Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@08:25:36 GMT

کشف امواج لیزر بسیار قوی در فضا

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۹۷۸۲

کشف امواج لیزر بسیار قوی در فضا

به گزارش جام جم آنلاین، این گروه از محققان به سرپرستی مارتین گلوواکی، اخترشناس مرکز بین المللی تحقیقات نجوم رادیویی در دانشگاه کرتین استرالیا می‌گوید: مگامیزر‌ها زمانی پدید می‌آیند که دو کهکشان با هم برخورد می‌کنند.

این اولین مگامیزر هیدروکسیل است که در رصدخانه میرکات رصد شده است. هیدروکسیل یک گروه شیمیایی متشکل از یک اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن است که هنگام برخورد دو کهکشان یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وقتی کهکشان‌ها با هم برخورد می‌کنند گازی که آن‌ها در خود دارند به شدت غلیظ می‌شود و می‌تواند اشعه‌هایی از نور قوی را تولید کند که بعد از آن ساطع می‌شود. این اخترشناسان مگامیزر را در اولین شب رصد خود مشاهده کردند که بیش از ۳ هزار ساعت رصد با استفاده از تلسکوپ میرکات را در برمی گرفت.

این گروه تحقیقاتی در حال رصد با تلسکوپ میرکات هستند تا مناطق مختلف را در آسمان از نزدیک رصد کنند و عناصر مشابه یافت شده در مگامیزر را بیابند. این کار می‌تواند به فهم بهتر چگونگی تکامل جهان کمک کند.

تلسکوپ میرکات واقع در منطقه کارو در آفریقای جنوبی، شامل مجموعه‌ای از ۶۴ بشقاب رادیویی است و از ژوئیه ۲۰۱۸ عملیاتی شده است. این تلسکوپ قدرتمند به نور ضعیف رادیویی حساس است.   منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: لیزر فضا نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۹۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم

به گزارش خبرآنلاین، کهکشان M100 در مقیاس واقعی کیهانی، باشکوه است و نمونه‌ای تمام‌عیار از کهکشان مارپیچی بزرگ و خوش‌تعریف شناخته می‌شود. این کهکشان بزرگ با بیش از 100 میلیارد ستاره، بازوهای مارپیچی کاملاً مشخصی دارد و ازاین‌منظر شبیه به راه‌شیری خودمان است.

کهکشان M100 یکی از درخشان‌ترین اعضای خوشه کهکشانی سنبله است که با نام NGC 4321 نیز شناخته می‌شود. M100 حدود ۵۶ میلیون سال‌نوری با ما فاصله دارد و در جهت صورت‌فلکی «گیسوان برنیس» دیده می‌شود.

در این تصویر تلسکوپی، نمای تمام‌رخ این مارپیچ‌های خوش‌تعریف همراه با کهکشان مارپیچی NGC 4312 که از لبه دیده می‌شود (در سمت راست بالا)، میدان دید گسترده‌ای به پهنای تقریباً ۱ درجه را تشکیل داده است. برای ثبت این تصویر، جمعا ۲۱ ساعت نوردهی شده و تصویربرداری از رصدگاهی تاریک در نزدیکی فلگستاف، آریزونا انجام شده است. خوشه‌های ستاره‌ای آبی و درخشان M100 را در کنار رگه‌های پیچ‌درپیچ گردوغبار نشان می‌دهد، دو ویژگی بارزی که از مشخصه‌های کهکشان‌های مارپیچی به شمار می‌روند. بررسی ستارگان متغیر در کهکشان M100،َ نقش مهمی در تعیین اندازه و عمر کیهان داشته است.

اعتبار تصویر و حق چاپ: درو ایوانز. برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902246 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی