Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@15:21:39 GMT

قیمت دارو دردناک‌تر از حال بیمار!

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۳۳۳۰

قیمت دارو دردناک‌تر از حال بیمار!

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، موج گرانی دارو که سال گذشته با داروهای بیماری‌های خاص و نمونه‌های خارجی آن آغاز شد، امسال شدت بیشتری گرفته و تمام داروها حتی نمونه‌های پرمصرف را دربر گرفته است.

مردم از افزایش خودسرانه قیمت دارو در برخی از داروخانه‌ها نگران هستند، برخی از داروها هستند که هزینه آن از سوی بیمه متقبل نمی‌شود در این صورت بار سنگینی بر دوش سرپرست خانواده نهاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آهی که مردم هنگام تحویل دارو از داروخانه و پرداخت وجه سنگین آن می‌پردازند بسیار سنگین و دردناک‌تر از آهی است که برای تحمل درد متحمل می‌شوند.

آنگونه که در خبرها آمده، ۵۶۰ قلم دارو از سال گذشته افزایش قیمت داشته که ۴۶۰ قلم از آن را بیمه‌ها پوشش دادند و ۱۰۰ قلم دیگر تحت پوشش بیمه‌ها نبوده که اخیرا بنا بر سیاست‌های اتخاذ شده به گفته رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران بزودی قیمت این ۱۰۰ قلم دارو که تحت پوشش بیمه نیستند به پوشش بیمه اضافه خواهد شد و هزینه آن‌ها کاهش خواهد یافت.

مهدی مجرب معاون غذا و دارو دانشگاه  علوم پزشکی کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با فارس تنها مرجع قیمت گذاری دارو در کشور کمیسیون قانونی قیمت‌گذاری وزارت بهداشت دانست و گفت: قیمت‌ها از طریق سامانه در دسترس عموم است که شرکت‌های پخش و داروخانه‌ها ملزم به رعایت این مصوبات هستند.

وی با بیان اینکه افزایش‌های خودسرانه قیمت دارو قانونی نیست، گفت: مردم شکایت خود را به شماره ۱۴۹۰ یا ۰۸۳۳۷۱۰۶۳۰۹ اطلاع دهند تا در اسرع وقت پیگیری شود.

جدا از گرانی دارو، کمبود برخی اقلام دارویی بیماران را بر آن وا داشته که با پرداخت چند برابری هزینه، دارو خود را با پارتی و آشنابازی یا از داروخانه یا از بازار آزاد تهیه کنند که مجرب در این خصوص، گفت: فهرست کشوری کمبود دارویی ثابت نیست.

 معاون غذا و دارو دانشگاه  علوم پزشکی کرمانشاه  تصریح کرد: با توجه به حجم داخل میزان واردات و نیاز درمانی جامعه مرتب در نوسان است در حال حاضر تعداد اقلام دارویی در دستجات متنوع کمبود دارویی داریم که برای 35 مورد آن تولید داخل جایگزین برند خارجی شده است.

وی علت کمبود برخی از داروها را در کمبود مقطعی مواد اولیه تولید یا ملزومات بسته‌بندی، نقص موقت در خطوط تولید، افزایش ناگهانی میزان مصرف به علت شیوع یک نوع بیماری و یا ترجیح پزشک یا بیماران به مصرف برند خارجی خاصی از دارو دانست.

مجرب ادامه داد: در مورد داروهای وارداتی مشکلات ارزی هم تاثیرگذار است که سبب می‌شود واردات آن‌ها با وقفه روبه رو شوند به هر حال برای همه این کمبودها به شکل مجزا در وزارتخانه با توجه به میزان صرف داخل پیگیری می‌شود و از منابع مطمئن تأمین می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال مطرح شده شهروندان در خصوص کمبود انسولین، گفت: در خصوص مشکل کمبود انسولین در شهرستان پاوه طی بررسی صورت گرفته کمبود در دو قلم داروی انسولین قلمی لانتوس و انسولین قلمی توجئو بوده است.

این مسؤول تصریح کرد: در مورد انسولین لانتوس در چند ماه اخیر توزیع به صورت مستمر به کلیه شهرستانهای استان صورت گرفته و تنها به مدت چند روز در اثر تاخیر در تامین موجودی و سفارش دهی به شرکت های دارویی توسط داروخانه منتخب در این شهرستان کمبود دارو ایجاد شده است.

وی افزود: در خصوص انسولین قلمی توجئو اخیرا کمبود سراسری داشته ایم که در چند روز اخیر برطرف شده و دارو در حال توزیع می باشد.

مجرب خاطرنشان کرد: همچنین در پی بررسی موجودی داروخانه های منتخب شهرستان‌های همجوار مانند روانسر و جوانرود مشکلی از نظر تامین و عرضه انواع انسولین های قلمی مشاهده نشده و درصورت لزوم ارجاع بیماران به این داروخانه ها تا زمان تامین کلیه انواع انسولین های قلمی توسط داروخانه منتخب پاوه میسر خواهد بود. تامین انسولین این شهرستان در اسرع وقت انجام خواهد شد.

مردم از غیرقابل کنترل بودن روند گرانی داروها و کممبود برخی از اقلام دارو  از آینده هراس دارند، اما رئیس جمهور گفته، «مافیایی که در تجهیزات پزشکی و دارویی وجود دارد قوی‌ترین مافیاست‌ اما دولت سیزدهم دست عناصر مافیایی را از این حوزه کوتاه خواهد کرد.»

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه فارس گران شدن دارو داروخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد

‌به گزارش خبرنگار مهر، آیین نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی که چندی پیش به امضای دو وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت رسید، سرانجام امروز و پس از چند ماه تاخیر ابلاغ شد. طبق این آیین نامه، پلتفرم‌ها فقط می‌توانند در حوزه نسخه الکترونیکی فعالیت کنند و حمل و تحویل دارو از طریق سکوها برای نسخه کاغذی ممنوع است.

این آیین نامه که در ۱۲ ماده به تصویب رسیده از زمان ابلاغ به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی اجرا می شود.

وظایف سکوها در حمل و نقل دارو

براساس ماده ۲ آیین نامه سکوهایی مجاز هستند خدمات مربوط به سفارش گیری و تحویل دارو را از طریق داروخانه های دارای مجوز بهره برداری ارائه کنند که دارای مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بوده و یا دارنده پروانه خدمات حمل و نقل، فناوری اطلاعات، هوشمندسازی از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشند.

همچنین درج هر گونه تبلیغات و تشویق مستقیم و غیر مستقیم کاربران به مصرف فراورده های دارویی ممنوع است.

سکو موظف است اطلاعات مکانی برخط حمل کننده دارو را در اختیار کاربر و داروخانه قرار دهد.

این آیین نامه هرگونه دسترسی به واسطه ذخیره یا نگهداری کد رهگیری به محتوای نسخه الکترونیک توسط سکو را ممنوع کرده است.

ماده ۴ این آیین نامه نیز نحوه نسخه پیچی و بسته بندی دارو به منظور ارسال را مشخص کرده است. براین اساس نسخه پیچی دارو پس از دریافت کد رهگیری توسط داروخانه، در سامانه های تخصصی نسخه پیچی در داروخانه انجام می شود و دامنه خدمات حمل و نقل دارو از طریق سکوها صرفا در حوزه نسخه الکترونیکی بوده و پذیرش سفارش حمل و عرضه دارو از طریق سکوها برای نسخ کاغذی ممنوع است.

همچنین سکوها موظف هستند امکان ثبت شکایت و پیگیری برخط کاربران را تحت نظارت سازمان غذا و دارو در خصوص تخلفات داروخانه ها فراهم کنند.

شرایط تعطیلی دائم یا موقت سکوها

در صورتی که سکوی دارای مجوز، تصمیم به تعطیلی موقت یا دائم دارد، باید این موضوع را از یک ماه قبل از تعطیلی به اطلاع همه کاربران و مرجع صادرکننده مجوز خود برساند.

همچنین در این آیین نامه سازمان غذا و دارو موظف است سرویس به روز رسانی شده داروخانه ها، یا تایید به روز مجوز داروخانه های دارای درخواست را در اختیار سکوها قرار دهد.

کد خبر 6091130 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش