Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت سیزدهم در زمستان ۱۴۰۰ با وجود ناترازی بسیار بالای گاز در بخش‌های مختلف، با اعمال سیاست تعرفه‌گذاری پلکانی در زمینه بهینه‌سازی مصرف و کاهش مصرف مشترکان پرمصرف حرکت کرد و این سیاست کمک چشم‌گیری در عبور از زمستان بدون قطعی گاز و خاموشی داشت. مسئله ناترازی گاز در سال‌های اخیر با وجود افزایش تولید گاز در زمستان ۱۴۰۰ به بیشترین میزان خود رسید و کسری روزانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب در صورت تامین کامل سوخت در زمستان متصور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال مسئله ناترازی گاز به یکی از جدی‌ترین بحران‌های کشور در سال‌های آینده تبدیل شده است که نیازمند اعمال سیاست‌گذاری‌های هوشمند برای مقابله با این مسئله بسیار خطرناک برای اقتصاد است.

اولین و مهم‌ترین پیامد ناترازی شدید گاز به خصوص در ماه‌های سرد سال، کاهش تولید صنایع مختلف به دلیل قطع گاز وارداتی خود است و این مسئله موجبات افزایش قیمت کامودیتی‌ها در داخل کشور را فراهم می‌کند.   در کنار این موضوع، توسعه غیرمتوازن سبد گرمایش بخش خانگی کشور و تکیه ۱۰۰ درصدی به گاز طبیعی نیز مزید بر علت شده است که هر ساله با افزایش سرسام‌آور رکورد‌های مصرف روبه‌رو هستیم؛ بنابراین همه این مسائل در طرف تقاضای مصرف گاز، کشور را بیش از پیش به سمت هدفمندی و بهینه‌سازی مصرف هدایت کرده است.

کشور در سال‌های اخیر نیز به میزان مناسبی برداشت از فاز‌های مختلف پارس جنوبی داشته و مسئله کمبود برداشت نیست، بلکه مسئله رشد بدون حساب کتاب مصرف است. زمانی که دولت تصمیم به ساخت پتروشیمی‌های مختلف گاز پایه در مکان‌های مختلف کشور کرده بود و مسئله رشد فزاینده مصرف در بخش خانگی و عدم امکان گازرسانی کافی به این پتروشیمی‌های تازه تاسیس را ندیده بود و به دلیل قیمت پایین سوخت و خوراک گاز در کشور نیز این مسئله مصرف مازاد بر نیاز و مسرفانه در بخش صنعت نیز به شدت با انحرافات جدی روبه‌رو است؛ بنابراین مسئله اصلی کشور در حال حاضر مدیریت و کنترل مصرف از طرق ممکن است؛ یکی از بهترین راهکار‌ها در این زمینه نیز بهینه‌سازی مصرف است.   بهینه‌سازی مصرف روش‌های متنوعی دارد که یکی از این روش‌ها، اصلاحات قیمتی در انرژی‌های مختلف است که توسط بانک جهانی نیز این روش ارائه شده است. با این وجود با توجه به تورم بالای کشور و تورم حال حاضر دنیا به دلیل افزایش هزینه‌بهای انرژی، تقریبا امری محال است.

با این وجود دولت سیزدهم در اقدامی بسیار مهم و به هنگام، تصمیم به اتخاذ سیاست تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها کرد. اقدامی که طی سال‌های اخیر چندین بار تا مرز اجرایی شدن پیش رفت، اما دولت‌ها به دلایل مختلف از این اقدام عقب نشستند و از بهینه‌سازی مصرف فاصله گرفتند.   تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها یکی از مهم‌ترین روش‌های بهینه‌سازی مصرف بدون فشار به اکثر جامعه است، در جایی که مشترکین پرمصرف که تنها بخش کوچکی از جامعه را تشکیل می‌دهند، بیشترین میزان مصرف را دارند. تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها نیز یکی از انواع اصلاحات قیمتی است با این تفاوت که به جای همه مردم، تنها با شناسایی دقیق مشترکان خارج از الگوی مصرف، اصلاح قیمتی نقطه‌زنی خواهد کرد.

نکته بسیار در این زمینه اثرات حاصل از اجرای تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها در مدیریت مصرف و صرفه‌جویی است. تا جایی که دولت سیزدهم در زمستان ۱۴۰۰ با وجود ناترازی بسیار بالای گاز در بخش‌های مختلف، با اعمال سیاست تعرفه‌گذاری پلکانی در زمینه بهینه‌سازی مصرف و کاهش مصرف مشترکان پرمصرف حرکت کرد و با اجرای این سیاست هوشمندانه به میزان یک فاز پارس چنوبی کاهش مصرف در بخش مشترکان پرمصرف تجربه کرد و این سیاست کمک چشم‌گیری در عبور از زمستان بدون قطعی گاز و خاموشی داشت.   سیاست تعرفه‌گذاری پلکانی اولین و مهم‌ترین اقدام دولت در زمینه بهینه‌سازی مصرف بوده است که باید تداوم پیدا کند تا بتواند مشکلات کشور در زمینه ناترازی در سال‌های آینده را حل کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بهینه سازی مصرف دولت سیزدهم تولید گاز زمستان تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف ها زمینه بهینه سازی مصرف مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مدیر تعاون روستائی استان آذربایجان غربی در اولین جلسه کمیته فنی سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیرساخت های شبکه تحت پوشش استان اظهار داشت: طرح موضوعات مربوط به مسائل و مشکلات شبکه تحت پوشش و پیگیری نارسایی ها و کاستی ها و توسعه زیرساخت ها در جهت برون رفت از وضعیت فعلی تشکل ها مهمترین اولویت مورد انتظار مدیریت استان و دغدغه اصلی اعضای کمیته فنی میباشد.   میر جمال ساداتی با اشاره به عناوین طرح های ارائه شده به دبیرخانه کمیته فنی استان افزود: طرح های درخواستی و پیشنهادی اداره تعاون روستایی و شبکه تحت پوشش شهرستان های ارومیه، پلدشت، میاندوآب، سلماس، بوکان، اشنویه و خوی به تعداد ۱۶ طرح مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت اجرای ۱۰ طرح با رعایت دستورالعمل ها و آئین نامه های اجرائی و موضوعی به تصویب رسید.   وی تصریح کرد: در اولین جلسه کمیته فنی استان، احداث باسکول و تجهیز مراکز خرید محصولات کشاورزی، احداث گلخانه، راه اندازی روستا بازار، توسعه مکانیزاسیون و فروش اموال مازاد شبکه تحت پوشش برای تبدیل به احسن نمودن، مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد