Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@14:45:22 GMT

علوم اسلامی باید حرف اول را در جهان اسلام بزند

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۵۷۸۹

علوم اسلامی باید حرف اول را در جهان اسلام بزند

ایسنا/مرکزی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: لازم است که در سه رشته علوم اسلامی، انسانی و تجربی بر اساس سرفصل‌ها حرکت ‌کنیم، علوم اسلامی باید حرف اول را در جهان اسلام بزند.

آیت‌الله قربانعلی دری نجف آبادی در آیین تودیع و معارفه روسای دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اراک که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه کشور ما در علوم انسانی در دنیا پیش قراول است، اظهار کرد: دنیای اسلام بطور عمومی، تشیع بصورت خصوصی و جمهوری اسلامی بالاخص باید پیشقراول علمی، معنوی، سیاسی، اجتماعی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما دورانداز بسیار طولانی و آرزوهای ایمانی، اعتقادی را در پیش داریم که اسلام بر اساس آنها آینده درخشانی را نوید داده است، ما به‌ عنوان آینده سازان این کشور باید پایه و اساس تحولات عظیم علمی را پایه‌ریزی کنیم.

وی افزود: لازم به تاکید است که در نظر بگیریم که کشور در چندین سال اخیر با چه چالش‌ها و نقاط قوت و ضعفی روبرو بوده‌ است  و تا ۱۰ الی ۴۰ سال آینده را بر اساس این موارد بطور عمیق پایه گذاری کنیم.

دری نجف آبادی با تاکید بر ارائه یارانه علم و دانش و معرفت به افرادی که مشغول به تحصیل هستند، افزود: ما باید با ارائه این یارانه علمی دانشجویان و اساتیدی تربیت کنیم که بتوانند دنیا را فتح کنند. ملت ما ملت غیوری است که تعداد دانشمندان آن بسیار بالا بوده و از توانایی بالایی برخوردار است.

وی در خصوص صنعت خودروسازی اراک اظهار کرد: کشور ما سالها پیش در صنعت خودروسازی و کشتی سازی از کشورهایی نظیر کره جنوبی جلوتر بود، اما امروز این کشور جزو ۱۰ صنعت برتر دنیا است. در حالیکه امروز خودروسازی و کشتی سازی کشور ما وبال گردن ماست و سالهاست که در حال عقب گرد و درجا زدن در این صنعت هستیم. صنعت خودروسازی باید نظام ساختاری خود را تغییر دهد.

دری نجف آبادی اشاره کرد: دانشجویان باید با انگیزه، ایمان و عشق به این سرزمین پیشرفت کشور خود را مدنظر قرار دهند و از خون شهدای این سرزمین پاسداری کنند. اگر مهارت، تخصص، فن‌آفرینی، مجاهدت و حضور در بازارهای تکنولوژی دنیا را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم، قطعا به جایگاه فناوران دنیا خواهیم رسید.

وی ضمن اشاره به ۵ میلیارد دلار واردات تلفن موبایل و واردات پمپ بنزین و دیگر اقلام وارداتی تصریح کرد: تا چه زمان واردات تلفن موبایل و پمپ بنزین در کشور ادامه خواهد یافت؟  جمهوری اسلامی در دستان دولت، مجلس و آحاد مردم امانت است و همه ما وظیفه داریم از آن پاسداری کنیم و زمینه پیشرفت و عظمت آن را فراهم کنیم و با مغتنم شمردن تمامی فرصت‌ها، از هرگونه غفلت در این حوزه بپرهیزیم.

سرپرست دانشگاه اراک نیز در این آیین ضمن اشاره به عملکرد این دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب گفت: با بازگشایی دانشگاه‌ها دانشگاه اراک در نظر دارد در تراز گام دوم انقلاب بطور موثر، مسئله محور و نتیجه محور عمل کند.

دکتر مجتبی ذوالفقاری اظهار کرد: امید است با همکاری و همیاری دانشجویان، اعضای هیئت علمی و حتی خانواده‌های آنان بتوانیم در تحقق این امر مهم پیشتاز عمل کنیم.

انتهای‌پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه استان مرکزی علوم اسلامی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا

رئیس دانشگاه تهران، فلسفه تاسیس دانشکده علوم خانواده را تجمیع و ساماندهی کارکردهای مختلفی که برای محور شدن خانواده باید مورد توجه ویژه قرار گیرند، دانست و گفت: انتظار داریم دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران محور فعالیت‌های علمی حوزه زنان و خانواده در کشور شود.

