Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:27:36 GMT

یک قلاده سیاهگوش بر اثر ضربات چوب و چماق در خلخال تلف شد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۰۹۳۳

یک قلاده سیاهگوش بر اثر ضربات چوب و چماق در خلخال تلف شد

ایسنا/اردبیل یک قلاده سیاهگوش بر اثر ضربات چوب و چماق افراد و سگ‌های گله در شهرستان خلخال تلف شد.

در پی گزارش مردم محلی به مأموران پاسگاه محیط‌بانی برندق واقع در منطقه حفاظت شده آق داغ مبنی بر مشاهده یک قلاده سیاهگوش زخمی در زیستگاه‌های منطقه، محیط‌بانان حاضر در پاسگاه به محل اعزام و گونه مورد اشاره را که قادر به حرکت نبوده جهت مداوا و تیمار به اداره محیط‌زیست شهرستان خلخال انتقال دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های اولیه حاکی از آن بود که این‌گونه ارزشمند و نادر توسط افراد و با استفاده از ضربات چوب، چماق و همچنین توسط سگ‌های گله به‌شدت آسیب‌دیده است.

پس از هماهنگی‌های لازم این‌گونه به کلینیک حیات‌وحش استان واقع در موزه تاریخ طبیعی اردبیل انتقال یافت و توسط دامپزشک معتمد مورد معاینه قرار گرفت و پس از معاینات اولیه و به‌منظور ارائه خدمات مطلوب کلینیکی و برخورداری از امکانات درمانگاهی مقرر شد گونه مذکور به کلینیک حیات‌وحش شهرستان سراب انتقال داده شود.

 علی‌رغم تلاش‌های به‌عمل‌آمده در مرکز استان و هماهنگی‌های لازم برای اعزام آن به کلینیک حیات‌وحش مجهزتر در شهرستان سراب گونه مذکور به دلیل شدت جراحات وارده تلف شد.

 طبق نتایج کالبدگشایی صورت‌گرفته علت مرگ این‌گونه، آسیب عضلات و اعصاب ناحیه گردن در اثر گازگرفتن سگ‌ها و ضربات واردآمده به پشت حیوان تشخیص داده شد.

 گونه سیاهگوش به خانواده گربه‌سانان تعلق دارد و از پستانداران کوچک و پرندگان و خزندگان تغذیه می‌کند و خطری برای احشام و دام‌های روستاییان و عشایر به‌حساب نمی‌آید.

 در همین راستا دستورات لازم به مأمورین یگان حفاظت برای شناسایی عامل یا عاملین مرگ این‌گونه و معرفی آنها به مراجع قضایی صادر شده است.

اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل در همین راستا اطلاعیه‌ای صادر کرد.

در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع هم استانی‌های می‌رساند در پی حملهٔ یک قلاده گرگ در بامداد روز شنبه مورخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ در شهر هشجین از توابع شهرستان خلخال که رفتارهای تهاجمی، غیرطبیعی و مشکوک به بیماری هاری داشته و چهار نفر از ساکنان شهر را مورد جراحت قرار داده است، رئیس و عوامل اجرایی اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان خلخال بلافاصله در محل حادثه حاضر و با هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده نسبت به دفع گونه مهاجم و رفع خطر از جان اهالی اقدام کردند.

این اطلاعیه اضافه می‌کند: مأموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان نیز به‌محض اطلاع از وقوع این حادثه به محل اعزام و با برقراری گشت‌های حفاظتی در منطقه، اقدامات تأمینی لازم برای جلوگیری از وقوع مجدد حوادث مشابه در شهر هشجین و روستاهای اطراف را به عمل آوردند و در همین راستا هماهنگی لازم با مقامات قضایی و مسئولان اجرایی شهرستان و بخش خورش رستم برای حفظ آرامش و اطمینان خاطر همشهریان و مقابله با هرگونه تهاجم حیات‌وحش به مناطق مسکونی با حضور مأموران یگان حفاظت به‌عمل‌آمده است.

به بیان این اطلاعیه، تعارض میان حیات‌وحش و انسان باتوجه‌به روند فزاینده تخریب زیستگاه‌های حیات‌وحش و شکار غیرمجاز طعمه‌های گوشت‌خواران در طبیعت، باعث روی‌آوردن این‌گونه از حیات‌وحش به جوامع انسانی شده است و طبق آخرین گزارش دریافتی، رئیس شهرستان و مسئول منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال، پیگیر روند درمان مصدومان بوده و در همین راستا دو نفر از مصدومان حادثه در بیمارستان خلخال بستری شده بودند که یکی از آنها ترخیص و دو نفر دیگر نیز به‌صورت سرپایی در بهداری هشجین مداوا و ترخیص گشته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سیاهگوش خلخال شهرستان خلخال همین راستا محیط زیست حیات وحش یک قلاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۰۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند

محمدرضا علیمرادی  اظهار کرد: با آبگیری پروژه هامونک در تالاب بین المللی هامون با هدف ایجاد زیستگاه حیات وحش، دسته‌های بزرگ پرندگان فلامینگوی مهاجر مهمان هامون شدند.

وی علت حضور پرندگان مهاجر و عدم وجود گرد وغبار را زیر آب رفتن کانون های گردو غبار با توجه به باد شدید بیان کرد و افزود: با توجه به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برخی از این گونه ها به صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولید مثل به تالاب هامون رسیده اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

وی افزود: مشاهده پرندگان، لانه ها و تخم گذاری آنها در تالاب بین المللی هامون نوید بخش حیات مجدد گونه های جانوری در این تالاب است.

علیمرادی بیان کرد: گونه‌هایی مانند پرستوی دریایی، چوب پا، چنگر، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو در هامون هیرمند و در بخش هایی از هامون سابوری به تالاب هامون زیبایی و زندگی بخشیده است.

حفاظت از گونه های پرندگان مهاجر در اولویت است

وی از ایجاد هامونک‌ها در تالاب بین المللی هامون خبر داد و افزود: این هامونک‌ها با هدف ذخیره آب و ایجاد زیستگاه حیات وحش در محیطی امن از تالاب هامون با تعبیه پنج تختک جزیره ای برای زاد و ولد پرندگان مهاجر و بهره مندی ذینفعان تالاب از آب پایدار ایجاد شده است هامونک‌ها به معیشت مردم بومی نیز کمک بسزایی خواهد کرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در روزهای اخیر ده‌ها گونه از پرندگان مهاجر در حاشیه آبگیرها و تالاب هامون فرود آمده اند، خواستار مشارکت مردم و حفاظت شهروندان از پرندگان مهاجر شد.

وی تصریح کرد: از مردم درخواست می‌کنیم با مشاهده افراد سودجو و شکارچی که قصد شکار و صید پرندگان مهاجر در تالاب بین المللی هامون را دارند بلافاصله با محیط زیست سیستان و بلوچستان تماس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم سبز
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور