Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: در زمان حاضر تنها یک شرکت مسئولیت تامین بچه ماهی در قفس استان و کشور را برعهده دارد که با توجه به گسترش این صنعت تامین و تقویت این زیرساخت در استان لازم است.

حامد رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایران آنلاین افزود: در زمان حاضرتنها شرکت راموز در شهرستان تنگستان از توابع استان بوشهر با واردات بچه ماهی سیبس و به وزن رساندن آن مسئولیت تامین بچه ماهی مورد نیاز این صنعت را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: فعالیت تنها یک شرکت در بخش تامین بچه ماهی باعث شده اگر به هر دلیلی این شرکت بچه ماهی تحویل ندهد و یا امکان تامین نداشته باشد کل این صنعت زیر سئوال می‌رود و با مشکل روبرو می شویم.

رضایی یادآور شد: در همین راستا در زمان حاضر۶ مجوز برای تکثیر ماهیان دریایی در استان بوشهر صادر شده که تلاش می‌شود با همکاری مجموعه استانداری و حمایتی که از سرمایه گذار داخلی صورت می‌گیرد بتوانیم از اواسط سالجاری فاز نخست یک مجموعه تکثیر بچه ماهی در استان راه اندازی شود.

وی با اشاره به واردات بچه ماهی از خارج از کشور گفت: تلاش می‌شود برای رفع مشکل تامین بچه ماهی از گونه ماهی بومی پرورشی به نام هامور که علاوه بر بازارپسندی، شناخته شده و دارای قیمت بالاتری است و موجب توجیه اقتصادی بیشتر طرح پرورش ماهی در قفس استفاده شود.

به گفته رضایی با توجه به شناخته شدن گونه ماهی هامور در خلیج فارس و جنوب شرق آسیا اگر طرح استفاده از گونه پرورشی هامور به نتیجه برسد شاهد جهشی در صنعت پرورش ماهی در قفس خواهیم بود و از طرفی بحث و مشکل بازار فروش ماهی برطرف می‌شود.

محدودیت اراضی ساحلی برای ایجاد سایت‌های پشتیبان

رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: نبود زمین‌های ساحلی برای ایجاد مجتمع‌ها و سایت‌های پشتیبان بعنوان انبارهای غذایی، کارگاه‌های تامین قفس و نگهداری تجهیزات قفس از دیگر مشکلات این صنعت در این استان است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بخشی از زمین‌های استان در جنوب از کلات به بعد در حیطه پارس شمالی، در تنگستان بخشی مربوط به دهکده گردشگری و در گناوه نیز اراضی منابع طبیعی کم و واگذاری‌ها خیلی سخت انجام می‌شود.

 

تنش‌های صیادان و پرورش دهندگان

رضایی ادامه داد: وجود برخی تنش‌ها بین صیادان و فعالان صنعت پرورش ماهی در قفس از دیگر مشکلات این صنعت است که تلاش شده از طریق صدور مجوز برای اتحادیه‌های صیادی، صیادان را به این صنعت سوق داد.

وی بیان کرد: استقبال صیادان از گرایش به سمت صنعت پرورش ماهی در قفس در استان خوب است اما باید برای جذب این افراد در این صنعت زیرساخت‌ها فراهم و به صورت هدفمند وبا برنامه جلو رفت.

به گفته رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات استان بوشهربا توجه به اینکه توان مالی صیادان ضعیف است باید در زمینه پرورش ماهی در قفس و جذب آنان به این صنعت  به گونه ای برنامه ریزی کرد که ریسک کار پائین باشد تا سرمایه ناچیزی که جامعه هدف دارد از بین نرود.

محدودیت سرمایه گذاری دولتی

رضایی در خصوص محدودیت سرمایه گذاری دولتی در صنعت پرورش ماهی در قفس گفت: سال گذشته بخش خصوصی  ۵۰۰ میلیارد تومان و امسال نیز تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان در زمینه طرح پرورش ماهی در قفس سرمایه گذاری کرده این درحالی است که تا کنون سرمایه گذاری بخش دولتی در این صنعت در استان بوشهر تنها به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان می رسد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه صنعت پرورش ماهی در قفس صنعتی جدید و از جمله طرح‌های اقتصاد مقاومتی است و با توجه به سودآوری آن حمایت از این صنعت با تامین تسهیلات ارزان قیمت و روان سازی در پرداخت با تجدید نظر در دریافت وثیقه های سنگین ضروری است.

رضایی تامین شناورهای پشتیبان برای فعالیت در حوزه پرورش ماهی در قفس را از جمله دیگر نیازهای این صنعت عنوان کرد.

رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: در زمان حاضر بیش از ۷۰ فقره مجوز پرورش ماهی در قفس با ظرفیت نزدیک به ۴۷ هزار تن  در این استان صادر شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته ۲۴ قفس در قالب هفت مزرعه با ظرفیت یک میلیون بچه ماهی در این قفسها ذخیره سازی شده که پیش بینی می شود تا خرداد ۱۴۰۱ مورد بهره برداری قرار گیرد.

رضایی یادآور شد: همچنین امسال نیز قرار است ۳۰ قفس در هشت مزرعه دیگر با ذخیره سازی سه میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه وارد کار شود.

وی گفت:بر این اساس ظرفیت کل قفس‌های پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر به هشت هزار تن خواهد رسید و انتظار می رود تولید به ۲هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تن برسد.

رضایی اظهار کرد: پرورش ماهی در قفس بر خلاف استان‌های شمالی در استان بوشهر به دلیل شرایط آب و هوایی و نوع گونه بچه ماهی مورد استفاده امکان ذخیره سازی در۱۲ ماه سال را دارد.

 

پروژه پرورش ماهی در قفس فرصتی برای تنفس دریا

رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: با توجه به برداشت‌های بی رویه، بسیاری از ذخایر دریایی بومی در شمال و جنوب کشور در حال انقراض هستند براین اساس آبزی پروری تنها راه موجود برای بازسازی دریا و حفظ ذخایر دریایی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در همین راستا در کنار صنعت پرورش میگو، طرح پرورش ماهی در قفس نیز چند سالی است که در کشور و استان بوشهر در راستای حفظ ذخایر دریایی در حال اجرا است.
رضایی گفت: با توجه به وجود برخی محدودیت‌ها به واسطه صیدهای بی رویه و تغییر اقلیم که موجب شده هر سال صید کمتری داشته باشیم در این راستا صنعت پرورش ماهی در قفس راهی برای تنفس دریا و بازسازی ذخایردریایی به شمار میرود.

پروژه پرورش ماهی در قفس یکی از طرح‌های سازمان شیلات ایران است که باتوجه به اشتغال و صرفه اقتصادی که دارد از سال ۹۵ تاکنون بعنوان یکی از طرح‌های اولویت دار این سازمان درحال انجام است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: صنعت پرورش ماهی در قفس استان بوشهر تامین بچه ماهی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۷۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است

ایسنا/خراسان رضوی معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی مهمترین مأموریت آموزش و پرورش را تربیت تمام ساحتی دانست.

رضا کشتی دار شامگاه دیشب در همایش تکریم و بزرگداشت مقام معلم در رشتخوار حرکت آموزش و پرورش به سمت تربیت تمام ساحتی را ضروری دانست و افزود: معلمان، حلقه اتصال بین دانش آموزان و محیط‌های علمی و آموزشی هستند.

وی بیان کرد: باید در آموزش و پرورش به سمتی برویم که آموزش و تربیت تمام ساحتی اتفاق بیفتد و زمانی می‌توانیم ادعا کنیم در این امر موفق شده‌ایم که تربیت تمام ساحتی داشته باشیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اذعان کرد: باید مراقب باشیم، دشمنان به سمت جنگ شناختی در حرکت‌اند و نیاز است علم ما نیز همزمان با تغییر روش دشمنان به روز شود.

وی ادامه داد: در این مسیر می‌توان از هوش مصنوعی و همچنین از نقشه‌های دشمنان بر علیه خودشان استفاده کرد و این می‌طلبد که تمامی ارگان‌ها پای کار تعلیم و تربیت باشند.

معاون اداره‌ کل آموزش و پرورش بیان کرد: اگر بخواهیم برای آینده ایران اسلامی توسعه، عمران و آبادی به ارمغان بیاوریم باید فرزندانی خلاق، باسواد و پویا در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم.

فرماندار رشتخوار در این همایش ضمن عرض تبریک این هفته و گرامیداشت سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری، بیان کرد: امروزه رسالت فرهنگیان عزیز، رسالت خطیری است.

حسین باهوش اظهار کرد: در اوضاع و احوالی که امروزه جامعه جهانی دارد اگر پیشرفتی در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اتفاق افتاده منوط به برقراری نظم و امنیت در جامعه است و فرهنگیان به عنوان تربیت کننده دانش آموزان در تراز جمهوری اسلامی می‌توانند در امنیت اجتماعی جامعه مؤثر باشند.

وی در ادامه افزود: مردم عزیز و مسئولان باید قدردان زحمات و فعالیت‌های ارزنده سکان‌داران عرصه تعلیم و تربیت باشند و این تجلیل و قدردانی را به روز و هفته معلم محدود نکنید بلکه در تمامی سال برای جایگاه فرهنگیان و معلمان احترام قائل شوید.

فرماندار رشتخوار خاطرنشان کرد: امروز ایران اسلامی با دیپلماسی عزتمندانه‌ای که در بین کشورهای دنیا دارد توانسته در عرصه‌های بین‌المللی پیشرفت‌های خوبی به دست آورد و این اقدامات مثبت نتیجه دستان توانمند و آموزش‌های معلمان عزیز بوده است.

باهوش همچنین با بیان اینکه مردم ایران اسلامی همیشه قدردان زحمات فرهنگیان هستند، تأکید کرد: دانش آموزان ما امانتی گران‌بها در دستان معلمان عزیز هستند و وظیفه معلمان این است که آنان را برای آینده ایران تربیت کنند.

وی ادامه داد: دانش آموزان همانند لوح‌های سفیدی هستند که در اختیار معلمان قرار دارند و قشر فرهنگی ما باید به درستی محافظ آنها باشند.

فرماندار شهرستان رشتخوار عنوان کرد: تأثیرپذیری دانش آموزان از معلمان بسیار بیشتر از والدین است و این امر می‌طلبد که معلمان به بهترین نحو آینده‌سازان کشور را آموزش دهند.

وی همچنین یادآور شد: در امر معنویت بخشی و بعد فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان نباید غفلت کنیم، باید دانش‌آموزانی در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم.

باهوش تأکید کرد: مجموعه آموزش و پرورش بر دو بعد آموزشی و پرورشی استوار بوده که در این حوزه بعد پرورشی بر بعد آموزشی مقدم‌تر است.

همزمان با هفته بزرگداشت مقام معلم، با حضور فرماندار رشتخوار، امام‌جمعه شهرستان، معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش و مسئولان و تمامی فرهنگیان و معلمان شهرستان، مراسم تکریم و بزرگداشت مقام معلم در محل تالار تخت جمشید شهر رشتخوار برگزار شد.

در این مراسم جمعی از فرهنگیان بازنشسته و همچنین معلمان نمونه تعدادی از آموزشگاه‌ها تقدیر شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • آموزش‌های مهارتی مهمترین نیاز توانمندسازی نیروی کار است