به گزارش ایسنا، سید محمد مقیمی در آیین بهره‌برداری از ساختمان دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران که با حضور معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد، گفت: امروز بحث صیانت از خانواده تبدیل به یک دغدغه جهانی و عمومی شده است و از نظر دینی هم خانواده و خانواده‌محوری دارای یک جایگاه ویژه است. در جای جای سیاست‌ها و برنامه‌های دولت مردمی و قوانین کشورمان محور بودن خانواده به صورت مستقیم یا ضمنی مورد توجه ویژه قرار دارد و از طرف دیگر، الزامات روز و روندهای جهانی نیز به سمتی می‌رود که به نوعی در نقطه مقابل خانواده‌محوری قرار می‌گیرد.

وی افزود: بعد از عصر مدرنیته و اعصار مختلفی که پشت سر گذاشته‌ایم، تقسیم کاری صورت گرفت و کارها تخصصی شد و به همین میزان که کارها تخصصی شد، نهادهای رقیب در کنار خانواده شکل گرفت و بخشی از کارکردهای سابق نهاد خانواده در جایگاه برخی کارکردهای ویژه سازمان‌های عصر مدرن قرار گرفت و متولیان تخصصی پیدا کرد. بنابراین به مرور خانواده و جایگاه چند کارکردی آن فقیر و فقیرتر شد؛ تا جایی که امروز شاهد این هستیم که همه کارکردهای بیرونی، خانواده را تحت‌الشعاع قرار داده است.

مقیمی با اشاره به اینکه مسئولیت تربیت کودکان به مرور از خانواده به مدرسه و دانشگاه منتقل شده است، خاطرنشان کرد: حتی در بحث نگهداری کودکان تا قبل از اینکه بحث تربیت‌پذیری آنها مطرح شود، نهادهای خاصی در جامعه برایشان شکل گرفته است. واگذاری کارکردهای خانواده به سازمان‌های تخصصی باعث شده است که با چالش‌های جدی در شکاف نسلی مواجه شویم، بنیان‌های خانواده سست شود و هویت ملی و مذهبی دچار مشکلات و چالش‌هایی شود. این مسائل باعث شده است که حتی در درون خانواده یک نوع رویکردی ایجاد شده است که مادر خانواده که در گذشته به عنوان محور و کلید کلیه کارکردهای اجتماعی خانواده شناخته می‌شد، امروز اینطور تصور کند که اگر می‌خواهد کارکردی به او نسبت دهند، به ناچار باید از خانواده دور شود و بتواند شغلی در محیط اجتماعی برای خود دست و پا کند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: مسائل اقتصادی و معیشتی در جامعه نیز مزید بر علت شده و باعث شده است که این تصور در زنان بوجود آید که نقش‌پذیری و صاحب کارکرد بودن را در گروی شغل خارج از منزل بدانند، و این حس در حال تشدید شدن است و باعث شده است به نوعی نقش‌های پدر و مادر و نقش‌های اعضای خانواده دگرگون شده، نقش‌های اصیل خانوادگی رها شوند و نقش‌های اجتماعی در قالب سازمانهای رسمی در عصر مدرنیته پررنگ‌تر گردند.

مقیمی بیان داشت:  این فضایی که در سطح جامعه و عامه مردم ایجاد شده، به محیط‌های آکادمیک نیز سرایت کرده و مشاهده می‌کنیم که این گسستگی و واگرایی بین کارکردهایی که در گذشته در خانواده تجمیع بود، در محیط دانشگاه هم به سمت ایزوله شدن و واگرا شدن پیش رفته است. به گونه‌ای که بحث خانواده و زنان در حوزه‌های مختلف علمی صرفا از منظر یک تخصص و گرایش خاص مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال خانواده و زن در دانشکده حقوق از منظر صرفا حقوقی نگریسته می‌شود، در دانشکده علوم اجتماعی از منظر اجتماعی، در دانشکده کارآفرینی نیز کارآفرینی زنان، در دانشکده مدیریت، اقتصاد و ... نیز صرفا از منظر رشته ای خاص مورد توجه است. بنابراین هر کدان از این این کارکردهای خانواده در محیط دانشگاهی نیز دچار واگرایی شده است و نگرش سیستمی و جامعی بر آن حاکم نیست؛ این در حالی است که موضوعات چند وجهی خانواده از هم قابل تفکیک نیست و نیازمند رویکرد میان رشته‌ای است.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، در تشریح گام اول غلبه بر این واگرایی‌ها، بیان داشت: قاعدتا ما نمی‌توانیم کارکردهای اجتماعی که تخصصی شده است را به این راحتی به خانواده برگردانیم و این خیلی منطقی هم نیست که یعنی بگوییم همه کارکردها برگردد و همه سازمان‌هایی که کارکردهای خانواده را به صورت تخصصی دنبال می‌کنند منحل کنیم تا بتوانیم سازمان خانواده را تقویت نماییم. بلکه راهکار این است که در عین اینکه به تخصصی شدن توجه می‌کنیم، یک نگرش سیستمی بر آن حاکم نماییم و از طریق یک ساختار نهادی همچون دانشکده‌ علوم خانواده آن را تجمیع و ساماندهی نماییم.

رئیس دانشگاه تهران افزود: دانشکده علوم خانواده با فلسفه تجمیع و ساماندهی کارکردهای مختلفی که برای محور شدن خانواده باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، راه‌اندازی شده است. این به معنی آن نیست که دانشکده علوم خانواده خودش به تنهایی متکفل همه تخصص های حقوقی، مدیریتی، روانشناسی، اقتصادی، کارآفرینی، اجتماعی و ... شود؛ بلکه باید با شکل‌گیری رشته ها و گروه‌های میان رشته‌ای، همه تخصصهای مرتبط با علوم خانواده را گرد هم آورد و بقیه دانشکده‌ها در حوزه موضوعی خانواده حول این محور قرار گیرند و با دانشکده خانواده همکاری نزدیک داشته باشند. با این رویکرد انتظار داریم دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران محور فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل در حوزه زنان و خانواده در کشور شود و شاهد همکاری تمامی نهادهای اجرایی و سیاستگذاری در این زمینه باشیم.

مقیمی با اشاره به یک سری انحرافات تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه زنان در دنیا، تصریح کرد: با وجود همه این انحرافات، الآن دنیا به این فکر افتاده است که صیانت از خانواده مهم است و اذعان می‌کنند که خودشان با مسیری که در گذشته انتخاب کرده‌اند، به این واگرایی‌ها دامن زده‌اند. هر چند آنها الزاما از منظر یک رویکرد ارزشی و مذهبی به این جمع‌بندی در زمینه ضرورت پایان بخشیدن به واگرایی‌ها نرسیده‌اند، بلکه بر این باورند که تضعیف خانواده منجر به کاستی و نقصان در خیلی از زمینه های اجتماعی شده و همه دغدغه‌شان این است که برای برطرف نمودن نقایص کارکردهای اجتماعی و اقتصادی جامعه لازم است به خانواده‌محوری برگردیم و خانواده محوری را مبنا قرار دهیم. هر چند نقطه عزیمت بسیاری از کسانی که در دنیا به این نتیجه رسیده‌اند الزاما ارزشی نیست، اما نتیجه آنها اتفاقا با رویکرد ارزشی ما سازگار است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: مشکلاتی که ما در بسیاری از کارکردهای اجتماعی حس می‌کنیم، بخاطر این است که خانواده‌محوری را رها کرده‌ایم. اگر خانواده تقویت شود، بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی نیز به صورت ریشه‌ای قابل حل است.

رئیس دانشگاه تهران در آغاز سخنانش با قدردانی از دکتر فاطمه یزدیان مسئول راه‌اندازی دانشکده علوم خانواده، گفت: کار تاسیسی یک کار بسیار مشکل و پر مشقت است، بویژه وقتی با کمبود منابع و امکانات مواجه باشیم و خوشبختانه با تدابیر و تلاشهای قابل تقدیر ایشان و سایر همکاران و همچنین حمایتهای خیرین نیک اندیش در زمینه تامین منابع مالی لازم، امروز شاهد افتتاح دانشکده علوم خانواده هستیم و امیدوارم با همت و همکاری تمامی ذی‌نفعان، شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش این نهاد علمی اثرگذار باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • وعده صادق موجب افتخار جهان اسلام شد
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • طنین شعار «مرگ بر اسراییل» در سراسر جهان
  • حاجی‌صادقی: دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم