Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@04:37:42 GMT

تاثیر شخصیت بر حفاظت از مغز یا پیر کردن آن

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۹۲۰۲

تاثیر شخصیت بر حفاظت از مغز یا پیر کردن آن

پیش‌بینی شده است که در شخصیت‌های برون‌گرا و وظیفه‌شناس، احتمال آسیبِ شناختیِ خفیفْ کمتر و در افراد مبتلا به روان‌رنجوری احتمال زوالِ شناختی بالاتر باشد.

به گزارش فرادید به نقل از سی ان ان، تومیکو یونِدا دانشجوی فوق‌دکتری روانشناسی می‌گوید: ویژگی‌های شخصیتی بازتابِ الگو‌های نسبتاً پایدارِ تفکر و رفتار هستند که ممکن است در مجموع بر مشارکت فرد در رفتار‌های سالم و ناسالم و الگو‌های فکری در طول زندگی او اثر بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس مجموعِ تجربیات زندگی یک فرد احتمالاً با مستعد بودن او به بیماری‌ها یا اختلالات خاص ارتباط دارد مثلاً اختلال شناختی خفیف یا تفاوت‌های فردی در تواناییِ مقاومت در برابر تغییرات عصب‌شناختی مرتبط با سن.

ویژگی‌های شخصیتی کلیدی

در این پژوهش شخصیت‌ِ حدودِ ۲۰۰۰ نفر تحلیل شد که در یک مطالعه‌ی طولی روی بزرگسالان مسن‌تر شیکاگو که از سال ۱۹۹۷ آغاز شده بود مشارکت کرده بودند.

در این پروهش نقشِ سه ویژگی شخصیتی کلیدی یعنی وظیفه‌شناسی (باوجدان بودن)، برون‌گرایی، روان‌رنجوری بر نحوه‌ی مقابله‌ی مردم با زوال شناختی در سنین بالاتر (یا سالمندی) بررسی شد

روان‌رنجوری یک ویژگیِ شخصیتی است که بر چگونگی رویاروییِ فرد با استرس اثر می‌گذارد. رویکردِ افرادِ روان‌رنجور به زندگی توام با اضطراب، خشم و خودآگاهیست و این افراد معمولاً ناامیدی‌های جزئی را بطور ناامیدکننده‌ای طاقت‌فرسا یا تهدیدکننده می‌بینند.

افراد وظیفه‌شناس معمولاً سطوح بالایی از انضباط فردی دارند، سازمان‌یافته و هدفمند هستند، در حالی که برون‌گرا‌ها مشتاق زندگی و معمولاً جسور و اهل معاشرت هستند. احتمالِ ابتلا به اختلال شناختیِ خفیف در طول پژوهش در افرادی با نمره‌ی وظیفه‌شناسی بالا یا رتبه‌ی روان‌رنجوری پایین بطور قابل‌توجهی ضعیف بود

هر شش امتیاز اضافه‌ای که فردی در مقیاس وظیفه‌شناسی به دست می‌آورد با ۲۲ درصد ریسک کاهش‌یافته‌ی گذار از عملکرد شناختی نرمال به اختلال شناختی خفیف همراه بود به این معنا که یک فرد ۸۰ ساله با وظیفه‌شناسی بالا در قیاس با فردی که نمره‌ی وظیفه‌شناسی پایینی دارد دو سال بیشتر بدون مشکلات شناختی عمر می‌کند.

ظاهراً برون‌گراتر بودن و مشارکت‌های اجتماعیِ بیشتر یک سالِ بدونِ زوال عقل را به عمر فرد می‌افزاید به علاوه تواناییِ بهبود و بازگشتن به عملکرد شناختیِ نرمال را پس از تشخیص اختلال شناختی خفیف تقویت می‌کند و دلیل آن شاید معاشرت و اجتماعی شدن باشد.

با این حال، با افزایش سطوحِ روان‌رنجوری، خطرِ گذار به زوالِ شناختی هم افزایش می‌یابد: هر ۷ امتیاز اضافه در مقیاس همراه با ۱۲ درصد ریسک افزایش‌یافته بود به معنای از دست دادنِ حداقل یک سال از شناخت سالم!

این نخستین پژوهشی نیست که ارتباط بین شخصیت و عملکرد مغز را نشان می‌دهد. تحقیقات پیشین نشان داده است که افرادی که با آغوش باز از تجربیات زندگی استقبال می‌کنند، وظیفه‌شناس‌تر هستند و روان‌رنجوری کمتری دارند به لحاظ شناختی عملکرد بهتری در آزمون‌ها دارند و با گذشت زمان زوال شناختی کمتری را تجربه خواهند کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه مغز اختلال شناختی روان رنجوری وظیفه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۹۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان افسران مبارزه در جنگ شناختی امروز

سردار محمد علی نظری در گردهمایی مدیران کانون‌های بسیج فرهنگیان سراسر استان با بیان اینکه معلمان افسران مبارزه در جنگ شناختی هستند، گفت: بسیج فرهنگیان قلب تپنده سپاه پاسداران در مهمترین نهاد تاثیرگذار اجتماعی یعنی آموزش و پرورش است.

وی افزود: در سند تحول بنیادین بر روی سه مسئله تاکید شده که اگر بنیان آنها ضعیف شود امید به یاس بدل شده وهیچ تلاشی نیز برای رشد جامعه صورت نمی‌گیرد که این سه محور عبارتند از خانواده، مدرسه و مسجد که هر سه نقشی اساسی در تربیت اخلاقی و معرفتی نسل آینده دارند.

سردار نظری تصریح کرد: نقش معلمان و آموزش و پرورش در تاثیر گذاری بر جامعه و شکست توطئه‌های مطرح شده از سوی دشمنان بی بدیل است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان تاکید کرد: معلمان فرصت‌هایی طلایی در تربیت نسل آینده و رفع شبهات به وجود آمده در سطح جامعه دارند، لذا لازم است دوره‌های توانمندسازی متعددی برای این قشر زحمتکش برنامه ریزی شود که ارائه برنامه و اجرای این دوره‌ها از وظایف سازمان بسیج فرهنگیان است.

سردار نظری بیان داشت: زحمات معلمان در تربیت نسل آینده بر کسی پوشیده نیست و اهمیت این مهم، در زمان اوج گیری کرونا به خوبی بر همگان نمایان شد.

وی افزود: بسیج فرهنگیان قلب تپنده سپاه پاسداران در بزرگترین نهاد تاثیرگذار اجتماعی است که تعاملات بسیار خوبی بین سپاه و معلمان ایجاد می‌کند.

گردهمایی مدیران کانون‌های بسیج فرهنگیان شهرستان‌ها و مناطق استان کرمان با حضور فرمانده سپاه ثارالله، مدیرکل آموزش و پرورش، رئیس سازمان بسیج فرهنگیان استان کرمان و... در هتل آسمان کرمان برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • معلمان افسران مبارزه در جنگ شناختی امروز
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