Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@10:56:35 GMT

تلاش برای تسهیل احکام فرزندخواندگی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۱۶۶۲

تلاش برای تسهیل احکام فرزندخواندگی

معاون دادستان کل کشور گفت: درصدد هستیم با بررسی شرایط قانونی، صدور احکام فرزندخواندگی و امین موقت را تسهیل کنیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، غلام عباس ترکی در رابطه با بازید هفته گذشته خود از شیرخوارگاه شبیر و وضعیت صدور احکام برای خانواده‌های خواهان کودک، اظهار کرد: در راستای حمایت از حقوق عامه و صیانت از حقوق کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست و مراکز وابسته به نهاد خانواده بازدیدی از مرکز شیرخوارگاه شبیر صورت گرفت که بحمدالله شرایط نگهداری و مراقبت از کودکان و نوزادان در این مرکز مطلوب بود و جای خوشحالی است که چنین مرکزی از جهت بهداشت و ایمنی و مسائل اجتماعی متولی مراقبت از فرزندان بی‌سرپرست و بد سرپرست هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جا دارد از سازمان بهزیستی و مدیران و کارکنان این مرکز بابت خدماتی که به‌خوبی کودکان ارائه می‌گردد تقدیر کرد. طبیعتاً وجود و تعدد این مراکز موجب خشنودی و مسرت نیست اما به‌هرحال کودکانی هستند که به دلایل مختلف لازم است در چنین مراکزی نگهداری و پرورش‌یافته تا بتوانند به شایستگی در آینده به آغوش جامعه بازگردند.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، ادامه داد: مرکز شیرخوارگاه شبیر یک مآمن و پناهگاه خوب برای فرزندانی است که اگر به شایستگی موردحمایت و مراقبت قرار گیرند می‌توانند افرادی صالح و مفید را برای جامعه پرورش دهند.

وی به موضوع فرزندخواندگی و امین موقت اشاره کرد و گفت: پذیرفتن کودکان توسط خانواده‌های واجد شرایط از مراکزی همچون شیرخوارگاه‌ها امری مطلوب و خداپسندانه است که خوشبختانه این فرهنگ زیبا در بین مردم ما بسیار رواج داشته و خانواده‌های بسیاری به دلایل مختلف خواهان پذیرش کودکان در کانون گرم خانواده خود هستند.

ترکی افزود: در خصوص صدور حکم فرزندخواندگی و یا امین موقت و یا حتی صدور نگهداشت کودکان خیابانی در مراکز شبه خانواده قانون و مقرراتی حاکم است که هم دستگاه قضائی و هم سازمان بهزیستی و هم‌خانواده‌های خواهان کودک باید نسبت به آن پایبند باشند.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، تصریح کرد: طبیعتاً هدف نهایی از تصویب این مقررات تأمین هرچه بیشتر و بهتر امنیت روحی- روانی و مالی کودک است تا در محیطی عاری از هرگونه تنش و مشکلات پرورش‌یافته و تربیت گردند.

ترکی بابیان اینکه معتقد هستیم هیچ مرکز و نهادی بهتر و بالاتر از نهاد خانواده نمی‌تواند نیازهای مختلف کودک را تأمین کند، گفت: در خصوص صدور احکام فرزندخواندگی و امین موقت قضات ما بسیار حساس هستند که خانواده‌ای که کودک را به فرزندخواندگی قبول می‌کند بهترین شرایط را برای کودک تأمین کرده تا او در آینده دچار مشکلاتی نگردد.

وی افزود: اگرچه در اکثر استان‌های ما همچون خراسان رضوی و اصفهان بیشتری آمار صدور احکام فرزندخواندگی صادر و خانواده‌های محترم صاحب فرزندانی می‌شوند اما متأسفانه در برخی استان‌ها همچون استان تهران صدور این احکام با فرآیندهای پیچیده‌ای روبرو است که بعضاً خانواده‌ها از پذیرش فرزند ناامید شده و در موارد محدودی نیز از روش‌های غیرقانونی خواهان پذیرش کودک می‌گردند.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور بابیان اینکه باید هم سازمان بهزیستی و هم قضات محترم فرآیند فرزندخواندگی را برای خانواده‌ها تسهیل کنند گفت: اگر بتوان سرعت و فرآیند فرزندخواندگی و امین موقت را تسهیل کرد حتماً هم منطبق با مصلحت کودک خواهد بود هم‌خانواده‌هایی که آرزوی فرزندآوری دارند برآورده خواهد شد. البته هرچقدر هم که محیط مراکزی همچون شیرخوارگاه شبیر و امثال آن مطلوب باشد اما هیچ نهادی چون نهاد خانواده نمی‌تواند این کودکان را تربیت‌کرده و به جامعه تحویل دهند.

ترکی ادامه داد: درصدد هستیم با بررسی بسترهای قانونی و شرایط و مسائل مربوط، صدور احکام فرزندخواندگی و امین موقت را تسهیل کنیم تا ضمن تسریع فرایندهای صدور این احکام از رویه واحد و منسجمی برخوردار شود.

به گزارش ایمنا، در ایران قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست در سال ۱۳۵۳ تصویب شد و این قانون در سال ۱۳۹۲ با عنوان «قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست» اصلاح و قانون سابق لغو گردید. مطابق این قانون، خانواده‌های فاقد فرزند یا دختران وزنان مجرد بالای سی سال می‌توانند کودکان یا نوجوانان بی‌سرپرستی و بدسرپرست که شرایط مقرر در این قانون را دارا هستند سرپرستی کند. بعد از صدور حکم سرپرستی برخی از حقوق و تکالیف اولاد و والدین، مانند حضانت و نفقه در رابطه بین آن‌ها جاری می‌شود. اما از حقوق دیگری ازجمله ارث محروم هستند که با توجه به مفاد ماده ۱۴ قانون مذکور این مشکل چاره‌اندیشی شده است.

کد خبر 568966

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معاون دادستان کل کشور فرزندخواندگی سامانه ملی فرزندخواندگی متقاضیان فرزندخواندگی شرایط فرزندخواندگی آمار فرزندخواندگی شرایط بهزیستی برای فرزندخواندگی سامانه فرزندخواندگی مشکلات فرزندخواندگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فرزندخواندگی و امین موقت شیرخوارگاه شبیر حقوق عامه خانواده ها بی سرپرست کل کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • اجرای طرح نور در جامعه دینی نور امید ایجاد کرده است
  • اجرای طرح نور امید‌هایی را در جامعه دینی ایجاد کرده است
  • اجرای طرح نور امید‌هایی در جامعه دینی ایجاد کرده است