Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@00:36:14 GMT

بست کمربندی چه کاربردی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۲۵۲۴

بست کمربندی چه کاربردی دارد؟

در حقیقت بست کمربندی که به آن بست زیپی نیز می گویند، یک نوار پلاستیکی با عرض گوناگون است که دندانه دار بوده و همانند کمربند یک سر آن وارد ضامنی می شود که در انتهای کمربند تعبیه شده و سفت می شود. به علت دندانه های نوار بعد از سفت نمودن، دیگر امکان باز شدن بست کمربندی وجود ندارد.

تاریخچه بست کمربندی

در سال ۱۹۵۸ برای اولین بار بست کمربندی برای مهار نمودن سیم های هواپیما توسط شرکت الکتریکی ty-Rap اختراع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع بست کمربندی

بست زیپی را براساس موادی که در ساخت آن به کار می برند به دو نوع تقسیم می کنند. هر کدم از این نوع برای کارهای گوناگونی کاربرد دارند. از آنجایی که این بست ها از پلاستیک فشرده شده ساخته می شوند، بهتر است در مکان خشک با دمای پایین و درون کیسه های خلاء هوا از آن ها نگه داری کرد. در نتیجه بهتر است تا زمانی که نیاز نباشد آن ها را از بسته خارج نکنید و چنانچه بسته بندی باز شد نهایتا تا یک ماه از آن ها استفاده نمایید.

بست کمربندی پلاستیکی استاندارد

این بست که جزء کاربردی ترین بست های موجود در بازار است یک بار مصرف بوده و بعد از یک بار استفاده، امکان استفاده مجدد آن وجود ندارد. این بست کمربندی تا ۱۴۴ کیلوگرم قدرت تحمل وزن را دارد. بیشترین بست کمربندهای که مشاهده می کنید از این نوع است.

بست کمربندی رها شدنی

همان گونه که از نامش پیداست می توان مجدد این نوع بست را رها کرده و از آن استفاده نمود. بست کمربندی رها شدنی مجهز به یک دکمه است که باز و بسته کردن آن را راحت می کند. ان نوع از بست زیپی تا ۲۰ کیلوگرم توانایی تحمل وزن را دارد.

بست پلاستیکی سر نصب

روی بست پلاستیکی سر نصب یک پیچ قرار داده اند که استفاده از آن را برای کارهایی متنوع راحت کرده است. بست سر نصب از پلاستیک ۶۶ ساخته شده و می تواند وزن ۲۰ تا ۶۰ کیلوگرم را به راحتی تحمل کند. همچنین این نوع بست را در ۵ سایز مختلف تولید می شود. بیشترین کاربرد را در کارهای الکتریکی و صنابع مربوط به آن دارد.

بست پلاستیکی سوار فشار

این بست به دو نوع بال دار و بدون بال تقسیم می شود و در کارهای صنعتی بیشترین استفاده را دارد. قدرت تحمل ۲۲ کیلوگرم وزن را داشته و متراژ آن ۶ و ۸ متر است.

انواع بست پلاستیکی در بازار بست کمربندی پلاستیکی پلی آمید ۶۶ (نایلون ۶/۶)

این بست ها نسبت به نوع دیگر آن ها کاربردی تر هستند و مصرف بیشتری دارند. بست پلی آمید ۶۶ در برابر اشعه ماورا بنفش مقاوم نیست و بهتر است در مکان های بسته از آن استفاده کنید. چنانچه از این بست در محیط باز استفاده کنید، دچار پوسیدگی شده و کارایی مناسبی ندارد. رنگ طبیعی پلی آمید سفید شیری است و اکثرا این بست ها نیز به همان رنگ تولید می شوند.

بست کمربندی لاستیکی پلی آمید ۶۴ (نایلون ۴/۶)

بست زیپی پلاستیکی پلی آمید ۶۴ نسب به پلی آمید ۶۶ در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاومت بیشتری دارد. و بهترین انتخاب برای استفاده در مکان باز هستند. این نوع بست اگر مدت زمان طولانی در برابر نور آفتاب باشد دچار ساییدگی نخواهد شد. رنگ عمومی این بست مشکی می باشد.

بست کمربندی استنس استیل

این بست همانند بست پلاستیکی بوده و همان کارایی را دارد با این تفاوت که برای اشیاء مقاوم مانند دسته بندی شیلنگ ها و لوله ها کاربردی است.

این بست نیز به دو شکل روکش دار و بدون روکش تقسیم می شود. بست کمربندی استیل بدنه یکدست و صافی دارد و لبه های آن تیز نیستند از این رو به کابل برق، شیلنگ و ... صدمه نخواهد زد.

کاربرد های بست پلاستیکی استفاده در صنایع الکتریکی استفاده در کارهای صنعتی استفاده در صنعت خودرو سازی استفاده در صنایع هوا فضا( هواپیما سازی) لیبل گذاری اجناس، بستن دست زندانیان و ... از دیگر کارهایی است که با کمک بست کمربندی آسان می شود. مزایای استفاده از بست زیپی تقسیم بندی انواع کابل برق کد بندی کابل و سیم های برق با استفاده از رنگ های مختلف بست مقاوم در برابر هر نوع خوردگی و ساییدگی مرتب نمودن کابل و سیم قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن مقاوم در برابر مواد آسیب رسان مانند اسید شرایط نگهداری از بست کمربندی

برای نگهداری از بست کمری و افزایش طول عمر آن بهتر است این ابزار را در محیط های خشک و در پلاستیک های بدون هوا نگهداری کنید. و اینکه بست کمربندی را بر حسب نوعی که دارند برای محیط های مناسب استفاده کنید. به این معنا که در محیط رو باز از بست کمربندی مقاوم در برابر نور آفتاب و در محیط بسته نیز از بست کمربندی با مقاومت کمتر کمک بگیرید.

قیمت بست کمربندی

در شرایط کنونی کشور شاهد هستیم که قیمت تمام اجناس از جمله بسته کمربندی روز به روز در حال افزایش است. اما در کنار نوسات اقتصادی، عوامل دیگری بر روی قیمت بست کمربندی تاثیر می گذارند دارد که مهمترین آن ها برند، جنس و ... است.

معمولا برندهای خارجی نسبت به برندهای ایرانی قیمت بالاتری دارند.

سایز بست کمربندی از عوامل دیگری است که بر روی قیمت آن تاثیر می گذارد. بست های که ضخامت یا طول بیشتری دارند از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

جنس بست کمربندی از پلاستیک فشرده است اما اگر در ساخت آن از یو وی استفاده شود قیمت بست پلاستیکی بالاتر می رود.

خرید بست کمربندی

خرید بست کمربندی را می توان با مراجعه حضوری به فروشگاه های که در زمینه ابزار و لوازم الکتریکی خدمات ارائه می دهند (مثل فروشگاه ابزاری)، خریداری نمود. در صورتی که امکان خرید حضوری برای شما میسر نیست، آسان ترین راه، خرید اینترنتی است.

با یک جستجوی ساده در اینترنت متوجه خواهید شد که فروشگاه های معتبر زیادی هستند که بست کمربندی را در سایز و رنگ های گوناگون موجود دارند. شما می توانید با توجه به نیازی که دارید، بست زیپی خریداری نمایید. ضمن این که قیمت بست پلاستیکی را نیز در این فروشگاه ها درج کرده و گاهی شامل تخفیفاتی می شود که خرید را کاملا مقرون به صرفه می کند.

سخن پایانی

از آنجایی که بیشترین کاربرد بست پلاستیکی در کارهای الکتریکی و هنگام دسته بندی سیم و کابل است توصیه می شود حین استفاده دقت کنید که به سطح سیم ها، آسیب وارد نشود. ضمن این که سخت بودن بست موجب آسیب رسیدن به دست افراد می شود. در صورت این که نیاز به باز کردن بست کمربندی داشتید حتما از اشیاء تیز مانند چاقو و قیچی کمک بگیرید. امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید بوده باشد. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

کد خبر 670393 برچسب‌ها رپرتاژ آگهی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی بست پلاستیکی بست کمربندی پلی آمید قیمت بست بست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۲۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان بر ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی تأکید کرد.

مجتبی رضانژاد در گفت‌وگو با ایسنا پسماندهای پلاستیکی را از جمله مهمترین عامل آلاینده حال حاضر ایران ذکر کرد و گفت: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و تمامی اطراف زباله‌گاه‌ها و اطراف مجتمع‌های بین‌راهی با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است که باید ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه آلاینده‌های زمین عوامل متعددی هستند که یکی از آنها پسماندهایی است که توسط انسان‌ها تولید می‌شود، به انواع مختلف پسماندها اشاره کرد و افزود: پسماندها به طور کلی به انواع پسماندهای عادی یا عمومی شامل زباله‌های شهری و روستایی، زباله‌ها و پسماندهای کشاورزی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای الکترونیک، پسماندهای پزشکی و ... تقسیم می‌شوند و در این بین مهمترین عامل آلاینده که بیشتر از همه به چشم می‌آید پسماندهای عمومی و کیسه‌های پلاستیکی هستند که توسط انسان‌ها در طبیعت رهاسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: هفته زمین پاک از سوم تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور برگزار می‌شود و با توجه به شعاری که با عنوان «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» برای سال جاری در نظر گرفته شده است، مشخصاً به مهمترین معضل آلودگی در زمین که زباله‌های پلاستیکی است اشاره می‌کند.

رضانژاد افزود: متأسفانه پلاستیک‌ها در همه جا قابل مشاهده هستند و در گوشه و کنار کره زمین، در همه مناطق با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی مواجه هستیم که قطعاً توسط انسان‌ها رها شده‌اند.

وی ادامه داد: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و اطراف زباله‌گاه‌ها و مجتمع‌های بین‌راهی ازجمله مکان‌هایی هستند که با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: اطراف مجتمع‌های بین‌راهی یکی از جاهایی است که بیشترین حجم زباله‌های پلاستیکی را دارد و افرادی هم که برای استراحت در مجتمع‌های بین‌راهی توقف می‌کنند زباله‌هایی را در طبیعت رهاسازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر رهاسازی زباله‌های پلاستیکی توسط مردم و مسافران، خود این مجتمع‌ها نیز ممکن است خیلی به پاک‌سازی محیط اطرافشان اهمیت ندهند و همین باعث شده که اطراف این مجتمع‌های بین‌راهی و کنار جاده‌ها مملو از زباله‌های پلاستیکی باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان تأکید کرد: چاره کار شاید این باشد که مسئولان این مجتمع‌های بین‌راهی و افرادی که به نحوی از این مجتمع‌ها سود می‌برند را مجاب کنیم تا اطراف مجتمع خودشان را پاک‌سازی کرده و برای این پاک‌سازی هزینه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر با ارائه آموزش‌های لازم باید مردم را به آن سطح از آگاهی برسانیم که کاهش زباله‌ها و کاهش مصرف زباله‌های پلاستیکی، به زمین پاک و نهایت سلامت ما کمک زیادی می‌کند.

 مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به درستی انجام نمی‌شود

رضانژاد در ادامه اظهار کرد: یکی از معضلات مهم دیگر در رابطه با زباله‌های پلاستیکی که با آن روبرو هستیم، انباشت زباله‌های پلاستیکی اطراف زباله‌گاه‌های شهری و روستایی است.

وی تصریح کرد: متأسفانه در کشور و خراسان رضوی مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به خصوص در شهرهای کوچک به درستی انجام نمی‌شود، از سویی چون زباله‌ها به صورت سنتی دفع می‌شوند با هر بادی به اطراف پراکنده شده و علی‌رغم پاک‌سازی توسط شهرداری و دهیاری‌ها، شاهد حجم زیادی از زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه‌ها هستیم.

 رضانژاد عنوان کرد: بهترین راهکار این است که جلو تولید این زباله‌ها از مبدأ گرفته شود، اما متأسفانه بازیافت و تفکیک در مبدأ در شهرهای کوچک مثل شهرستان بجستان و شهرهای همرده بجستان، کمتر انجام می‌شود.

وی افزود: در این شهرها زمانی که زباله‌ها، به خصوص زباله‌های پلاستیکی توسط ماشین‌های مخصوص به زباله‌گاه حمل می‌شوند چون در آنجا پوشش‌دهی لازم انجام نمی‌شود با باد به اطراف پراکنده می‌شوند، می‌طلبد برای رفع این معضل به تفکیک زباله از مبدأ اهمیت بیشتری داده شود؛ چراکه علاوه بر پاک‌سازی محیط‌زیست این تفکیک زباله می‌تواند منبع درآمدی برای روستا و شهر باشد.

رضانژاد تأکید کرد: علاوه بر تفکیک زباله از مبدأ، مدیریت این پسماندها و پوشش‌دهی مناسب در زباله‌گاه نیز خیلی مهم است و اگر دهیاران و شهرداران‌ در شهرهای کوچک به پوشش‌دهی مناسب و سریع‌تر پسماندها اهمیت بیشتری بدهند، قطعاً آلودگی اطراف زباله‌گاه کمتر شده همچنین فنس‌کشی اطراف زباله‌گاه و محصور کردن آن هم می‌تواند در جلوگیری از پراکنده شدن زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه مؤثر باشد.

وی در رابطه با راهکارهای حل معضل زباله‌های پلاستیکی نیز توضیح داد: به منظور اینکه محیط‌زیست خودمان و زمین اطراف را کمتر آلوده کنیم تا از آسیب‌های آن در امان باشیم، یکی از مهمترین راهکارها کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

وی افزود: باید سعی کنیم در مصارف روزانه از کیسه‌های پلاستیکی کمتر استفاده کنیم و حتی‌الامکان کیسه‌های پارچه‌ای را جایگزین کنیم، به عنوان والدینی که دغدغه محیط‌زیست داریم سعی کنیم خوراکی‌ها و ساندویچ فرزندان را به جای پلاستیک در ظروف مخصوص یا کیسه‌های پارچه‌ای قرار دهیم تا هم به محیط‌زیست آسیب کمتری وارد شود و هم با کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

رضانژاد خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم کاهش پلاستیک نمود پیدا کند باید بحث بازیافت و تفکیک زباله را به کودکان و خودمان آموزش دهیم و کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در محیط کار و در محل زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: مهمترین کاری که در سال‌های اخیر در حوزه شهرستان بجستان انجام دادیم، آموزش و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش زباله و تفکیک زباله از مبدأ بوده و به همین منظور کلاس‌های متعددی برای نیمی از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از طرفی طی چند سال گذشته تعدادی از مدارس در حوزه شهرستان بجستان تفکیک زباله را در مدارس انجام می‌دهند و از محل فروش این زباله‌ها در راستای کمک به آموزش دانش‌آموزان هزینه می‌کنند، همچنین با پایش‌های مکرری که از زباله‌گاه‌های شهری و روستایی و مجتمع‌های بین‌راهی داشتیم، مواردی که منبع آلودگی بودند شناسایی و ضمن صدور اخطاریه راهنمایی‌های لازم به آنها آموزش داده شد.

رضانژاد یادآور شد: کاهش پسماندها و به خصوص پسماندهای پلاستیکی، همت بیشتر دهیاران، شهرداران، بخشداری‌ها، نظارت و پیگیری‌های بیشتر محیط‌زیست و سایر افرادی که در این زمینه مسئولیت دارند را می‌طلبد که در زمینه مدیریت زباله، جمع‌آوری به موقع زباله‌ها و کاهش تولید زباله احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دو برابر شدن بودجه شهرداری شهرکرد
  • آسفالت فرسوده کمربندی یزد صدای رانندگان را درآورد + فیلم
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ساخت یک بزرگراه جدید در تهران
  • تخصیص ۱۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل کمربندی ایلخچی تبریز