Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@08:33:13 GMT

کاهش ۹۰ درصدی بارش‌ها در فروردین‌ماه

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۹۷۲۴

کاهش ۹۰ درصدی بارش‌ها در فروردین‌ماه

رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: بررسی‌های انجام شده در این موسسه بیانگر آن است که شرایط آب و هوایی کشور در مقایسه با دوره درازمدت از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، به‌طوری که ۹۰ درصد کاهش بارش در فروردین‌ماه اتفاق افتاده است

به گزارش  روز یکشنبه ایران اکونومیست از موسسه تحقیقات آب، «محمدرضا کاویانپور» افزود: وضعیت بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا هجدهم فروردین‌ماه نشان می‌دهد به‌جز بخش‌هایی در محدوده‌های جنوب و جنوب شرق کشور و همچنین برخی از حوضه‌های آبریز نسبتا کوچک مربوط به دریای خزر، در اکثر نقاط میزان بارش‌ها زیر نرمال قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه‌داد: بارش‌ها در حوضه‌های آبریز محدوده مناطق مرکزی و مرزی شرقی کشور و همچنین در بسیاری از حوضه‌های آبریز جنوب غربی کشور (شامل حوضه‌های آبریز کرخه و زهره- جراحی) وضعیت خوبی را در مقایسه با مقادیر بلندمدت تاریخی نشان نمی‌دهد و در واقع در شرایط خشکسالی قرار دارند.

رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: میزان متوسط بارش دریافتی کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بر اساس منابع اطلاعاتی مختلف، بین ۱۹ تا ۲۷ درصد کاهش نسبت به مقادیر بلندمدت تاریخی دارد.

وی اضافه‌کرد: در فروردین ماه امسال نسبت به متوسط تاریخی وضعیت اسفناک است و ۹۰ درصد کاهش بارش بر اساس آمارهای درازمدت در فروردین‌ماه اتفاق افتاده است، این در حالی است که بخش قابل‌توجهی از نیاز آبی سالیانه کشور از بارش‌های بهاری تامین می‌شود.

کاویانپور اظهار داشت: البته پیش‌بینی‌های قبلی این موسسه در خصوص بارش ماه فروردین در سطح کشور نیز کاهش جدی بارش‌ها در مناطق زیادی از کشور به‌خصوص جنوب و جنوب غرب کشور و حوضه کارون بزرگ، جراحی و کرخه را نشان داده بود.

وی درباره وضعیت ماه‌های آتی گفت: پیش‌بینی بارش برای فروردین تا خردادماه و مقایسه آن با متوسط تاریخی نشان دهنده احتمال بارش‌ در مناطق غربی کشور است و انتظار می‌رود بارندگی در اردیبهشت بهتر از فروردین و خرداد باشد.

رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو افزود: پیش‌بینی اکثر مدل‌ها درباره تابستان متفاوت است و میزان بارش در این فصل کم بوده و اتفاق قابل‌توجهی رخ نخواهد داد.

وی خاطرنشان‌کرد: در فصل پاییز پیش‌بینی اکثر مدل‌ها بارش کمتر از نرمال را برای بسیاری از مناطق کشور نشان می‌دهد که اهمیت مدیریت بهینه منابع آب موجود برای گذر از خشکسالی پیش رو را دو چندان می‌کند.

این مسوول درباره وضعیت دمایی کشور هم گفت: اختلاف میانگین دمای متوسط روزانه از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ فروردین در اکثر نقاط کشور نسبت به دوره بلندمدت با افزایش دمای نیم تا چهار درجه مشاهده می‌شود که تمایل برای تقاضای آب را بیشتر خواهد کرد.

وی بیان‌داشت: بررسی اختلاف دمای ابتدای سال جاری تا ۱۸ فروردین امسال با میانگین درازمدت، نشان دهنده افزایش دما بوده و سال با گرمای ۲ درجه بالاتر از متوسط بلندمدت شروع شده است.

رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو خاطرنشان‌کرد: بررسی وضعیت مخازن آبی کشور از ابتدای سال آبی و میزان آب ورودی و خروجی و مقایسه‌ها با دوره بلندمدت نشان می‌دهد که با تخلیه مدیریت‌ شده توانسته‌ایم شرایط را کنترل کنیم.

کاویانپور درباره وضعیت کسری تجمعی آبخوان‌های کشور، ادامه‌داد: ۱۲۲ میلیارد متر مکعب از مخازن از ابتدای زمان پایش با کسری همراه هستند که نشان از افزایش بی‌رویه مصارف در کشور است.

وی ادامه‌داد: پیش‌بینی ۲۰ ساله نشان از آن دارد که با کاهش بارش و افزایش دمای هوا در کشور روبه‌رو خواهیم بود که این تغییر آب و هوایی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تغییرات آب و هوا ، دریای خزر ، وزارت نیرو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا دریای خزر وزارت نیرو ابتدای سال آبی حوضه های آبریز فروردین ماه بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۹۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی حاجیان نژاد پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی سالن جلسات اداره کل گمرک سمنان ضمن بیان اینکه فروردین سال جاری ۲۹ هزار تن کالا از مبادی استان به دیگر کشورها صادر شده است، ابراز داشت: ۳۴ کشور جهان مقصد نهایی محصولات تولیدی استان سمنان هستند.

وی افزود: انواع مواد شوینده، روغن موتور، سیم و کابل، مواد شیمایی، شمش سرب، سود سوز آور کربنات سدیم، هیدروکربن، کاشی و سرامیک و غیره از استان سمنان صادر شدند.

مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه ارزش کالاهای صادراتی استان ۱۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، ابراز داشت: نسبت به بازه فروردین ماه سال گذشته ۸۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

حاجیان نژاد ضمن بیان اینکه میزان تجارت خارجی استان سمنان طی سال گذشته ۳۸۵ میلیون دلار ارزیابی شده است، تصریح کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل آن افزایش ۵۹ درصد را نشان می‌دهد.

وی ضمن بیان اینکه طی فروردین ماه سال جاری هزار و ۵۵۰ تن کالا شامل مواد اولیه کارخانه‌ها و ماشین آلات به استان سمنان وارد شده است، افزود: ارزش این کالاها شش میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است.

کد خبر 6096991

دیگر خبرها

  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین‌ ماه
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین‌ماه