Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ برخی از کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه در این سامانه درخواست کرده اند که «جلوی گران کردن اینترنت اپراتورها گرفته شود».

سردبیر این سوژه فارس من درباره مطالبه خود به خبرنگار فارس، گفت: اسفندماه سال گذشته بود که تعدادی از مدیران شرکت‌های اینترنتی با اشاره به تورم، افزایش دستمزدها و رشد هزینه‌ها، خواستار افزایش تعرفه اینترنت در سال ۱۴۰۱ شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: با این حال در شرایطی با گرانی بسته‌های اینترنتی روبه‌رو شده ایم که گزارش های سایت سنجش سرعت اینترنت اسپیدتست، از کاهش هفت رتبه ای سرعت اینترنت موبایل در ایران در میان کشورها حکایت دارد و کاربران خانگی هم از وضعیت اینترنت رضایت ندارند.

او می گوید: اپراتورهای همراه اول و ایرانسل، قیمت بسته های اینترنت همراه را به بیش از دو برابر افزایش داده اند و بسته‌های بلند مدت خود را هم حذف کرده اند. به طوری که اکنون تنها بسته‌ بلند مدت همراه اول، چهار ماهه و قیمت هر گیگ نیز چهار هزار و صد تومان است.

*وضعیت بسته های اینترنت چه تغییری کرده است؟

گرانی بسته های اینترنت ابتدا با تکذیب مسوولان مواجه شد و سپس با بررسی قیمت های جدید اعلام کردند که تخلفی رخ نداده است و قیمت های جدید مورد تایید است؛ اما تاکید کردند که گرانی رخ نداده است.

اگرچه در ظاهر بسته های اینترنت اپراتورها گران تر نشده است اما در واقع مشترکان باید هزینه بیشتری بابت اینترنت بپردازند و این به گرانی تعبیر می شود. این افزایش هزینه برای کاربران از طریق حذف بسته های به صرفه تر و بلند مدت رخ داده است.

برای مثال، پیش این ایرانسل بسته ۷۲ گیگ یکساله به قیمت ۱۷۰ هزار تومان داشت اما اکنون بلندترین بسته این اپراتور ۱۵ گیگابایت ۱۲۰ روزه به قیمت ۶۸ هزار تومان است.

همچنین در مثال دیگری، همراه اول هم فعلا بسته اینترنت ۱۲۰ روزه ۱۵ گیگابایت را به قیمت ۶۲ هزار تومان می فروشد در حالی که پیش از این بسته ۷۰ گیگابایت بر ثانیه ای هم داشته است.

*قانون اجازه افزایش تعرفه را می دهد؟

در حالی که سال پیش بارها تاکید شد که افزایش تعرفه اینترنت مجاز نیست، بسیاری از مشترکان تصور می کردند که این ممنوعیت قانونی همچنان ادامه دارد. اما قانون مربوط به سال ۱۴۰۰ بود و اکنون به پایان رسیده است.

در حال حاضر، آخرین مصوبه تعرفه اینترنت همراه مربوط به سال ۹۵ و آخرین مصوبه اینترنت ثابت مربوط به سال ۹۶ است.

در این مصوبات کف و سقف قیمت برای اپراتورها تعیین شده است و اپراتورها براساس بازار رقابتی قیمت ها را تعیین می کنند. اگر اپراتورها بین کف و سقف قیمت بفروشند تخلفی نکرده‌ اند.

براساس این مصوبات سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیم‌کارت دائمی ۴۰ هزار تومان و برای سیم کارت اعتباری ۶۰ هزار تومان است. در بخش موبایل قیمت هر گیگابایت اینترنت می تواند از ۳ هزار تومان تا ۴۰ هزار تومان باشد.

سقف قیمت فروش یک گیگابایت اینترنت برای اپراتورهای ثابت هم ۲ هزار تومان است.

بنابراین قیمت های فعلی که ارائه شده است با وجود اینکه نسبت به قبل بیشتر است اما هنوز از سقف پایین‌تر است و از نظر قانونی کار خلاف قانونی انجام نشده است.

*وزارت ارتباطات: تعرفه ارزان‌تر قدیمی تنبیه اپراتورها بود

اما مخاطب اصلی اعتراض ها و گلایه ها به افزایش تعرفه اینترنت وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.

صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر ارتباطات در واکنش به تغییرات بسته‌های اینترنت، می گوید: با حذف بسته‌های ارزان‌ مواجه ایم، اما بسته گران قیمت ارائه نشده است. البته قبول داریم که حذف بسته‌های ارزان‌ هزینه مردم را افزایش می‌ دهد.

عباسی شاهکوه افزود: برای حذف بسته ها یا افزایش قیمت بسته‌ها، مقررات سختگیرانه‌ای در نظر می‌گیریم و حداقل افزایش را تأیید می‌ کنیم. 

وی گفت: بسته‌های حذف شده بسته‌ های زیر کف قیمت بوده است و از ابتدا نباید ارائه می‌ شدند. اپراتوری نمی تواند بالاتر از سقف محدوده قیمتی، بسته ای ارائه کند اما اگر بخواهد پایین‌ تر از کف قیمتی، بسته ای ارائه کند باید این بسته را سه سال ادامه دهد. در واقع این سه سالی که بسته های ارزان تر ارائه می شد به‌ نوعی تنبیه اپراتور‌ها بوده است که هم اکنون زمان این تنبیه به پایان رسیده است.

*افزایش قیمت اینترنت فقط سود اپراتور را بیشتر نخواهد کرد

اما در تازه ترین اظهار نظر عیسی زارع پور وزیر ارتباطات در واکنش به افزایش تعرفه اینترنت تلاش کرد تا تضمین دهد که افزایش تعرفه‌ منوط به تضمین اپراتورها برای ارتقای کیفیت خدمات‌ خواهد بود و قرار نیست که اپراتورها با افزایش قیمت، فقط سود خود را ببرند و وضعیت شبکه به همین شکل باقی بماند.

وی گفت: در چهار سال گذشته سرمایه گذاری اپراتورها برای افزایش کیفیت خدمات اینترنت، متناسب با افزایش کاربران این گونه اینترنت نبوده است. خط قرمز ما در وزارت ارتباطات کیفیت شبکه ارتباطی کشور است و به دنبال این هستیم که کیفیت را تضمین کنیم. فقط وقتی مجوز افزایش صادر خواهد شد که اپراتور برای افزایش کیفیت اینترنت تعهد بدهد. حذف بسته اینترنت یا معرفی بسته جدید باید در راستای توسعه شبکه ارتباطی کشور رخ دهد در غیر این صورت با افزایش تعرفه‌ مخالف هستیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اینترنت همراه اول ایرانسل افزایش تعرفه اینترنت بسته های اینترنت وزارت ارتباطات افزایش قیمت حذف بسته ها هزار تومان قیمت ها بسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۰۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری اطلاع داد: درسال گذشته، این ستاد در بحث تبصره ۱۸، از ۱۱ طرح به مبلغ ۲۷.۵ میلیارد تومان و خارج از تبصره ۱۸، از ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان حمایت کرده است.  

وی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری توضیح داد: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت‌هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

کرباسی، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

وی ادامه داد: دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی، عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می‌شوند.

کرباسی درباره فعالیت‌های این ستاد گفت: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می‌توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی، فراخوان مشترک با شرکت ایرانسل، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه‌های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه‌ها را حل مشکلات کشور در بحث فناوری  دانست.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز (Open RAN) و  Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه‌های پرچم دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت‌های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت  و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه‌هایی را در دستور کار خود داشته است.

کرباسی، شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم افزار‌های رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضا ۱۳ تفاهم نامه و توافق نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد.  

وی ادامه داد: همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT با همراه اول و شرکت ایرانسل از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی اضافه کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین  ۴۹ میلیارد تومان هم از نهاد‌های دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک ۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و  امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت یاد کرد.  

کرباسی درباره دیگر اقدامات این ستاد افزود: بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از جمله این فعالیت‌ها است.

وی اضافه کرد: بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و  مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، کارخانه نوآوری در خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله  دیگر اقدامات این ستاد است.

 کرباسی به فعالیت‌های نمایشگاهی این ستاد اشاره کرد و گفت: حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو ۱۴۰۲ و  بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت‌های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

دبیر این ستاد درباره فعالیت‌های آموزشی و کارگاه‌ها ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهاد‌ها و دانشجویان با موضوعاتی مانند اولین هکاتون  ۵G، دومین هکاتون همراه اول IOT، دوم هکاتون ۵G، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره آموزشی «امنیت سایبری» از جمله اقدامات آموزشی این ستاد است.

کرباسی در همین راستا اضافه کرد:همچنین، «آشنایی با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید»  از دیگر رویداد‌ها و مسابقات و دوره‌های آموزشی  که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • تعهد اپراتورها بر ایجاد پوشش فیبرنوری پس از صدور مجوز حفاری
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • ارسال ارزان و سریع بار با شرکت پست بین‌المللی اسپیدکس