Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:43:29 GMT

طرح «جهش تولید دانش‌بنیان» به‌زودی ابلاغ می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۹۹۶۶

طرح «جهش تولید دانش‌بنیان» به‌زودی ابلاغ می‌شود

محمدرضا احمدی سنگری عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت، راه برون‌رفت از وضعیت کنونی را حمایت از تولید دانست و اظهار کرد: تأکید متوالی مقام معظم رهبری در سنوات اخیر بر امر تولید گواه این موضوع هست که نقطه عطف تحول اقتصادی کشور و راه برون‌رفت از وضع کنونی حمایت و پیشرفت حوزه تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اقدام مجلس در سال گذشته در راستای تحقق شعار سال، افزود: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سال گذشته در راستای نام‌گذاری مقام معظم رهبری در مانع زدایی و حمایت از تولید دانش‌بنیان، با بررسی‌های به‌عمل‌آمده در سطح وسیع میدانی از شرایط شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری و همین‌طور مشورت با دانشمندان و صاحب‌نظران این حوزه، موانع را احصاء و در این راستا توانستیم «طرح جهش تولید دانش‌بنیان» را به تصویب برسانیم.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح جهش تولید دانش‌بنیان امسال در مرحله انتهایی تقنین و تائید شورای محترم نگهبان بوده و به‌زودی ابلاغ خواهد شد، تصریح کرد: در این مصوبه علاوه بر اصلاح و تکمیل قانون مصوب ۱۳۸۹ در حمایت از تولید دانش‌بنیان، احکامی در خصوص معافیت‌های مالیاتی، حمایت‌های مالی و بورسی، کمک کمی و کیفی به عرضه کالاهای تولید شرکت‌های دانش‌بنیان، اولویت خرید محصولات و کالاهای تولیدشده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در تمامی دستگاه‌های دولتی، الزام دولت به اولویت دادن به انجام تعهدات و پرداخت مطالبات شرکت‌های دانش‌بنیان دیده شده است.

وی با بیان اینکه تشکیل شعب ویژه قضایی برای تسریع رسیدگی به مشکلات حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر موارد طرح جهش تولید است بیان کرد: مواردی همچون دریافت عوارض از محصولات خارجی دارای مشابه داخلی و هزینه کردن عواید حاصله از آن برای تولید دانش‌بنیان، افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی، افزایش تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش‌بنیان، تقویت شرکت‌های خلاق و نوآور و تشکیل شورایی در بالاترین رده اجرایی با حضور رئیس‌جمهور و وزرای مربوطه جهت حل‌وفصل مشکلات تولید دانش‌بنیان در این طرح دیده‌شده و قطعاً در تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین مؤثر خواهد بود.

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی اشاره به اشاعه ویروس کرونا و آسیب‌های وارده به عرصه‌های مختلف ناشی از این ویروس کرد و افزود: در ایران مثل تمامی نقاط جهان در خصوص گسترش ویروس کرونا و اومیکرون و ابعاد وسیع آسیب‌های ناشی از آن نگرانی‌هایی وجود داشت اما واقف بودیم به اینکه تزریق واکسن کرونا تأثیر بسیاری در کاهش قابل‌توجه میزان ابتلا، بستری و فوتی کرونا دارد.

احمدی سنگری با اذعان به اینکه باهدف پیشگیری و کاهش مرگ‌ومیر نسبت به گذشته پیگیر ایجاد شرایطی برای ملت شدیم تا بتوانند نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند، گفت: افزایش پایگاه تجمیعی تزریق واکسن شبانه‌روزی یکی از این اقدامات بود که نتیجه این اقدام ازسرگیری فعالیت‌های اجتماعی، آموزشی و اقتصادی در کشور است.

وی با تأکید بر ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی افزود: گرچه تزریق واکسن کرونا در حفظ سلامت جامعه بسیار مؤثر هست، اما با آگاهی و دقت نظر بیشتر در اجتماع حضورداشته باشند زیرا که انجام واکسیناسیون به‌تنهایی کافی نیست و باید در کنار آن استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی را هم مدنظر قرار دهیم.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدرضا احمدی احمدی سنگری سنگری نماینده رشت رشت تولدی تولید دانش بنیان دانش بنیانی ها کمیسیون آموزش طرح دانش بنیان طرح های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان مجلس شورای اسلامی تولید دانش بنیان جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد همرسانی «دایان» رویدادی با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان است که توسط طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) برگزار می‌شود.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت را مغتنم شمرده و در حضور بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی در بخش‌های خصوصی و دولتی، بشرح زیر به تشریح نیاز‌ها یا قابلیت‌های محصولات دانش‌بنیان می‌پردازند.

 موضوعاتی از جمله استراتژیک بودن و حیاتی بودن محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده (نقش محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده در تقویت اقتصاد مقاومتی و کاهش واردات محصولات خارجی، ارائه ویژگی‌های فنی محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده، عارضه، نقیصه، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربرد‌های محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها،  نقش محصول یا محصولات دانش بنیان تولید‌شده در تولید پایدار از محورهای این رویداد به شمار می رود.

همچنین ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها؛ کاهش مصرف آب و انرژی؛ تولید انرژی‌های پاک؛ کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ایی، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات؛ بهبود تعمیر و نگهداری؛ افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات؛ هوشمندسازی؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ تحول دیجیتال؛ حفاظت از محیط‌زیست، ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، از جمله موضوعات محوری قابل‌طرح در این رویداد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خواهد بود.

 رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه خارجی (در صورت بومی‌سازی و وجود رقبای خارجی: قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی)، سهم فعلی از بازار کشور و بازار فرامرزی و طرح پروژه‌هایی که از محصولات دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند نیز از جمله محوریت‌های دیگر این رویداد است.

موضوعات محوری دیگری که قرار است در این گردهمایی دانش‌بنیان‌های معدن، مطرح شود  بازخورد و رضایت پروژه‌ها یا صنایع بهره‌مند از محصولات دانش‌بنیان در مورد قابلیت‌ها و ارزش‌های حاصل‌شده از کاربرد محصول یا محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، طرح نیاز‌های مختلف از قبیل نیاز به مشارکت مالی یا بهبود و توسعه‌ی محصول، آینده و افق پیش‌روی استفاده از محصول تولید‌شده بر اساس بازارپژوهی بعمل‌آمده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان یا گزارش‌های بازارپژوهی و آینده‌پژوهی مراجع معتبر داخلی یا خارجی خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود