Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها- مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای لرستان با اشاره به خسارت بیش‌از ۱۱ هزار میلیارد تومانی خشک‌سالی به این استان گفت: ساکنان ۵۰۰ روستای لرستان تابستان امسال با کمبود شدید آب آشامیدنی مواجه می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، داریوش حسن‌نژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان اظهار داشت: رودخانه‌های بزرگ و دائمی کشکان کوهدشت، تیره دورود و مادیان‌رود پلدختر امسال با ادامه روند خشک‌سالی و کمبود بارش‌ها خشک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کمبود بارش‌ها خشک‌شدن بسیاری از چشمه‌ها و سراب‌ها را در لرستان به‌دنبال دارد، افزود: 281 میلی‌متر بارندگی از ابتدای مهر 1400 تاکنون در این استان ثبت شده‌است که نسبت به سال گذشته 26 درصد و در مقایسه با بلندمدت 23 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای لرستان با تأکید به اینکه 70 درصد حجم سد‌های مروک، ایوشان، هاله، خان‌آباد، کزنار و حوضیان هم‌اکنون خالی است، عنوان کرد: کمتر از 75 میلیون مترمکعب آب پشت این سد‌ها جمع‌آوری شده‌است که 37 درصد کاهش نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

گزارش| بحرانی‌ترین خشکسالی 50 سال اخیر در لرستان/ «نیستی آب» در کشکان خروشان/ رودخانه‌ها کویر شد + تصاویرخسارات جبران‌ناپذیر خشکسالی در ازنا/ کوتاهی وزارت نیرو برای آبگیری سد کمندان‌خشکسالی همچنان بر سیستان و بلوچستان سایه افکنده است

وی آب ورودی سد‌های لرستان را حدود 2.9 میلیون مترمکعب در ثانیه دانست و بیان کرد: حدود 2 میلیارد مترمکعب سالانه آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت در این استان مصرف می‌شود که برای تأمین آب در هر سه بخش امسال با مشکل جدی مواجه هستیم.

حسن‌نژاد با اشاره به احتمال بروز تنش آبی و به‌تبع آن مشکلات اجتماعی ناشی از کمبود آب در لرستان گفت: ساکنان 500 روستای این استان تابستان امسال با کمبود شدید آب آشامیدنی مواجه می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای لرستان با بیان اینکه کمبود آب در تابستان 1401 به مراتب شدید‌تر از تابستان 1400 در این استان است، تصریح کرد: از حدود 820 هزار هکتار زمین کشاورزی لرستان 185 هزار هکتار آبی است و مابقی به‌صورت دیم کشت می‌شود که کمبود بارندگی‌ها مشکلات کشاورزان را در این بخش دوچندان کرده‌است.

حسن‌نژاد با تأکید اینکه خشک‌سالی طبق برآورد‌های اولیه بیش‌از 11 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد کرده‌است، اظهار داشت: احتمال افزایش این خسارت با بررسی‌های دقیق‌تر دور از انتظار نیست.

وی کشت محصولات آب‌دوست را در لرستان ممنوع دانست و افزود: کشت چغندرقند در شهرستان دلفان و کشت سیب‌زمینی در شهرستان سلسله ممنوع است.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای لرستان به لزوم فرهنگ‌سازی، پرکردن چاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از حفر چاه جدید، جمع‌آوری موتور تلمبه‌های غیرمجاز برای عبور از بحران خشک‌سالی در این استان تأکید و عنوان کرد: نصب کنتور‌های هوشمند و تسریع در افتتاح طرح‌های تأمین آب در حال ساخت باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی خشک‌سالی لرستان را جدی دانست و بیان کرد: این بحران در حالی اتفاق افتاده‌است که این استان چهارمین حوزه پربارش کشور است و حدود 11 میلیارد مترمکعب رواناب سالانه از لرستان خارج می‌شود که با مهار تنها 2 میلیارد مترمکعب از این رواناب‌ها از طریق اجرای طرح‌های تأمین آب مشکل کمبود آب در این استان برطرف می‌شود.

حسن‌نژاد با اشاره به بهانه‌تراشی‌های مداوم برای ساخت سد‌های بزرگ از جمله سد گاوشمار(معشوره) در لرستان گفت: تخصیص‌های بسیار ناچیزی برای شش سد افتتاح‌شده و سد‌های در حال ساخت در نظر می‌گیرند، به‌طوری‌که با افتتاح همه طرح‌های تأمین آب در لرستان حجم آب ذخیره‌شده به 500 میلیون مترمکعب هم نمی‌رسد.

انتهای پیام/644/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان خشک سالی حسن نژاد تأمین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۰۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر

مردم روستای کالدشت بالا از توابع شهرستان دماوند استان تهران مدتهاست از کمبود امکانات رفاهی رنجیده خاطر هستند. جوی آب در این منطقه لایروبی و پاکسازی انجام نمی‌شود و اینکه برخی از مناطق این روستا فاقد جوی آب است همچنین روکش آسفالت فرسوده‌ای دارد. این مشکلات موجب گشت تا اهالی علت را جویا شوند و در پاسخ نبود بودجه کافی دریافت کردند.

شهروند خبرنگار ما با ارسال فیلم و تصاویر از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.

منبع: شهروند خبرنگار - تهران

بیشتر بخوانید:

کمبود امکانات رفاهی ساکنان خیابان مطهری رودهن را به دردسر انداخت + فیلم

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ در بخش ناغان
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ شهرستان کیار
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • تأمین آب آشامیدنی پایدار برای روستای «سرپله» آبدانان
  • خسارت ۵۲ میلیارد تومانی سیل به اردستان
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار
  • بهره مندی روستای «سرپله» آبدانان از آب آشامیدنی سالم و پایدار