Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از نمایندگان در نامه‌ای به رئیس مجلس با اشاره به حواشی پیش آمده در جلسه غیررسمی هفته قبل مجلس خواستار حفظ شأن مجلس شدند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جمعی از نمایندگان در نامه‌ای خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حواشی پیش آمده در جلسه غیررسمی مجلس در 22 فروردین ماه خواستار حفظ شأن مجلس شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل نامه نمایندگان به رئیس مجلس به شرح زیر است:

جناب آقای قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم

حواشی بوجود آمده در خصوص جلسه غیررسمی مورخ 22 فروردین ماه سال جاری، لازم نموده که مجموعه‌ای از تذکرات به منظور دفاع از شان قانونی و قانونمندی مجلس شورای اسلامی به استحضار برسد:

1- برخی از اعضای هیات رییسه نتیجه رأی‌گیری تاریخ صدرالاشاره را بعنوان نظر رسمی مجلس شورای اسلامی بیان کرده اند. براساس دستور جلسه ابلاغی هیات رئیسه و صورت مذاکرات منتشره از رأی‌گیری‌های صحن در تاریخ مذکور، موضوع رأی‌گیری «رأی‌گیری استمزاجی در خصوص ابقاء کمیسیون اصل 85» بوده است. فارغ از اینکه جلسه مذکور وفق هیچ کدام از مواد قانون آیین نامه داخلی مجلس برگزار نشده (که در بندهای بعد شرح داده می‌شود) اساسا «رأی‌گیری استمزاجی» وجاهت قانونی نداشته و نمی تواند ملاک عمل هیات رئیسه قرار گیرد.

2- استفاده از ظرفیت‌های اصل 85 قانون اساسی به‌طور شفاف در مبحث چهارم قانون آیین نامه داخلی مجلس ذکر شده است. خاتمه طرح‌ها و لوایحی که براساس چنین اصلی مورد بررسی قرار می‌گیرند وفق ماده 167 آیین نامه داخلی و به دو صورت انجام می‌شود؛ یا براساس صدر ماده 167 خروجی کمیسیون مورد تایید صحن قرار گرفته و بعد از تعیین مدت زمان به شورای محترم نگهبان ارجاع می‌شود و یا وفق تبصره 2 ماده 167 فعالیت کمیسیون خاتمه می‌یابد. لذا اساسا موضوع « رأی‌گیری برای ابقاء کمیسیون اصل 85» بلاوجه است چون پیش از این در جلسه 6 مردادماه 1400 در این خصوص رأی‌گیری شده و به تصویب رسیده است.

3 - مسئولیت هیات رئیسه مجلس در بررسی عملکرد کمیسیون‌های داخلی مجلس مشخص و غیرقابل تفسیر است. اگر منظور هیات رئیسه از «ابقاء کمیسیون اصل 85» اعمال تبصره 2 ماده 167 است، هیچکدام از مقدمات مندرج در آن تبصره اجرا نشده و رأی‌گیری در خصوص این مسئله خلاف صریح آیین نامه داخلی مجلس انجام شده است.

4- گزارش ارائه شده از سوی رئیس محترم کمیسیون مشترک می‌بایست وفق ماده 100 آیین نامه داخلی، بیست و چهار ساعت قبل از تشکیل جلسه چاپ و در اختیار نمایندگان قرار می‌گرفت. براساس تبصره‌های ذیل این ماده، ارائه گزارش باید به درخواست حداقل 50 نفر از نمایندگان انجام می‌شد که این مورد نیز رعایت نشده است.

5- چنانچه هیات رئیسه جلسه‌ای که در تاریخ 22 فروردین ماه تشکیل شده را مصداق «جلسه غیرعلنی» می‌داند، متذکر می‌گردد که هیچکدام از اجرای ماده 102 آیین نامه داخلی رعایت نشده و رأی‌گیری آن جلسه فاقد اعتبار است.

6- حتی اگر جلسه 22 فروردین مجلس را رسمی دانسته و رأی‌گیری در این جلسه را معتبر بدانیم (که قطعا چنین امری خلاف آیین نامه داخلی است) تعداد حاضرین در هنگام رأی‌گیری 241 نفر و آرای مخالف با موضوع رأی‌گیری 120 نفر اعلام شده است، ولی براساس ماده 115 آیین نامه داخلی «مصوبات مجلس در جلسه رسمی و با رای موافق اکثریت مطلق حاضران که بیش از نصف نمایندگان حاضر است» معتبر می‌باشد. بطور کلی آرای مکتسبه در این جلسه با هیچ کدام از موارد مندرج در ماده 117 آیین نامه داخلی مطابقت ندارد. به عبارتی موضوع جلسه مذکور نتوانسته است اکثریت مطلق هیچکدام از موافقان و مخالفان را‌‌‌‌‌‌‌‌ کسب نماید و بر همین اساس موضوع جلسه به تصویب نرسیده و بررسی طرح براساس تصمیم جلسه 6 مردادماه 1400 ادامه می‌یابد.

7- ادعای برخی همکاران در خصوص «اتمام مدت سه ماهه بررسی طرح در کمیسیون مشترک» بیش از همه چیز موجب تعجب شده است. آن چنان که قانون تصریح کرده است «ترتیب رسیدگی این قبیل طرح‌ها و لوایح در کمیسیون همان ترتیب رسیدگی و تصویب در مجلس خواهد بود» و هیچ کدام از مواد آیین‌نامه داخلی سقفی برای بررسی طرح‌ها و لوایح تعیین نکرده است.

8- به استناد بند 4 ماده قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور، تشخیص معاونت حقوقی مجلس در خصوص مغایرت مصوبات کمیسیون‌ها با آیین نامه داخلی مجلس «مانع از طی مراحل تصویب طرح‌ها و لوایح نخواهد شد»، ولی متأسفانه شاهدیم که نامه معاونت حقوقی نه تنها به عنوان مستمسکی برای لغو تصمیم نمایندگان قرار گرفته، بلکه از تشکیل جلسات کمیسیون مشترک نیز ممانعت به عمل آمده است. این در حالی است که پخش مستقیم جلسات کمیسیون مشترک و رأی‌گیری علنی نمایندگان محترم موید عدم تخلف یا مغایرت تصویب طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی با آیین‌نامه داخلی کمیسیون مشترک بوده و تشخیص معاونت حقوقی فاقد وجاهت است.

در پایان متذکر می‌گردد که این حجم از تخلف در خصوص یک طرح آن هم دو سال بعد از شروع به کار مجلس و ریاست جنابعالی، به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و انتظار می‌رفت که هیأت رئیسه بر اساس بند 11 ماده 22 نسبت به «حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی نمایندگان» اقدام نماید. لذا ضمن محفوظ دانستن اجرای ماده 23 و 24 آیین‌نامه داخلی مجلس، موارد ذیل به عنوان درخواست رسمی و مطالبه جدی امضاء‌کنندگان جهت امعان نظر و اقدام مقتضی ایفاد می‌گردد:

الف: مجلس تاکنون هیچ تصمیم معتبری در خصوص اعمال تبصره 2 ماده 167 بر کمیسیون مشترک نداشته است. لذا ادامه فعالیت آن کمیسیون کاملا قانونی بوده و هر گونه تصمیمی در خصوص طرح موسوم به صیانت، می‌بایست بر اساس ماده 167 آیین‌نامه داخلی یا تبصره‌های ذیل آن انجام شود.

ب- تذکر لازم به اعضای خاطی هیأت رئیسه مجلس داده شود و تضمین لازم در خصوص عدم تکرار چنین برخوردهای غیرمسئولانه‌ای اخذ گردد.

ج- نقش پررنگ مشاوره‌های غلط و مداخلات نابجای معاونت حقوقی در انبوه تخلفات صورت پذیرفته غیرقابل اغماض و مغایر با تبصره ماده یک قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور است. ردپای ایشان در تمامی حواشی اخیرا پیدا بوده و نامه‌نگاری‌ها و اظهارنظرهای رسانه‌ای ایشان همواره بر ابهام در مسائل افزوده است. از آنجا که انتصاب ایشان جزو وظایف رئیس مجلس به شمار می‌رود،‌ شایسته است که نسبت به ادامه همکاری معاون فعلی تجدید نظر نمایید.

به گزارش تسنیم، نمایندگان روز (دوشنبه 22 فروردین ماه) درباره طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی جلسه غیر علنی داشتند که در این جلسه با رأی استمزاجی که از نمایندگان اخذ شده بود، وکلای ملت با بازگرداندن این طرح به صحن علنی موافقت کرده بودند البته باید تصمیمگیری درباره این موضوع در جلسه علنی صورت گیرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آیین نامه داخلی مجلس مجلس شورای اسلامی کمیسیون مشترک معاونت حقوقی فروردین ماه هیات رئیسه رأی گیری رئیس مجلس بررسی طرح طرح ها ماده 167

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۳۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان

نمایندگان مجلس عصر امروز برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه جلسه داشتند که این جلسه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان، زودتر به پایان رسید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر امروز (دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه) برای ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 جلسه علنی داشتند اما تعداد نمایندگان برای اخذ رای به حد نصاب نرسید.

در ابتدای این جلسه عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد اما باز هم تعداد نمایندگان برای رأی گیری به حدنصاب نرسید بنابراین امکان بررسی جداول بودجه وجود نداشت.

در نهایت محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت: تعداد نمایندگان حاضر در مجلس برای رای گیری به حدنصاب نرسیده است لذا نمی‌توانیم بحث بودجه را دنبال کنیم و پایان جلسه را اعلام می‌کنم؛ جلسه بعدی مجلس فردا (سه شنبه) برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه (جداول) برگزار می‌شود.

قالیباف همچنین از اعضای هیأت رئیسه مجلس خواستار قرائت اسامی غایبان و متاخران جلسه شد که علی کریمی فیروزجایی عضو هیأت رئیسه مجلس اسامی آنها را به شرح زیر قرائت کرد:

عبدالجلال ایری، امیرحسین بانکی پور، علی جدی، حسین حسین‌زاده، جعفر راستی، رجب رحمانی، جلیل رحیمی جهان آبادی، جلال رشیدی کوچی، ابراهیم رضایی، محمدرضا رضایی کوچی، مجتبی رضاخواه، یعقوب رضازاده، منصورعلی زارعی، علیرضا زندیان، قاسم ساعدی، محمد سبزی، حسن شجاعی، مهدی شریفیان، منصور شکرالهی، مهدی طغیانی، فرهاد طهماسبی، روح‌الله عباسپور، محمود عباس زاده، بهزاد علیزاده، ابوالفضل عمویی، محسن فتحی، حسین گودرزی، محمدرضا مبلغی، حسن محمدیاری، غلامرضا مرحبا، اردشیر مطهری، محمدطلا مظلومی، فاطمه مقصودی، سید محمد موحد، سید کاظم موسوی.

بنابراین گزارش نمایندگان مجلس از صبح امروز وارد بررسی بخش دوم بودجه(جداول) شده‌اند و در جلسه نوبت صبح، جدول شماره 5 مربوط  «درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی»،  جدول شماره 7 با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403» و جدول شماره 9 با عنوان  «برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال1403» به تصویب رسید.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • قالیباف: ۱۰ همت برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص یافت
  • جدول مربوط به «تملک دارایی‌های مالی» تصویب شد
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند +اسامی
  • جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان