Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان؛ همین چند روز پیش بود که خبرحمله پلنگ به طبیعت گردان در طارم بر روی خروجی خبرگزاری قرار گرفت، البته پیش از آن نیز یک قلاده پلنگ در روستای «سلیمان‌بلاغ» شهرستان زنجان به یک نفر در طبیعت حمله‌ کرده بود.

گویا حملات پلنگ در سال پلنگ گریبان گیر طبیعت‌گردان طارمی شده است به طوری که روز گذشته در ۲۸ فرودین‌ماه سال جاری باز هم شنیده‌ها حاکی از حمله یک قلاده پلنگ به طبیعت‌گردان طارمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس محیط زیست شهرستان طارم می‌گوید اکثریت مناطق طارم محل زیست پلنگ است و به خاطر طبیعت بکری که دارد، طبیعت‌گردان برای طبیعت گردی در ارتفاعات به ویژه برای چیدن محصولات کوهی حضور پیدا می‌کنند که زیستگاه پلنگ است و نباید افراد نزدیک محل زیست پلنگ شوند.

اعزام بالگرد برای نجات فرد مصدوم صحت ندارد

سعید موسوی، رییس اداره حفاظت محیط زیست طارم در تشریح جزییات حمله پلنگ به طبیعت‌گردان در این شهرستان که برای دومین بار در سال جدید اتفاق افتاده است، اظهار کرد: روز گذشته ۲۸ فروردین ماه سال جاری ۴ نفر از اهالی شهرستان طارم به مناطق ییلاق روستای «گیلانکشه» برای طبیعت‌گردی رفته بودند که مورد حمله یک قلاده پلنگ قرار می‌گیرند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست طارم ادامه داد: طی تماس اهالی روستای گیلانکشه با جمعیت هلال احمر شهرستان، بلافاصله نیروهای هلال احمر به محل اعزام می‌شوند، که از بین ۴ نفر فقط یک نفر از ناحیه دست راست و ران پای چپ دچار مصدومیت شده بود.

وی با بیان اینکه فرد مصدوم توسط نیروهای هلال احمر به بیمارستان شهدای طارم انتقال یافته است، گفت: اعزام بالگرد به منطقه برای نجات فرد مصدوم صحت ندارد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم در رابطه با خبر تکمیلی حمله یک قلاده پلنگ به چهار جوان طارمی تاکید کرد: جهت صحت و ثقم حمله پلنگ اکیپی از سوی کارشناسان و محیط بانان به منطقه اعزام و خبر تکمیلی متعاقبا اعلام می‌شود.

هرکدام از پلنگ‌ها یک قلمرد دارند

موسوی در ادامه با بیان اینکه اکثر مناطق شهرستان طارم زیستگاه پلنگ است، گفت: پلنگ‌ها در نقاط جنگلی،کوهستان‌ها در ارتفاعات نسبتا زیاد تا ۳۵۰۰ متر زندگی می‌کنند و نواحی پر درخت و صخره‌ای و نزدیک رودخانه را ترجیح می‌دهند.

وی با بیان اینکه پلنگ‌ها کمتر به کوهپایه‌ها می‌آیند و به ندرت در دشت‌ها دیده می‌شوند، اضافه کرد:  اگر چه پلنگ‌ها بیشتر شب‌ها فعالیت می‌کنند، ولی در روز هم دیده می‌شوند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست طارم با اشاره به خوراک پلنگ‌ها، گفت: خوراک اصلی آنها سم‌دارانی چون گوسفند، کل، بز کوهی، خوک‌ وحشی است و هنگامی که این نوع شکارها کمیاب باشد از پرندگان و جوندگان کوچک دیگر نیز تغذیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه پلنگ‌ها گاهی به گله‌های گوسفند و بز نیز حمله کرده و تلفاتی وارد می‌کنند و چنانچه زخمی شوند برای انسان بسیار خطرناکند، اظهار کرد: هر کدام از پلنگ‌ها دارای قلمرو می‌باشند و از قلمرو خود شدیدا دفاع می‌کنند و با علایمی مانند پشته کردن خاک، پنجه کشیدن بر روی درختان و... مرز قلمرو خود را مشخص می‌کنند.

 انتهای پیام/ ۷۳۰۲۱
 

منبع: فارس

کلیدواژه: حمله پلنگ طبیعت گیلانکشه طارم رییس اداره حفاظت محیط زیست یک قلاده پلنگ شهرستان طارم طبیعت گردان پلنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۶۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: جمع‌آوری و ساماندهی حدود ۹۰ تن زباله و نخاله، دستاورد اجرای پویش «مسیر سبز- ایران پاک» از اسفند ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ در استان بوده و تداوم چنین طرح‌هایی، راهکار مناسبی جهت یادآوری و جلب همکاری همگانی برای حفاظت از محیط زیست است.

یوسف یوسفی در جمع خبرنگاران افزود: در بازه زمانی یک ماهه با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی «مسیر سبز- ایران پاک» ۴۸۰ هکتار از اراضی استان پاکسازی و حدود ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع‌آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

وی بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی مسیر سبز - ایران پاک  را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، بویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، مناطق روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.

یوسفی اظهار کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

به گفته وی، طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها ‌مصوب ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۳ مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌هاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان