Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علی کیانی مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره فعالیت رایزنان فرهنگی و وظایف آنها در حوزه معرفی ظرفیت‌های ایران از جمله میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در خارج از کشور گفت: در سالهای گذشته براساس توافق بین وزارت میراث فرهنگ و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار شد با صدور احکامی برای رایزنان فرهنگی ایران آنها را به عنوان رایزن افتخاری گردشگری هم معرفی کنند تا به نمایندگی از این وزارتخانه و در ارتباط با کنشگران این حوزه در عرصه جهانی برای جذب گردشگری اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور ادامه داد: ولی این توافق به دلایل مختلف به نتیجه نرسید و احکام نیز صادر نشد. در دولت جدید مذاکره‌ای بین آقای ضرغامی و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شد و وزیر میراث فرهنگی خواست تا این سازمان به معرفی حوزه مسئولیتی وزارت نیز بپردازد. چون عرضه صحیح فرهنگ و تمدن ایران و ویژگی‌های فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی آن یکی از اهداف سازمان است و فعالیت رایزنان فرهنگی در حوزه معرفی میراث فرهنگی و هنرهای مختلف و توسعه گردشگری در خارج از کشور به منظور تحقق این هدف صورت می‌گیرد.

وی گفت: در واقع وظیفه رایزنان ما نیز همین است در این راستا شناسایی اموال و اشیای تاریخی ایران نیز از اولویت‌های کاری آنهاست اخیراً نیز رایزن فرهنگی ایران در فرانسه تعداد ۲۹ قطعه ظروف و مجسمه‌های گلی و سفالی مربوط به دوره هزاره پیش از میلاد تا دوره اسلامی را که در زمان جنگ جهانی دوم به وسیله آقای گوبلو سفیر فرانسه در ایران به کشور فرانسه منتقل شده بود، از نوادگان ایشان، تحویل گرفت و پس از ارسال به ایران به موزه ایران باستان تحویل داده شد و طی مراسمی در موزه ملی ایران رونمایی و به مدت یک هفته در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.

نمایندگی‌ها در حوزه گردشگری میراث فرهنگی و صنایع دستی فعال هستند

کیانی گفت: رایزنان در نمایندگی‌ها هفته‌های فرهنگی برگزار کرده و فعالیت‌های فرهنگی انجام می‌دهند. ۷۰ درصد نمایندگی‌ها در حوزه گردشگری میراث فرهنگی و صنایع دستی فعال هستند و نمایشگاه‌های عکس آثار تاریخی ایران و جاذبه‌های گردشگری را برگزار می‌کنند. در طول سال چندین هفته فرهنگی با حضور بالاترین مقامات فرهنگی کشورها به صورت دو جانبه و با همکاری دولت‌های میزبان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دیگر دستگاه‌های فرهنگی به صورت مشارکتی و هم افزایی برگزار می‌شود که بخش زیادی از این برنامه‌ها به معرفی میراث فرهنگی، هنرهای سنتی، صنایع دستی، نمایشگاه عکس آثار و اماکن تاریخی و جاذبه‌های گردشگری اختصاص دارد.

وی ادامه داد: هفته فرهنگی استان‌ها در خارج از کشور نیز برگزار می‌شود و از ظرفیت‌های فرهنگی استان‌های مختلف استفاده می‌کنیم به عنوان مثال به مناسبت‌های مختلف هفته فرهنگی اصفهان در پاریس یا هفته فرهنگی قم در لبنان را برگزار کردیم و در قالب این هفته‌ها نشست و میزگرد و نمایشگاه و برنامه‌های جانبی برگزار شده است. همچنین برخی از این استان‌ها به منظور گسترش تبادلات هنری با سایر ملت‌ها، میزبان هفته فرهنگی کشورهای دیگر بوده‌اند. رایزنان ما در کشورهای آلمان فرانسه، حتی اتریش، اسپانیا و… فعالیت زیادی در این حوزه دارند. همواره اساتیدی از ایران برای شرکت در نمایشگاه و هفته‌های فرهنگی که در خارج از کشور اعزام می‌شوند تا نشست‌های تخصصی برگزار شود و با برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی در دانشگاه‌های هنر با نخبگان و اساتید خارجی تجربیات و دانش خود را به اشتراک می‌گذارند. همچنین هنرمندان در خارج از کشور ورکشاپ و کارگاه صنایع دستی برگزار می‌کنند که مورد استقبال قرار می‌گیرد.

همواره اساتیدی از ایران برای شرکت در نمایشگاه و هفته‌های فرهنگی که در خارج از کشور اعزام می‌شوند تا در نشست‌های تخصصی حضور یافته و با برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی در دانشگاه‌های هنر با نخبگان و اساتید خارجی تجربیات و دانش خود را به اشتراک گذارند مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور افزود: نمایشگاه‌های گردشگری متعددی در خارج از کشور برپا می‌شود از جمله نمایشگاه گردشگری انکارا یا نمایشگاه‌های جهانی برلین که رایزنان برای حضور ایران در این نمایشگاه‌ها هماهنگی لازم را برای حضور وزارتخانه میراث فرهنگی یا آژانس‌های گردشگری انجام می‌دهند یا در صورت عدم حضور آنان، به عنوان نماینده ایران برای حضور در این نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند.

کیانی در زمینه دیگر فعالیت‌های نمایندگی‌های فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع دستی گفت: در این حوزه رایزنان فرهنگی نمایشگاه‌های بسیاری در طول سال به مناسبت‌های مختلف برگزار می‌کنند و با توجه به تفاهم نامه فیمابین معاونت‌های وزارت میراث فرهنگی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی محصولات فرهنگی دریافتی از وزارت میراث فرهنگی در این نمایشگاه‌ها عرضه می‌شود. بخشی از این محصولات کتابچه‌هایی به زبان‌های مختلف است که ترجمه یا ویرایش آن با همکاری رایزنان فرهنگی صورت گرفته است.

اداره کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور ارتباط و تعامل خوبی با وزارت میراث فرهنگی و شهرداری تهران و دستگاه‌های که تولید محتوای گردشگری می‌کنند دارد و محصولات و اقلام فرهنگی تولیدی آنان را دریافت کرده و در اختیار نمایندگی‌های فرهنگی قرار می‌دهیم.

وی افزود: میزان فعالیت رایزنان فرهنگی در عرصه‌های مختلف متفاوت است که این موضوع به عواملی از جمله شرایط کشور میزبان، استقبال مردم و امکانات و بودجه نمایندگی فرهنگی بستگی دارد. به عنوان مثال رایزنان فرهنگی ایران در ژاپن، روسیه، آفریقای جنوبی، قرقیزستان، یونان و…. در حوزه تهیه نشریات متعدد گردشگری، غذاهای ایرانی، لباس اقوام و… به زبان محلی فعالیت می‌کنند و در اختیار مخاطبان و مراجعان قرار می‌دهند و این نشریات به صورت ماهانه منتشر می‌شود. البته ما برای پشتیبانی از این برنامه‌ها با تنگناها و کمبودهای بودجه و محتوی مواجه هستیم و برخی تولیدات لازم است به روزرسانی شوند.

وی افزود: اطلاعات فعالان در حوزه زنان، نخبگان، هنرمندان، عکاسان و… که آثار آنان قابل ارائه در عرصه بین المللی است توسط ادارات مختلف فرهنگی استان‌ها در اختیار این اداره کل قرار می‌گیرد و ما در برنامه‌های خارج از کشور از این مجموعه استفاده می‌کنیم.

وی بیان کرد: نمایندگان فرهنگی ایران در خارج از کشور در ایام نوروز نمایشگاه‌هایی مجازی و حضوری از آداب و رسوم نوروز برگزار کردند که استقبال خوبی از این نمایشگاه‌ها صورت گرفت.

ارزیابی عملکرد رایزنان فرهنگی

کیانی گفت: عملکرد رایزنان فرهنگی از سوی ادارات کل تخصصی و دفتر مدیریت عملکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و رایزنان و نمایندگان فرهنگی، ماهانه گزارش کار و فعالیتشان را به مرکز و واحدهای تخصصی ارسال می‌کنند و عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: رایزنان فرهنگی به رغم محدودیت‌های زیادی که با آن مواجه‌اند طیف وسیعی از فعالیت‌های فرهنگی را انجام می‌دهند که در رسانه و مطبوعات کشورمان منتشر نمی‌شود و بازتاب فعالیت رایزنان فرهنگی در ایران خیلی زیاد نیست. همچنین اداره کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در حوزه‌های معرفی ایران امروز با برگزاری روزهای فرهنگی از قبیل موسیقی، فیلم و سینما گفتگوی فرهنگی زنان، حوزه ایرانیان مقیم، دانشجویان ایرانی مقیم، گردشگری و صنایع دستی و هنرهای سنتی، تبادل گروه‌های فرهنگی، دوره‌های دانش افزایی در حوزه زنان و…و هر آنچه که مربوط به فعالیت فرهنگی کشورمان ایران است، فعالیت می‌کند. بنابراین هر دستگاه دولتی نیز که می‌خواهد فعالیتی در این حوزه در خارج از کشور داشته باشد با همکاری و هماهنگی ما انجام می‌گیرد. همانطور که در جریان هستید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی کلیه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و تبلیغی در خارج از کشور است.

رایزنان فرهنگی به رغم محدودیت‌های زیادی که با آن مواجه‌اند طیف وسیعی از فعالیت‌های فرهنگی را انجام می‌دهند که در رسانه و مطبوعات کشورمان منتشر نمی‌شود کیانی گفت: سایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی‌های فرهنگی در حال به روز رسانی و مطالب آنها به زبان آن کشور است و قرار است بخش‌های مختلفی از جمله گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و هنرهای سنتی و ایرانشناسی و …که قبلاً بوده به روزرسانی و به سایت اضافه شود. در سال جدید نیز برنامه‌ها و فعالیت‌های رایزنان و ادارات ستادی بر اساس طرح تحول فرهنگی انجام می‌گیرد که در این طرح وظایف و فعالیت هر نمایندگی و کشور محل مأموریت مشخص‌تر می‌شود. این طرح تحول، برنامه محور است.

وی در خصوص ضوابط انتخاب رایزنان فرهنگی با تاکید بر اینکه هر رایزن و نماینده فرهنگی باید حداقل به یک زبان خارجی آشنایی و تسلط داشته باشد گفت: رایزنان فرهنگی علاوه در حوزه وزارت میراث فرهنگی نیز در حوزه گفتگوی ادیان و گفتگوی فرهنگی زنان، توسعه همکاری علمی دانشگاهی، انتشارات، نمایشگاه کتاب، تفاهم نامه‌ها و موافقتنامه‌های فرهنگی و ….فعالیت دارند که این برنامه‌ها با مشارکت فعالان این حوزه‌ها در خارج از کشور اجرا می‌شود.

به گفته کیانی؛ در ۶ ماهه اول سال جاری برنامه ریزی برای برگزاری هفته‌های فرهنگی ایران در سه کشور بر اساس درخواست سفارت و رایزنی فرهنگی در کشورهای درخواست کننده برگزار می‌شود و متقابلاً ما نیز میزبان هفته‌های فرهنگی کشورهای دیگر خواهیم بود. همچنین بر اساس دستور رئیس سازمان موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر در دستور و اولویت کاری اداره کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج کشور است.

کد خبر 5463740 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدعلی کیانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنی فرهنگی گردشگری شهرداری تهران سازمان تامین اجتماعی قوه قضاییه دستگیری ماه رمضان 1401 ماه مبارك رمضان علیرضا زاکانی میراث فرهنگی سازمان زندان ها شهر تهران غلامحسین محسنی اژه ای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آموزش و پرورش میدان میوه و تره بار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فعالیت رایزنان فرهنگی کل همکاری های فرهنگی ایرانیان خارج از کشور وزارت میراث فرهنگی فعالیت های فرهنگی رایزنان فرهنگی وزارت میراث فرهنگ هفته های فرهنگی فرهنگی ایران نمایشگاه ها خارج از کشور میراث فرهنگی انجام می دهند صنایع دستی قرار می گیرد هفته فرهنگی نمایندگی ها برنامه ها استان ها اداره کل هفته ها نشست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۵۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه ۷۵ درصد پرستاران ایرانی را بانوان و ۲۵ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، گفت: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان 28 میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان 34 میلیون نفر است یعنی با کمبود 6 میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری 230 هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت 550 هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا 30 سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد‌.

درخواست جذب سالانه 15000 نیروی پرستاری

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه 15 هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین 13 رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است. 

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا 90 درصد پرستاران را بانوان و 10 درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و 75 درصد پرستاران بانوان و 25 درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان 8 درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به 11 درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما 3 تا 5 درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به 3 تا 4 درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبین سلامت است و برآوردها نشان داده 85 درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انعقاد ۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری در غرفه فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی ۷۶ فرصت سرمایه‌گذاری آذربایجان‌غربی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معرفی بیش از ۹۰ فرصت و بسته سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان غربی
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل