پابرجا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، خبرآنلاین در ادامه نوشت:‌ «محققان دانشگاه مک‌مستر کانادا درصدد آزمایش این ادعا برآمدند: به ۲۵ بزرگسال (با میانگین سنی ۷۵.۶ سال)، دستگاه قابل حمل اندازه‌گیری اکسیژن وصل کردند تا میزان اکسیژن خونشان را حین استفاده از ماسک صورت و همین طور در زمان عدم استفاده از ماسک اندازه بگیرند. نتیجه این بود که محققان با هیچگونه علامت هیپوکسی یا کاهش اکسیژن خون مواجه نشدند.

دکتر آرون گلات، متخصص بیماری‌های عفونی، درباره این آزمایش گفت: نتایج با دانش قبلی ما تطبیق داشت، یعنی در اثر استفاده از ماسک، اکسیژن کاهش نمی‌یابد.

گلات، سخنگوی انجمن بیماری‌های عفونی آمریکا، اشاره کرد: استفاده مداوم از ماسک برای برخی ناخوشایند است اما حداقل در این شرایط بهانه‌ای برای عدم استفاده از آن وجود ندارد.

آیا ورزش‌کردن با ماسک امکان‌پذیر است؟

یکی از سؤالات مردم این است که آیا می‌توانند با ماسک ورزش کنند یا نه؟

گلات گفت: اگر افراد برای پیاده‌روی یا دویدن بیرون بروند و هیچکس دیگری در نزدیکی آنها نباشد، می‌توانند ماسک خود را بردارند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده به اکثر افراد توصیه می‌کند زمانی که در مکان‌های عمومی هستند از ماسک صورت استفاده کنند؛ ماسکی که حداقل دو لایه پارچه دارد و روی دهان و بینی را کامل می‌پوشاند.

از جمله کسانی که اجازه ماسک‌نزدن دارند، کودکان زیر دو سال و افراد دارای بیماری تنفسی هستند.

منبع: webmd

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کروناویروس ، کرونا در ایران ، اکسیژن خون ، ماسک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران اکسیژن خون ماسک استفاده از ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۴۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مریم ملی؛ شاید دیدن خون آبی‌رنگ همان قدر عجیب باشد که یک روز آسمان را کاملاً قرمز ببینیم، با این تفاوت که دیدن یک آسمانِ کاملا قرمزِ یک دست در سیاره ما محال است ولی دیدن خون آبی این قدرها هم دور از ذهن نیست!

خون ما از دو بخش تشکیل شده، بخش سلولی که شامل همان گلبول‎های قرمز و بخش مایع که همان پلاسما است اما همه موجودات زنده چنین ترکیبی در خونشان ندارند و دقیقا به همین خاطر خون همه جانداران قرمز نیست. گلبول‎های قرمزی که در خون ما انسان‎ها و کلی جاندار دیگر وجود دارد یک پروتئین به نام «هموگلبین» دارند که مسئول حمل اکسیژن در پلاسمای خون است. این پروتئین در ساختارش آهن دارد برای همین هم هست که می‏گویند وقتی آهن خون کم بشود شما کم خون می‎شوید و باید قرص آهن بخورید.

هموگلبین باعث می‏شود خون‎مان به رنگ قرمز در بیاید حالا اگر جانداری این ماده را در خونش نداشته باشد مایعی که درون بدنش در حال حرکت است چه رنگی می‎شود؟ عنکبوت‎ها، ماهی‎مرکب، اختاپوس و سخت پوستان مثل خرچنگ نعل اسبی خون‎شان آبی است.

خیلی عجیب و غریب به نظر می‎رسد ولی علت این ماجرا خیلی ساده است، خون این جانداران آن پروتئین معروف که نامش هموگلبین بود را ندارد به جایش پروتیینی دارد که مس در آن حل شده و مسئول انتقال اکسیژن به قسمت‎های بدن است! خون آبی خیلی غیر منتظره و شگفت انگیز به نظر می‎رسد ولی از این عجیب‎تر هم داریم، خون زرد! خیار دریایی و بعضی از سوسک‎ها خون‎شان زرد است، توی خون این جانداران رنگ‌دانه‌های زردی به نام «وانابین» وجود دارد که باعث زردی خون می‌شود و این ماده مسئول انتقال اکسیژن به بقیه بدنشان نیست. محقق‌ها هنوز دارند آزمایش می‌کنند تا بفهمند وانابین در خون زرد این جانداران دقیقا چه کاربردی دارد.

 بالاخره می‌رسیم به خون سبز که نتیجه وجود «کلروکرئورین» در خون بعضی از جانداران است. زالو و کرم‎ها تا وقتی اکسیژن خوبی به آن برسد خون سبز دارند ولی وقتی خون‎شان غلیظ شود و اکسیژن کمتری داشته باشد آرام آرام به قرمز روشن در می‎آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند