Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده کتاب «نبرد تک‌خوان» گفت: یکی از دلایل علاقه نوجوان ایرانی به مطالعه کتاب‌های ترجمه‌ای در سال‌های گذشته، ضعف تألیف در آثار نویسندگان ایرانی بوده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «نبرد تک‌خوان» از جمله آثار داستانی تازه‌منتشر شده توسط نشر معارف است که برای گروه سنی نوجوان روانه کتابفروشی‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب حاضر که به قلم فهیمه شاکری مهر نوشته شده، داستانی را در دل دفاع مقدس در شهر قم روایت می‌کند.

«نبرد تک‌خوان» در کنار آشنا کردن نوجوان امروز با فضای دفاع مقدس و جنگ شهرها، او را با فعالیت‌های فرهنگی دهه 60 و کارکرد آنها نیز آشنا می‌کند. کتاب حاضر روایتگر داستان پسری نوجوان است که برای رفتن به جبهه هر راهی را رفته اما به در بسته خورده است. حالا تنها راه باقیمانده برای او، رسیدن به مسابقه سرود مدرسه و برنده شدن در آن است که بتواند به اردوی مناطق جنگی برود و از آن راه نقشه خود را عملی کند.

شاکری‌مهر، نویسنده این کتاب، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به موضوع و چرایی انتخاب سال‌های دفاع مقدس به عنوان بستر زمانی این کتاب گفت:  دغدغه اصلی من برای نوشتن این کتاب، معرفی و پرداختن به دانش‌آموزان شهید مدرسه قطب راوندی در شهر قم بود. وقتی ایده نگارش این کتاب به ذهنم رسید، شروع به تحقیق و بررسی درباره این دانش‌آموزان کردم، اما متأسفانه دیدم که کتاب یا فیلم خاصی درباره آنها نوشته یا ساخته نشده است. 

وی ادامه داد: جالب‌تر آن بود که حتی مردم شهر قم هم درباره این دانش‌آموزان شهید اطلاع چندانی نداشتند؛ مگر دانش‌آموزانی که در آن دوران در مدرسه قطب راوندی تحصیل کرده بودند یا دوستانشان به شهادت رسیده بودند. 

نویسنده کتاب «نبرد تک‌خوان» افزود: تمام این‌ها سبب شد که برای نوشتن این کتاب مشتاق‌تر شوم و بخواهم بُعدی از جنگ را که در شهر قم رخ داده است- به عنوان شهری که در آن زندگی می‌کنم- از این طریق به مخاطب امروز معرفی کنم. 

شاکری مهر با بیان اینکه بخشی از این کتاب براساس مستندات است، اما قسمت عمده آن حاصل تخیل نویسنده است، یادآور شد: موضوع مدّ نظر دیگر این بود که نوجوانان امروز را با بخشی از تاریخ و فضای دفاع مقدس آشنا کنم. برای این کار، می‌توانستم شهرهای جنوبی را موضوع داستان خود قرار دهم یا داستان را از دلِ خط مقدم و جبهه روایت کنم، اما تصمیم گرفتم بخشی از حوادث تاریخ جنگ را در شهر قم- به عنوان یکی از شهرهایی که همیشه مورد هدف دشمن بود- روایت کنم. 

این نویسنده با بیان اینکه زمان داستان در سال 65 می‌گذرد، اضافه کرد: در آن سال‌ها در سینما تربیت قم، کانون فرهنگی هنری فعالیت داشت که در آن مسابقات مختلف هنری برگزار می‌شد. قرار بود که منتخب گروه‌های سرود مدارس مختلف شهر قم، در این کانون به مسابقه بپردازند. بچه‌های مدرسه قطب راوندی نیز از برگزیدگان بودند و قرار بود در اولین روز بهمن‌ماه در این کانون، اجرای سرود داشته باشند. اما ساعت این اجرا کمی تغییر می‌کند. بچه‌ها به همراه معلمشان بعد از اجرا سوار بر مینی‌بوسی داشتند از بازار قم رد می‌شدند که در همان زمان بمباران صورت می‌گیرد و تمامی این دانش‌آموزان به همراه معلمشان به شهادت می‌رسند. 

 شاکری مهر با تأکید بر اینکه ایده نگارش کتاب «نبرد تک‌خوان» سفارشی نبود و کاملاً حاصل دغدغه و علقه شخصی است، گفت: ما سال‌ها است که داریم درباره دفاع مقدس کار می‌کنیم و کتاب منتشر می‌کنیم، اما از یک جایی به بعد کمتر کتابی با این موضوع برای نوجوانان منتشر کرده‌ایم. 

وی با اشاره به افزوده شدن کتاب‌های ترجمه‌ای در بازار کتاب کودک و نوجوان و علاقه مخاطبان این گروه‌های سنی به این دست از آثار افزود: برای بسیاری از نوجوانان کتاب انتخاب اولشان نیست و آنها کتاب نمی‌خوانند؛ چرا که در کنار کتاب ما فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای را داریم. از این میان، اگر علاقه‌ای در میان نوجوانان برای خواندن کتاب‌های ترجمه‌ای وجود دارد، به ضعف ما در حوزه تألیف بازمی‌گردد. 

این نویسنده جوان با تأکید بر اینکه در سال‌های اخیر حوزه رمان نوجوان قوی‌تر از گذشته به کار خود ادامه می‌دهد، یادآور شد: من برای مطالعه خودم و برای تدرس در کلاس‌های داستان‌نویسی، با نوجوانان متعددی سر و کار داشته‌ام. اگر موضوع کتابی برای آنها جذاب باشد، حتماً به سراغش می‌روند و آن را مطالعه می‌کنند. در میان کتاب‌هایی که با موضوع انقلاب و دفاع مقدس نوشته شده‌اند، آن دسته از آثاری که روایت جذابی دارند یا از زبان طنز بهره گرفته‌اند، اقبال بیشتری در میان مخاطبان نوجوان داشته‌اند. اگر نویسنده این توانایی را داشته باشد که وارد دنیای نوجوانان شود، حتماً در جذب مخاطب خود نیز موفق‌تر عمل کرده است. در مجموع می‌خواهم بگویم که اگر تمایل نوجوانان به سمت کتاب‌های ترجمه‌ای بیشتر است، بخشی از آن به ضعف تألیف نویسنده ایرانی بازمی‌گردد.   

داستانی درباره داعشی‌های دهه 60؛ از ترور 17 هزار ایرانی تا کاسه‌لیسی صدام

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نشر معارف ادبیات نوجوان ادبیات کودک و نوجوان کتاب نشر معارف ادبیات نوجوان ادبیات کودک و نوجوان کتاب کتاب های ترجمه ای دانش آموزان شاکری مهر شهر قم سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۸۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند

ایسنا/قزوین یک روانشناس گفت: استقلال‌طلبی نوجوانان با جملاتی چون من بزرگ شدم یا با من مثل بچه‌ها رفتار نکنید، ظاهر می‌شود و متأسفانه والدین در برابر استقلال‌طلبی فرزند خود جنگ قدرت به راه می‌اندازند. به والدین توصیه می‌کنم در برابر ویژگی استقلال‌طلبی به فرزند خود فشار وارد نکنند چراکه درنهایت این رفتار والدین باعث باخت آنان می‌شود و شرایط را بحرانی می‌کند.

فاطمه نوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دوران نوجوانی حدفاصل بین کودکی و بزرگسالی و فرصت آماده شدن برای تغییر است، تفاوت‌هایی بین دوران کودکی و نوجوانی وجود دارد و خانواده‌ها به همین دلیل که فرزندانشان به‌اصطلاح از دوره «دختر خوب» و «پسر خوب» به‌یکباره پا به دوران نوجوانی و دنیای جدیدی می‌گذارند دچار مشکل و استرس می‌شوند.

وی افزود: پیش‌نوجوانی از ۱۰ تا ۱۱ سالگی شروع می‌شود و در این سن نشانه‌هایی نوجوانی همچون رویش موی زیر بغل ظاهر می‌شود، مرحله دوم نوجوانی اولیه بین ۱۱ تا ۱۳ سالگی است که از آن به‌عنوان آغاز نوجوانی یاد می‌شود و بیشتر والدین در این سن با نوجوان خود با مشکل مواجه می‌شوند، نوجوانی میانی هم بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی است که نوجوان در این سن ارتباط بیشتری با همسالان خود دارد و شروع به دور شدن از خانه و خانواده می‌کند.

این روانشناس تصریح کرد: پایان نوجوانی از سن ۱۷ سالگی به بالا رقم می‌خورد اما مشکل دیگری که در دوران نوجوانی وجود دارد نوجوانی گسترده شده است یعنی افرادی که ۱۸ سالگی را گذرانده‌اند اما هنوز ویژگی دوره نوجوانی آنان تمام نشده و مهارت خودکنترلی و حتی قدرت تصمیم‌گیری ندارند.

وی ادامه داد: نوجوانی با بلوغ جسمانی شروع می‌شود و این اولین ویژگی در تمامی نوجوانان است، در این شرایط هورمون مغز و بدن در حال تغییر است تا فرد در آینده تولیدمثل کند و بتواند به‌عنوان یک فرد مستقل به زندگی خود ادامه دهد.

نوری بیان کرد: پسران معمولاً بین ۱۱ تا ۱۶ سالگی اما دختران زودتر به بلوغ می‌رسند، باور غلطی وجود دارد که دختران چون زودتر به بلوغ می‌رسند پس رشد عقلانی بیشتری دارند اما این باور کاملاً غلط است اگرچه بلوغ دختران زودتر شروع می‌شود اما پسران خود را به رشد عقلی برابر می‌رسانند.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی دوم نوجوانی تمایل رابطه با همسالان و عدم شرکت در جمع و میهمانی‌ها است و همین موضوع سبب می‌شود تمایل به ارتباط با جنس مخالف در نوجوان افزایش پیدا کند، همه این موارد از ویژگی‌های طبیعی و به‌هنجار دوره نوجوانی است اما خانواده‌ها می‌توانند با به‌کارگیری راهکارهایی چون پیش‌آگاهی دادن در خصوص دوره بلوغ به فرزندان خود، پیامدهای منفی این ویژگی‌های طبیعی را کاهش دهند.

اهمیت پرورش استعداد در کودکی

این روانشناس تصریح کرد: برای جلوگیری از پیامدهای منفی ویژگی‌های طبیعی دوره نوجوانی، والدین می‌توانند استعدادهای فرزند خود را در دوره کودکی پرورش دهند و با آشنایان و بستگان ارتباط داشته باشند چراکه تحقیقات نشان داده خانواده‌هایی که از دوران کودکی فرزند خود در جمع بستگان شرکت می‌دهند در نوجوانی فرزندانشان مشکلات کمتری را تجربه می‌کنند.

وی در خصوص راهکارهایی برای کاهش جنبه‌های منفی دوره نوجوانی بیان کرد: مواردی همچون تشویق نوجوان، انتقاد نکردن بیش‌ازحد، اهمیت دادن به نظرات او و مشارکت دادن می‌تواند جنبه‌های منفی دوره‌های نوجوانی را کاهش دهد.

نوری اظهار کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های دوره نوجوان هیجان‌طلبی و استقلال‌طلبی است به همین دلیل ممکن است نوجوان دست به انتخاب و رفتارهای هیجانی بزند، والدین برای کنترل این شرایط باید برای فرزند خود وقت بگذارند، با هم به بازیگاه و طبیعت بروند چراکه این امر سبب مدیریت هیجان‌طلبی در نوجوانان می‌شود.

وی بیان کرد: استقلال‌طلبی نوجوانان با جملاتی چون من بزرگ شدم، با من مثل بچه‌ها رفتار نکنید، اینجا اتاق خودمه و من برای پوششم تصمیم می‌گیرم ظاهر می‌شود و متأسفانه والدین در برابر استقلال‌طلبی فرزند خود جنگ قدرت به راه می‌اندازند. به والدین توصیه می‌کنم در برابر ویژگی استقلال‌طلبی به فرزند خود فشار وارد نکنند چراکه درنهایت این رفتار والدین باعث باخت آنان می‌شود و شرایط را بحرانی می‌کند.

این روانشناس گفت: میل به متفاوت بودن از دیگر ویژگی‌های دوره نوجوانی است. در این دوره والدین شاهد رفتارهای پرخطری همچون سیگار کشیدن، لباس‌های عجیب پوشیدن و رانندگی و موتورسواری پرسرعت در فرزند خود هستند که در این شرایط خانواده باید فضایی چون پرورش استعدادها و ارتباط دوستانه و عمیق با فرزند را فراهم کند که این میل به متفاوت بودن به شکل مثبت بروز پیدا کند.

وی در پایان اظهار کرد: آخرین ویژگی نوجوانی تلاش نوجوان برای دستیابی به هویت شغلی، تحصیلی، عاطفی و اجتماعی است که با مواردی چون سردرگمی و بی‌هدف بودن و تغییر چندباره علایق و عادات و وسایل شخصی نمایان می‌شود، رسیدن به هویت در دوره نوجوانی و حتی تا اوایل دوره جوانی ادامه دارد و تا وقتی‌که فرد بتواند خود را پیدا کند دائماً از شاخه‌ای به شاخه دیگر می‌پرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»