Web Analytics Made Easy - Statcounter

بروز اختلالات گوارشی و ورم معده دستاورد نوشیدن آب خنک در وعده افطار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بعد از چندین ساعت روزه‌داری و خودداری از خوردن غذا و آب، خوردن غذاهای دلخواه‌مان در وعده افطار و یا نوشیدن آب به خصوص آب خنک بسیار وسوسه‌برانگیز است.

از آن‌جایی که در ماه مبارک رمضان نزدیک به 15 ساعت معده‌مان خالی می‌ماند، نوشیدن آب سرد در افطار مضرات زیادی برای بدن به‌همراه دارد که ابتلا به کبد چرب، اختلال در جذب و معده‌درد از جمله خطرات شایع خوردن آب یخ در وعده افطار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این در حالیست که نوشیدن مقداری آب ولرم و چای کمرنگ به‌همراه خرما یا عسل بهترین خوراکی ها در لحظه افطار است.

مسعود فیروزکوهی یکی از کارشناسان تغذیه در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه روزه داران نباید روزه خود را با آب و نوشیدنی های خنک افطار کنند، بیان کرد: در اول افطار، آب سرد مصرف نکنید، چرا که علاوه بر اندکی ضعف منجر به میل به نوشیدن آب بیشتر شده، و این امر باعث رقیق شدن شیره معده، اختلال در هضم و جذب مواد غذایی و در آخر ورم معده شده، و به اندام های مجاور فشار آورده و روزه دار را معذب می کند.

وی افزود: از آنجایی که در طول روزه معده روزه دار خود را جمع و کوچک می کند، مصرف زیاد مواد غذایی در وعده افطار باعث اذیت و فشار بر روزه دار می شود.
 
این کارشناس تغذیه در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه خوردن غذاهای پرچرب در وعده افطار به هیچ وجه مطلوب نیست، تصریح کرد: توصیه می شود از نان های کامل مانند نان سنگک و نان جو که منابع خوب فیبر هستند، استفاده کنید، خوردن چند دانه انجیر تازه یا خشک را بعد از افطار یا شام توصیه می کنیم.
 
 وی با اشاره به اینکه شروع افطار باید با مواد غذایی با نمایه قندی بالا باشد، گفت: معده خالی در هنگام باز کردن روزه تحمل غذای خشن را ندارد، بنابراین خوردن غذاهای سبک و سهل الهضم، کم حجم و پر کالری و تقریبا نرم برای این وعده مناسب تر است.
 
 فیروزکوهی با اشاره به مصرف فراوان چای در وعده سحر به امید کاهش تشنگی روزانه و عدم ابتلا به سردرد در افرادی که عادت به مصرف چای دارند، اضافه کرد: نوشیدن زیاد چای به خصوص اگر پررنگ باشد، باعث تکرر ادرار و بروز تشنگی از ابتدای روز می شود.

وی با بیان اینکه روزه داران باید از سبزی و میوه فراوان در این ایام استفاده کنند، ادامه داد: برای جلوگیری از مشکلات سوء هاضمه و مشکلات گوارشی، باز کردن روزه باید به آهستگی و رساندن مواد غذایی باید به کندی در بدن صورت گیرد.

به گفته این کارشناس تغذیه،و از سرعت در خوردن و پرخوری در ماه رمضان به خصوص در موقع افطار که مدت زمان طولانی معده خالی بوده باید جلوگیری کرد.

فیروزکوهی در بخش دیگر سخنان خود درباره استفاده از تنقلات و مواد غذایی کم ارزش، اظهار کرد: تنقلات شور و شیرین یا چرب مانند چیپس و پفک و امثال آن فاقد ارزش غذایی بوده، و می تواند مصرف مواد غذایی اصلی یا مواد با ارزش را کاهش، و موجب تشنگی و گرسنگی در طی روز شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وعده افطار مواد غذایی نوشیدن آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است

 سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم، گفت: قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان در رسانه ملی مصوب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند حروف والی در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند، اما خوانده نمی‌شوند، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر سال کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

وی افزود: سرپیچی از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعاهای غیرواقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می‌شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات، ترس از قانون مشاهده می‌شود، اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می‌کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها اعلام می‌کنند که صحت‌سنجی این موضوع، وظیفه نهادهای بودجه‌ای است، اما هدف نمی‌تواند توجیه‌گر وسیله باشد، شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان با مولفه غذاهای مضر مماس است و تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

بهفر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار نهادهای دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند، اما جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه‌گری برندارد.

وی در واکنش به بعضی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می‌شود که بعضی از آنها موضوعیت ندارد؛ به عنوان مثال درج عنوان بدون کلسترول روی روغن‌های نباتی از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود، چراکه روغن‌های نباتی در اصل بدون کلسترول است و تنها در روغن‌های حیوانی وجود دارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

بهفر افزود: بسیاری از اسنک‌ها، روغن‌ها، انواع سس، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می‌کنند، غیرقانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد نهادهای مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص‌های کمی قابل سنجش و اندازه‌گیری، به روزرسانی و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می‌تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمام امکانات خود جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 749643

دیگر خبرها

  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • دستاورد‌های اطلاعاتی گرانقیمت ایران پس از عملیات «وعده صادق»
  • تریاک از معده قاچاقچی در اسفراین کشف شد
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • ۱۵۰ بسته هرویین در معده ۲ قاچاقچی