Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@09:26:34 GMT

گذری بر سرگذشت تلخ پرافتخارترین صنعت فارس

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۳۵۱۰

گذری بر سرگذشت تلخ پرافتخارترین صنعت فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، شرکت روغن نباتی نرگس شیراز در زمینی به مساحت ۹ هکتار، در سال ۱۳۳۳ با نام کارخانه پنبه پاک کنی و روغن کشی در ضلع جنوبی دانشکده ادبیات که آن زمان در حومه شهر شیراز بود، احداث شد.

با افزایش جمعیت کشور و سوق میل و رغبت عمومی مردم به مصرف روغن‌های نباتی به جای روغن‌های حیوانی، فرآیند تصفیه روغن در این کارخانه با ظرفیت ۶۰ تن در روز راه‌اندازی شد و به تدریج طی چند سال به ظرفیت ۴۵۰ تن در روز رسید که این فرآیند شامل تصفیه و بسته‌بندی انواع روغن‌های نباتی مایع، جامد در بسته‌بندی‌های ۲ و ۴ پوندی و پنج کیلویی همچنین روغن های ویژه اصناف در حلب های ۱۷ کیلویی، مارگارین و روغن های قنادی به صورت کارتنی باکیفیت و استانداردهای بالا تولید و توزیع می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که کیفیت روغن نباتی نرگس شیراز، در آن زمان مثال زدنی بود و هنوز هم در حافظه تاریخی کشورهای همسایه شرقی زبانزد است، اگر چه دیگر خبری از آن کیفیت نیست.

موسسین اصلی کارخانه، برادران رستگار بودند که اصالتا کازرونی بودند و بعد از مدتی مالکیت شرکت به حشمت‌الله کرمانشاه‌چی و برادرانش واگذار شد که کلیمی بودند و با وقوع انقلاب سال ۱۳۵۷، کشور را ترک  کردند و بعد از آن، بنیاد مستضعفان این مجموعه بزرگ تولیدی و املاک تابعه را مصادره و در اختیار می‌گیرد.

برادران کرمانشاه چی، برای ایجاد پشتوانه و امنیت اقتصادی کارخانه، املاک و اراضی زیادی را خریداری کرده بودند، از جمله زمینی ۱۳ هکتاری در نصرآباد، باغی در نیاوران تهران، زمین هایی در کرج و شرکت صنایع بسته بندی و چندین هکتار زمین همجوار آن در تیون شیراز و منطقه ویژه اقتصادی شیراز و هکتارها زمین در صدرا، دفتر مرکزی تهران و ساختمانی ۵ طبقه در خیابان نشاط شیراز، که همه جزء دارایی های شرکت بوده است.

از آنجا که تجربه نشان داده مدیرانی در بخش صنعت موفق بوده اند که مساله رفاهی پرسنل را در اولویت کار خود قرار داده اند، اوج توسعه، پیشرفت و رونق تولید شرکت روغن نباتی نرگس شیراز، در پرتوی تلاش شبانه روزی دو مدیر دولتی متعهد و با تجربه مشفقیان و مرحوم کاظمی بود که توانسته بودند کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز را به اوج رونق و تولید برسانند و سطح رفاه کارگران را ارتقاء دهند.

سال‌های رونق و رکورد

شرکت تا سال ۱۳۷۲ دولتی بود و در آن سال بیش از ۱۳۰۰ پرسنل داشت و رکورد تولید روزانه در روزهایی که روغن مایع تولید می شد به نزدیک ۶۰۰ تن هم رسید.

وضعیت تولید و سود دهی شرکت به اندازه ای بود که سود سهام کارگران تا قبل از واگزاری سال ۱۳۷۲، ماهیانه بین ۱۱۵ تا ۲۵۵ هزار تومان پرداخت می گردید و علاوه بر سود سهام، کارگران هر ماه مزایای ویژه ای را دریافت می کردند که شامل حق بهره وری، سود ویژه، حق فروش کنجاله، حق فروش ضایعات و اضافه کاری های فراوان می شد که باعث افزایش انگیزه و تلاش آنها و رونق بیشتر تولید میشد.

اما حیف که عمر این رویا کوتاه بود و رویای شیرین وضعیت عالی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، دیری نپایید و با کابوسی به اسم خصوصی سازی به پایان رسید!

ادامه قصه پرغصه روغن نباتی نرگس شیراز را در گزارش های بعدی پیگیری کنید.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: روغن نباتی نرگس شیراز خصوصی سازی واگذاری غیراصولی روغن نباتی نرگس شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن خجسته مهر معاون وزیر نفت و رئیس شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای تفاهم نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: ماموریت شرکت ملی نفت ایران تولید نفت و گاز و صادرات آن و ایجاد ثروت برای کشور است. برای اینکه این تولید محقق بشود و نیازمند سرمایه گذاری هستیم.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در صنایع بالادستی جزو کار‌های زیر بنایی کشور است که مفتخر به انجام آن هستیم. سابق بر این فقط شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند طرف دوم قرارداد وزارت نفت شوند، اما با پیشنهاد وزیر محترم نفت حالا بخش خصوصی نیز می‌تواند به عنوان طرف دوم شناخته شده و در توسعه میادین ما سرمایه گذاری کند.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با لطف خداوند و همکاری بخش خصوصی موفق شده ایم که جهش دوم سرمایه گذاری با کمک پتروشیمی‌ها را رقم بزنیم و طی این تفاهم‌ها با سرمایه گذاری ۷ میلیارد دلاری ۱۳۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور افزوده می‌شود. اگر پتروشیمی بخواد زنجیره تامین خود را تکمیل کند و ظرفیت ۳۰ میلیون تنی که در برنامه هفتم پیش بینی سده است که به تولید خود بیافزاید نیاز به خوراک بیشتری دارد و با این قرار داد می‌توانیم بخشی از آن را تامین کنیم. چه انگیزه‌ای بالاتر از اینکه پتروشیمی‌هایی که نیازمند خوراک هستند خود در بخش توسعه تولید خوراک سرمایه گذاری کنند.

وی تاکید کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید گفت که عمده صاحبان پتروشیمی‌ها و بانک‌ها مردم هستند که سهام این شرکت‌ها را در اختیار دارند و ما با وارد کردن بانک‌ها و پتروشیمی به سرمایه گذاری در  صنعت نفت و گاز در جهت تحقق شعار سال برآمده ایم

خجسته مهر گفت: در ۲.۵ سال دولت سیزدهم سالی بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده است و این نزدیک به ۴ برابر دولت قبل است و از ۱۵ میلیارد دلار قراردادی که امضا شده است بخش عمده آن از طریق بخش خصوصی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • افزایش ۱۰۴درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • باید به کارگران به عنوان سنگرداران جنگ اقتصادی توجه شود
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام