Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:24:26 GMT

میزان سرانه آب در بخش صنعت سه برابر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۱۵۵۰

میزان سرانه آب در بخش صنعت سه برابر می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین جلسه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی صبح امروز (دوشنبه) به ریاست «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور برگزار و بر تأمین آب مورد نیاز صنایع و مصرف شرب استان‌های با تنش آبی به ویژه سیستان و بلوچستان از دریا تاکید شد.

مخبر در این جلسه با اشاره به اراده و عزم قاطع و جدی دولت برای حل مشکل آب در کشور به ویژه از طریق طرح شیرین سازی و انتقال آب دریا، تصریح کرد: برگزاری ۹ جلسه در شش ماه گذشته پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم برای طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی نشانگر اولویت و اهمیت اساسی حل مشکل آب کشور در این دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رئیس‌جمهور حل مشکل تنش آبی در کشور و همچنین اجرای انتقال آب از دریا به فلات مرکزی و تأمین مورد آب نیاز صنایع را اقدام ماندگار و یادگار دولت سیزدهم برای نسل‌های کنونی و آتی کشور عنوان کرد و گفت: برگزاری جلسات منظم در کنار اقدامات عملیاتی و اجرایی برای تأسیس ایستگاه‌های آب شیرین کن و پمپاژ آب و همچنین طراحی و کارگزاری خطوط انتقال آب به فلات مرکزی ایران در این دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است.

مخبر تصریح کرد: امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم حل مشکل آب شرب بهداشتی و همچنین مورد نیاز صنعت کشور از طریق شیرین سازی و انتقال آب دریا نهایی شود.

وی با اشاره به اینکه مسئله آب در آینده یک اولویت و نقش اساسی در معادلات منطقه‌ای و جهانی خواهد داشت، گفت: در حال حاضر هیچ اولویتی مهمتر از مسئله آب در کشور وجود ندارد که باید شرکت‌های سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی با هم افزایی و همکاری روز افزون مشکل تأمین آب در کشور را حل کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: قابل قبول نیست که کشوری همانند ایران که در شمال و جنوب از نعمت خدادادی دریا برخوردار است، در نواحی مرکزی با مشکلات کم آبی و در عین حال مراکز تجمع جمعیتی مواجه باشد که باید با اعمال مدیریت صحیح و تخصیص بهینه آب این مشکلات هر چه زودتر برطرف شود.

مخبر همچنین از وزارت نیرو خواست تا در پروژه‌های انتقال آب به فلات مرکزی ایران علاوه بر تأمین نیازهای شرب و صنعت، به بخش کشاورزی نیز توجه کرده و در صورت امکان تخصیص‌های لازم در نظر گرفته شود.

وزیر نیرو نیز در این جلسه با اشاره به پیشرفت‌های قابل توجه و بسیار زیاد طرح‌های آب شیرین کن و طراحی و پیشرفت ۵ خط انتقال آب دریا به فلات مرکزی و همچنین اجرا، تکمیل و طراحی ایستگاه‌های پمپاژ آب در دولت سیزدهم گفت: طرح‌های نهایی شده و قابل بهره برداری در سال جاری و با همت وزارت نیرو در دولت سیزدهم بیش از میانگین و معادل کل طرح‌های اجرا شده در گذشته خواهد بود که با بهره برداری کامل از ظرفیت ایستگاه‌های آب شیرین کن در بندرعباس و چابهار تا ۵۰۰ هزار متر مکعب به ظرفیت آب شیرین سازی شده در سال جاری اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تأمین آب مورد نیاز صنعت ادامه داد: با اجرایی و نهایی شدن طرح‌های انتقال آب میزان سرانه آب بخش صنعت سه برابر خواهد شد که خوشبختانه این بخش استقبال خوبی از تأمین آب پایدار انتقالی از دریا داشته است.

در این جلسه که وزرای نیرو و صنعت، معدن و تجارت و همچنین مدیران شرکت‌های سرمایه گذاری و مسئولان دستگاه‌های مربوطه در حوزه صنعت و آب حضور داشتند، وزارت نیرو گزارشی از طرح جامع تأمین آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران ارائه کرد.

در ادامه این جلسه، گزارشی از سیمای منابع آب و سرانه آب کشور، آب قابل برنامه ریزی برای مصارف مختلف (کشاورزی، شرب، صنعت و فضای سبز) از منابع آب تجدید پذیر، مصرف فعلی و نیاز آتی شرب و بهداشت با لحاظ نمک زدایی از دریا، مقایسه وضع موجود پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری، مصرف فعلی و تأمین نیاز آتی صنعت و برداشت آب از دریا جهت مصارف صنعتی کشور، طرح نمک زدایی از دریا، مجوزهای مورد نیاز و همکاری و هماهنگی دستگاه‌های مربوطه و حمایت‌های مورد نیاز جهت تسریع و تسهیل اجرای پروژه‌های انتقال آب از دریا ارائه شد.

در این جلسه، در خصوص پتانسیل باز تخصیص آب در بخش صنعت و تأمین آب مورد نیاز کنونی و آتی این بخش تاکید شد که با پتانسیل جایگزینی با آب دریا و همچنین پساب تصفیه خانه‌ها علاوه بر تأمین نیاز صنعت، به تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، کاهش فرونشست زمین و توجه به محیط زیست کمک شایان توجهی می‌شود.

همچنین گزارشی از سیمای کلی طرح‌های توسعه‌ای وزارت نیرو برای حل مشکل تنش آبی و تأمین آب کشور ارائه و عنوان شد که بالغ بر ۵۷۰ طرح در دست اجرا شامل سد سازی، شبکه آبیاری، زهکشی و ایجاد تأسیسات فاضلاب شهری با اعتبار ۷۴۰ هزار میلیارد تومان و همچنین ۳۳۶ طرح اولویت دار بخش آب و آبفا تا پایان دولت سیزدهم با اعتباری بالغ بر ۲۹۰ هزار میلیارد تومان علاوه بر پروژه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی آغاز به کار کرده و در حال انجام فعالیت‌های مقدماتی است.

در انتهای این جلسه نیز گزارشی از میزان پیشرفت لوله گذاری خطوط انتقال آب و همچنین میزان آب تحویل داده شده از محل شیرین سازی به بخش صنعت تا کنون ارائه و تاکید شد که پس از دستور معاون اول رئیس جمهور برای اختصاص اعتبارات مورد نیاز، عملیات اجرایی خطوط دوم و سوم انتقال آب از محل ایستگاه‌های شیرین سازی و همچنین اجرای ایستگاه‌های پمپاژ آب به فلات مرکزی با کمک سرمایه گذاران اجرایی شده است.

کد خبر 5470037 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد مخبر دریای عمان سیستان و بلوچستان دولت سیزدهم خلیج فارس بندرعباس وزارت نیرو مجلس شورای اسلامی ارتش جمهوری اسلامی ایران سیدابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران هیئت دولت رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا فلسطین صحن مجلس وزارت امور خارجه ایران روز ارتش حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی علی بهادری جهرمی آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی معاون اول رئیس جمهور انتقال آب دولت سیزدهم شیرین سازی وزارت نیرو مورد نیاز بخش صنعت آب شیرین تأمین آب حل مشکل آب دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۱۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان

رئیس دانشگاه کردستان در آیین افتتاحیه جشنواره ملی تدریس خلاق در آموزش عالی گفت: توسعه فناوری نباید ما را از ارتباط رو در رو غافل کند بلکه باید از آن به عنوان ابزاری برای افزایش بهره وری بهره گرفت.

حامد قادرزاده ادامه داد: دانشگاه محل آموزش و انتقال یافته‌های آموزشی و مبانی نظری است و بدون آموزش فعال به هیچ عنوان نمی‌توان تابع زندگی را در حوزه علمی استمرار بخشید.

رئیس دانشگاه کردستان بیان کرد: دانشگاه‌ها امروزه برخلاف گذشته صرفا انتقال دهنده مطالب آموزشی نیستند و وظایف سنگین تری دارند و ما نیاز داریم به اینکه مسئله محور حرکت کنیم.

وی تمام تلاش این جشنواره را تدوین برنامه مناسب آموزشی برای دانشجویان دانست و تاکید کرد: همه امکانات در دسترس را باید برای ایجاد شناخت بهتر و استفاده بهینه از منابع کمیاب در مقابل نیاز‌های نامحدود بشر بکار گرفت.

 این جشنواره به مدت سه روز و با حضور سخنرانانی از دانشگاه‌های سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • تأمین آب کامل شهر توپ آغاج بیجار با اجرای ۴ کیلومتر خط انتقال آب
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران