Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: قلم‌زنی یکی از صنایع‌دستی قدیمی ایران است که در گروه فلزکاری قرار می‌گیرد. قلم‌زنی در واقع هنر تزئین و کندن نقش و نگار مختلف روی اشیای فلزی به‌خصوص مس، طلا، نقره و برنج به‌کمک قلم و ضربه چکش است.

یکی از هنرمندان این صنعت، «بهروز هاشم‌خانی» است که با او و هنر قلم‌زنی در این مصاحبه بیشتر آشنا خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطفاً خودتان را معرفی کنید، تحصیلات؟ و چه مدت است که به این حرفه مشغول هستید؟

بهروز هاشم‌خانی هستم. ساکن خرم‌آباد، دارای مدرک دیپلم اقتصاد و یک دیپلم فنی که سه سال سابقه کار قلم‌زنی دارم.

هنر قلم‌زنی چیست؟ و چه صنایعی مشمول آن می‌شود؟

هنر-صنعت قلم‌زنی عبارت است از تزئین و نقش کردن روی فلزات و این هنر شامل همه انواع فلزات می‌شود از جمله مس، برنج، ورشو، نقره و طلا را می‌توان قلم‌زنی کرد.

چگونه این هنر را فرا گرفتید؟

از ابتدا به هنر نقاشی علاقه داشتم که تأثیر زیادی در پیشرفت کارم در رشته قلم‌زنی داشت و برای اولین بار سفری به استان اصفهان داشتم در آنجا به‌صورت اتفاقی با آثار زیبای قلم‌زنی آشنا شدم و به سمت این هنر گرایش پیدا کردم و خداوند متعال لطف کرد این هنر را فراگرفتم.

آیا فقط آموزش کافی بود یا تجربه هم‌لازم است؟

قطعاً آموزش مؤثر است و به عقیده بنده برای موفقیت در هر رشته هنری در درجه اول علاقه شخص مهم است دوم آموزش صحیح و سوم تمرین، ممارست و پشتکار می‌تواند باعث موفقیت هنرمند شود.

آیا در حال حاضر آیا کارگاهی برای آموزش دارید؟

در مجموعه تاریخی- فرهنگی قلعه فلک‌الافلاک یک غرفه دائم دارم که مشغول به آموزش و تولید صنایع‌دستی هستم.

چه تعداد هنرجو دارید؟

افرادی که در این رشته فعالیت دارند، انگشت شمار هستند که در کارگاه مستقر در باغ گلستان مشغول به کار آموزش، تولید و عرضه مستقیم این هنر- صنعت هستیم.

هنرجویان پس از آموزش و خلق آثار برای عرضه آنها با مشکل مواجه نیستند؟

خیر، من این را بارها مطرح کرده‌ام که آثار هنرجویان را خودم خریداری می‌کنم و آنها هیچ مشکلی در این زمینه نخواهند داشت و پس از ۱۰ جلسه آموزش مقدماتی می‌توانند آثار خوبی خلق کنند مشروط بر اینکه پشتکار و علاقه داشته باشند.

بیشترین مشتری‌های شما از چه کسانی هستند؟

خرید ظروف هنری عمدتاً سلیقه‌ای است و گاه ظروف کاربردی بیشتر خریداری می‌شوند البته ظروف تزئینی و دکوراسیون هم مشتریان خاص خود را دارند. در کل همه قشری از ما خرید می‌کنند و خوشبختانه مردم ما از دیرباز با هنر قلم‌زنی آشنایی دارند که در سبد سوغات گردشگران هم به چشم می‌خورد.

مواد اولیه این صنعت را از کجا تهیه می‌کنید؟

مواد اولیه این هنر-صنعت در کارگاه ما به طور معمول به صورت خام در قالب بشقاب، جام و سایر ظروف مورد نیاز از استان‌های اصفهان و زنجان تهیه می‌شود و یا به‌صورت مقطعی از برخی از فروشگاه‌های داخل استان خریداری می‌کنیم. البته خرید سه ماهه یا شش ماهه از استان‌های بزرگ مانند اصفهان برای ما صرفه اقتصادی بهتری دارد.

برای جوانان و علاقه‌مندان به این حرفه چه پیشنهادی دارید؟

به جوانان علاقه‌مند به هنر و خصوصاً رشته قلم‌زنی توصیه می‌کنم پشتکار و همت داشته باشند و با تمرین و ممارست قطع به یقین موفق خواهند شد زیرا این کار علاوه بر ارزش و غنای هنری و فرهنگی یک شغل محسوب می‌شود و می‌تواند منبع کسب درآمد خوبی برای آنان باشد.

آیا سایر محصولات کاربردی هم درست می‌کنید؟

بله اخیراً به‌صورت تجربی در زمینه «مرصع‌کاری» کار می‌کنم و ان‌شاءالله درصدد هستم برای اولین بار در سطح کشور هنر مرصع‌کاری را احیا کنم. مرصع‌کاری یا جواهرکاری‌از زمان‌های قدیم به صورت خلق تزئینات خاص روی اشیایی مثل خنجر و شمشیر و کلاه رواج داشته است که امروزه نیز می‌تواند با تکنیک‌خاصی روی ظروف یا اشیا کاربرد داشته باشد.

چه خواسته و انتظاراتی از مسئولان و دستگاه‌های متولی خصوصاً میراث فرهنگی دارید؟

خواسته‌ای ندارم جز اینکه انشاالله مسئولان میراث‌فرهنگی توجه ویژه‌ای به حفظ، احیا، استمرار، و ارتقا صنایع‌دستی و بومی استان لرستان داشته باشند. از اساتید بنام رشته‌های صنایع‌دستی به منظور توسعه آموزش در کارگاه‌های صنایع‌دستی استفاده کنند. بخش دولتی و خصوصی در زمینه مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری اهتمام بیشتری داشته باشند. در زمینه توسعه و تجهیز بازارچه‌های ثابت صنایع‌دستی در جوار اماکن تاریخی اقدام کنند تا انشاالله شاهد برندسازی و صادرات صنایع‌دستی زیبا و منحصر به فرد استانمان باشیم. در آخر از شما تشکر می‌کنم که زحمت می‌کشید و از شما که وقت گذاشته پای درد دل هنرمندان صنایع‌دستی می‌نشنید و برای معرفی بیشتر این قشر تلاش می‌کنید تشکر می‌کنم.

کد خبر 5469442

منبع: مهر

کلیدواژه: قلم زنی اداره کل میراث فرهنگی لرستان خرم آباد ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه ماه رمضان 1401 آمار کرونا خطبه های نماز جمعه خراسان رضوی مشهد هفته هنر انقلاب اسلامی ماه مبارك رمضان امام حسن مجتبی ع ارتش جمهوری اسلامی ایران اردبیل گرگان داشته باشند صنایع دستی قلم زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: یکی از جشنواره‌های موثر وزارت میراث، جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و کرمان بعد از یزد و قزوین سومین استان میزبان این جشنواره است.

سعید شاهرخی ظهر امروز هشتم اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با تشریح همکاری اتاق بازرگانی با میراث فرهنگی و گردشگری استان و در ادامه با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه رویداد کرمان ۱۴۰۴ در اتاق بازرگانی افزود: اتاق بازرگانی یکی از مهمترین نهادها برای تحقق شعار امسال است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: یکی از جشنواره‌های موثر وزارت میراث، جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و کرمان بعد از یزد و قزوین سومین استان میزبان این جشنواره است.

وی با اشاره به رقابت کرمان و فارس برای میزبانی از سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی عنوان کرد: برای انتخاب میزبان ۲۵ شاخص مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قرعه به نام کرمان افتاد. گفتنی است که نقش اتاق بازرگانی استان در انتخاب کرمان به عنوان میزبان بسیار موثر بوده است.

شاهرخی گفت: از دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه جاری جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلید خواهد خورد و احتمالا آبان ماه اختتامیه آن برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: همه مفاخر علمی، هنری، موسیقی و رسانه‌ای کشور برای معرفی کرمان بسیج می‌شوند و همه شهرستان‌های استان میزبان این گروه‌ها برای اجرای رویدادها خواهند بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: همایش بین المللی راه ابریشم در کرمان و کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران در بم، سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت و اختتامیه رویداد کتیبه سرباز و رویداد چوگان از جمله رویدادهایی است که امسال در استان کرمان برگزار خواهند شد.

وی با اشاره به وجود حدود ۴۰۰۰ اثر تاریخی استان کرمان در موزه ملی تصریح کرد: امسال اشیاء و عناصر تاریخی استان کرمان که در موزه ملی نگهداری می‌شوند با نظر و انتخاب کارشناسان به استان کرمان منتقل می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • یکی از بهترین آموزشگاه‌های آرایشگری مردانه در تهران با مدرک بین المللی
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان