Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@02:54:43 GMT

تأملی کوتاه بر شکل‌گیری قرارگاه شعارسال در قزوین

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۱۶۰۴

تأملی کوتاه بر شکل‌گیری قرارگاه شعارسال در قزوین

ایسنا/قزوین «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» را فقط به عنوان یک شعار در نظر نگیریم و بازه زمانی آن را یک ساله ندانیم، چراکه منافع چنین راهبردی کوتاه مدت نیست و نیاز به پیگیری مستمر دارد ضمن اینکه برای پیگیری این فرمان، ۲ مسیر در مقابل ماست.

فرشاد پیله‌چی، رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین در یادداشتی که درباره راه‌اندازی قرارگاه شعار سال در قزوین نوشته و آن را در اختیار ایسنا قرار داده می‌نویسد: دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) حرکت بسیار خوبی در راه‌اندازی قرارگاه پیگیری شعار سال انجام داده است که فی نفسه مسئله قابل تقدیری است اما چند نکته مهم در این‌باره باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته اول اینکه نباید «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» را فقط یک شعار در نظر بگیریم و بازه زمانی آن را یک ساله بدانیم، چون منافع چنین راهبردی کوتاه مدت نیست و نیاز به پیگیری مستمر دارد ضمن اینکه برای پیگیری این فرمان، ۲ مسیر در مقابل ماست.

راه اول اینکه ما باید ساختار نظام آموزشی را مهارت‌محور کرده و افراد به سطحی از مهارت برسند که با آن مستقیم وارد بازار کار شوند؛ نه اینکه صرفاً یک‌سری آگاهی‌های جدید کسب کنند.

اما راه تدریجی دوم به سه حوزه دانشجویان، اساتید و صنعت برمی‌گردد. در فراخوان اخیری که در جهاد دانشگاهی داشتیم برخلاف تصور رایج تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناوری که توانایی حل مشکلات صنعت را دارند و منجر به تولید اشتغال در استان قزوین شده‌اند، اصلاً قابل توجه نبود! پس ابتدا ما باید به ارتقاء سطح دانشِ دانشجویان به‌عنوان پیاده نظام این حرکت تمرکز کنیم و استعدادهای ارائه خدمت در حوزه دانش بنیان را کشف و تقویت کنیم.

حوزه بعدی حوزه اساتید دانشگاه است؛ اساتید ما در دانشگاه‌ها دانشجو را ماهر بار نمی‌آورند. هر چند مشکل فقط از اساتید نیست بلکه ساختار آموزشی ما نیز مشکل‌زاست، اما این مسئله نافی نبود فرهنگ تربیت دانشجوی ماهر نیست.

حال اساتید ما چه کسانی هستند؟ کسانی که از تز دکتری خود با هر کیفیتی دفاع کرده و وارد عرصه تدریس می‌شوند؛ اما اگر وزارت علوم شرط دفاع از تز دکتری را حل مسئله‌ای در همان زمینه اعم از کشاورزی، صنعت، فرهنگ، اقتصاد و... قرار دهد، پیوند دانشگاه و صنعت نیز محقق خواهد شد. بعد از تحقق این شرایط برای دانشجویان و اساتید، تازه پیمودن مسیر تحقق شعار سال شروع خواهد شد.

باید در اینجا بگویم که صنعت در کشور ما، فضای بسیار منعطف و خوبی دارد و اتفاقاً صنعتگران تشنه دانش‌بنیان شدن و پیشرفت کردن هستند؛ اما مسئله اینجاست که متأسفانه زبان و ادبیات دانشگاه و صنعت متفاوت شده است. از یک سو استاد ما به دنبال آموزش آزمایشگاهی و گرفتن مدارج علمی و پژوهشی است اما صنعتگر ما معطل کار کوچک و آزمایشگاهی نیست و به دنبال راه‌حلی برای مسائل و کسب درآمد است.

اگر بتوانیم با مشوق‌های وزارت صمت و وزارت علوم، دانشگاه و صنعت را به مفاهمه برسانیم و راهی برای حضور مجموعه‌های دانش‌بنیان در دل صنایع باز کنیم و از تجربه‌های موفقی مثل جهاد دانشگاهی در پیوند دادن این ۲ حوزه به درستی استفاده کنیم، حل مسئله آسان خواهد شد.

البته ابعاد دیگری در صنعت مثل فضای با ثبات، مواد اولیه، مشکلات خرید و فروش، مسائل واردات و صادرات هم وجود دارد که قطعاً در حوزه اشتغال مؤثر خواهد بود، اما شرح آن در این مجال نمی‌گنجد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی قزوين دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۱۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست «ارتباط صنعت با دانشگاه» در راستای اجرایی کردن رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور حسین خدابخش‌زاده معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه و فضل‌الله شریف ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه برگزار شد.

باتوجه به راهبرد‌های کلان دانشگاه و توسعه فعالیت‌های فناورانه در زیست‌بوم‌های منطقه‌ای با تأکید بر توسعه اشتغال، رویداد صدرا با ایجاد ارتباط جامعه دانشگاهی و صنعت تشکیل شد.

در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌های علمی مراکز آموزش عالی کشور به پاسخگویی مسائل اجتماعی، فرهنگی و صنعتی تأکید شده است.

به همین دلیل ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارای اهمیت است و موضوع ارتباط صنعت با دانشگاه یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها به سوی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله درباره توسعه دانش و فناوری در صنایع اقتصادی و تولیدی بوده که عوامل موثر برای بهبود این ارتباط ضروری است.

محور‌های اصلی نشست مذکور ارتباط صنعت با دانشگاه و چرایی ضرورت این ارتباط، انتظارات از ارتباط بین صنعت با دانشگاه و آسیب‌شناسی ارتباط صنعت با دانشگاه بود.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه در این نشست اظهار کرد: سیاست اجرایی رویداد صدرا در دانشگاه اساتید و دانشجویان را به سمت انجام کار‌های تحقیقاتی طرح‌های برون‌دانشگاهی و هدایت و حمایت پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های مقطع دکتری در صنعت سوق می‌دهد.

حسین رضایی متذکر شد: نقش‌آفرینی صنعت با موضوعات مسئله‌محور در این روند به سوی صنایع کشیده می‌شود و این دانشگاه را به صنایع نزدیک‌تر می‌کند.

شریف‌ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر ارتباط صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف شده، بیان کرد: خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه آمادگی دارد با استفاده از تجارب و تخصص‌های استادان مسائل و مشکلات را بیان کرده تا پس از بررسی خروجی مطلوب علمی و کاربردی تهیه شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه هم تشریح کرد: دانشگاه می‌تواند با شناخت میدانی دقیق و با تکیه بر رشته‌های تحصیلی دایر در دانشگاه در شعاع وسیع‌تری به لحاظ جغرافیایی فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی و مشکلات و نیاز‌های صنایع را رصد، شناسایی و دسته‌بندی و سپس براساس اولویت‌بندی مشاغل حساس که اهمیت بیشتری دارند و مورد نیاز مردم است را در قالب کارگاه‌های آموزشی ارائه کند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه هم از اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت و معدن در دانشگاه و خانه صنعت و معدن خبر داد.

خدابخش‌زاده سپس گفت: تعامل میان صنعت و دانشگاه شناخت ظرفیت‌ها و راه‌های تقویت ارتباط موثر و تعامل مستمر طرفین و راهکار‌هایی که دانشگاه می‌تواند در حوزه کشاورزی و صنایع و معادن نمود داشته باشد.

در پایان مقرر شد در جلسات آینده درباره تشکیل تیم‌های تخصصی توسط اعضای هیئت علمی، برگزاری کارگاه سرفصل‌های نظام مهندسی برای فارغ‌التحصیلان و آموزش مشاغل حساس و مورد نیاز جامعه هدف، تسهیل معرفی دانشجویان برای کارآموزی در صنایع و معادن، اجرای طرح‌های برون دانشگاهی و تحقیقاتی توسط دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری جلسات مستمر و حضور فعال تا برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه، حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های مقطع دکتری که درباره نیاز‌های صنایع و معادن شهرستان انجام می‌شود در جلسات آینده بررسی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • شهرداری اصفهان بهترین مشتری دانش‌بنیان‌ها است/نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان مسئله‌محور باشد
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم | ثواب این مسئله بیش از ۸ سال جنگ است | افراد باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند | تشدید اقدامات در حوزه حجاب
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • برجسته ترین بنیان در ساخت یک جامعه موفق تربیت نسل آینده است
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود