Web Analytics Made Easy - Statcounter

راه اندازی ایستگاه رادیویی به زبان‌های عبری و عربی در مغرب، جلوگیری از تولید و صادرات نفت و گاز در لیبی و شرط سودان برای حل و فصل اختلافات مرزی با اتیوپی از جمله رخدادهای آفریقا به شمار می‌روند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  شبکه تلویزیونی " اخبار 24 " رژیم صهیونیستی از راه اندازی یک ایستگاه رادیویی به زبان‌های عبری و عربی در مغرب خبر داد و اعلام کرد: برنامه‌های این رادیو برای یهودیان مغرب پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شبکه تلویزیونی تصریح کرد: ایستگاه رادیویی مزبور متعلق به بخش خصوصی مغرب است و انتظار می‌رود در سپتامبر ( شهریور ماه ) آینده راه اندازی شود.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، برنامه‌های این رادیو ابتدا برای شهرهای دار البیضاء ، رباط و مراکش پخش خواهد شد و سپس  شهرهای دیگری مثل فاس و طنجه را تحت پوشش قرار می‌دهد.

به گفته « ژاک کنافو» سرمایه گذار مغربی و عضو شورای عالی آموزش و تحقیقات علمی این کشور ، نام ایستگاه رادیویی مزبور « موزابیک» است که برنامه‌هایش مسائل اجتماعی و فرهنگی را در بر می‌گیرد.

وی که مالک ایستگاه رادیوی موزابیک است، اظهار داشت: نخست برنامه‌های این رادیو به صورت دیجیتال پخش می‌شود و پس از دریافت مجوزهای لازم از هیئت عالی ارتباطات سمعی و بصری مغرب برنامه‌های رادیو موزابیک بر روی موج « اف. ام » پخش خواهد شد.

هدف از راه اندازی این ایستگاه رادیویی برجسته سازی میراث یهودیان در مغرب عنوان شده است. هم اکنون یک تیم فنی در شهر دارالبیضاء مستقر است و مراحل نهایی تجهیز استودیوهای رادیو موزابیک را انجام می‌دهد.
بیشترین یهودیان مغرب در شهر دارالبیضا ساکن هستند و تعداد آنان در سراسر مغرب به حدود یک میلیون نفر می‌رسد.

مغرب و رژیم صهیونیستی در دسامبر 2020 با میانجیگری آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط امضاء کردند که با مخالفت شدید احزاب سیاسی و مردم مغرب مواجه  شد اما دولت رباط به این مخالفت‌ها توجهی نکرد و در مسیر تحکیم روابط با تل آویو گام برداشت.

جلوگیری از تولید نفت در لیبی

گروهی به نام « جوانان منطقه نفتی الواحات» واقع در جنوب شرقی لیبی به همراه نمایندگان « تشکلات اجتماعی و قبیلگی جنوب » و گروه « جوانان طبرق » با انتشار بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند: تولید و صادرات نفت و گاز در منطقه خود را متوقف کرده‌اند.

به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، در این بیانیه‌ها تاکید شده است: تا زمانی که دولت وحدت ملی لیبی به ریاست « عبدالحمید دبیبه » قدرت را به دولت منتخب پارلمان یعنی دولت فتحی باشاغا واگذار نکند از تولید و صادرات جلوگیری خواهد شد.

در بیانیه گروه‌های مزبور آمده است: توزیع نفت به صورت عادلانه در داخل لیبی انجام خواهد شد و ما چشمداشتی به گرفتن پست‌های دولتی نداریم و از برگزاری انتخابات سراسری در کشور حمایت می‌کنیم.

گروهی در منطقه الزویتینه واقع در ساحل دریای مدیترانه و تشکل دیگری به نام «عیان و بزرگان جنوب» دیروز با انتشار بیانیه‌های مشابهی اعلام کردند: از تولید و صادرات نفت در این مناطق جلوگیری کرده‌اند.
دولت وحدت ملی لیبی در قبال جلوگیری از تولید و صادرات نفت و گاز تاکنون هیچ واکنشی از خود نشان نداده‌ است.  

این بیانیه‌ها یک روز پس از ورود کاروان‌های نظامی حامی نخست وزیر دولت وحدت ملی به طرابلس منتشر و مفاد آن ( جلوگیری از تولید و صادرات نفت و گاز ) اجرایی شد.

ورود کاروان‌های نظامی به طرابلس؛ خطر آغاز درگیری داخلی در لیبی

باشاغا هفته گذشته به تونس رفت و با فرمانده یک تشکل شبه نظامی لیبیایی موسوم به «گردان‌های مسلح » در ارتباط با تسهیل ورودش به طرابلس به گفت‌وگو نشست. پس از این دیدار بود که مقامات حاکم بر طرابلس به نخست وزیر منتخب پارلمان لیبی اجازه ندادند از مرز زمینی وارد این کشور شود. با وجود این ، باشاغا به لیبی بازگشت و خبر ورود او به طرابلس عصر جمعه منتشر شد.

به دنبال انتشار این خبر کاروان‌های نظامی مجهز به سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین از جنوب و غرب لیبی راهی پایتخت شدند و سحرگاه شبنه هفته جاری مبادی ورود و خروجی به همراه خیابان‌های مهم و مراکز حیاتی این شهر به تصرف کاروان‌های نظامی در آمد.

قرار است شورای امنیت سازمان ملل فردا نشستی را در ارتباط با تحولات لیبی برگزار کند.

شرط سودان برای اتیوپی

سودان برای حل و فصل اختلافات مرزیش با اتیوپی در منطقه فشقه شرط گذاشت.

وزیر امور خارجه سودان در دیدار با نماینده وِیژه دبیرکل سازمان ملل در شاخ آفریقا گفت: منطقه فشقه که هم مرز با اتیوپی است، متعلق به سودان است و بخشی از خاک این کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی سودان، علی صادق تصریح کرد: پیش از ورود به هرگونه گفت‌وگو با مقامات اتیوپی باید آنان از ادعای اینکه فشقه توسط سودان اشغال شده خودداری کنند.

وزیر امور خارجه سودان گفت‌وگو را تنها گزینه حل و فصل اختلافات این کشور  با اتیوپی دانست و اظهار داشت:  مذاکرات سبب می‌شود تا دیدگاه کشورها به یکدیگر نزدیک شود و اختلافاتی همچون آبگیری و فعال سازی سدالنهضه ( مورد مناقشه مصر، سودان و اتیوپی ) حل و فصل شود.

فشقه منطقه حاصلخیزی در شرق سودان و هم مرز با اتیوپی است که بخش عمده آن سال‌ها تحت تصرف کشاورزان و شبه نظامیان مورد حمایت ارتش اتیوپی قرار داشت اما با شعله ور شدن جنگ تیگرای در پائیز سال 1399 و سرگرم شدن دولت و ارتش اتیوپی به این جنگ، فرصتی برای سودان به وجود آمد تا زمین‌های تصرف شده در منطقه فشقه را از دست اتیوپیایی‌ها خارج کند.

از آن زمان به بعد چندین بار درگیری‌های پراکنده ارتش سودان و شبه نظامیان اتیوپیایی به وجود آمده است به گونه‌ای که یگان‌های رزمی ارتش اتیوپی در پشت مرزها و روبروی نیروهای ارتش سودان مستقر شدند اما این رخدادها به نبرد فراگیر میان دو کشور منجر شد و اختلافات در سطح سیاسی باقی ماند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جلوگیری از تولید و صادرات نفت تولید و صادرات نفت و گاز کاروان های نظامی ایستگاه رادیویی راه اندازی بیانیه ها خواهد شد حل و فصل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن اشاره به دستور کار قرار گرفتن ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا، از افزایش تعداد رایزنان بازرگانی به ۱۴ نفر در قاره آفریقا خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، مهدی ضیغمی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» گفت: یکی از افتخارات بزرگ نظام ج. ا ایران و دولت سیزدهم این است که تحت منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار داده است.

وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد؛ آن موفقیت انگیزه‌ای شد تا شما دستور بفرمایید اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. مفتخر هستم که اعلام کنم ابتکار شما منجر به بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ج. ا ایران میزبان بیش از 30 کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای محترم کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. همانگونه که مستحضرید این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب 12 کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از 3 نفر به 14 نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2024 و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، ( توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکسی های برقی وارد شد
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود