Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، پس از ماه‌ها مذاکرات طولاتی و فشرده و کش و قوس‌های فراوان به منظور احیای برجام، به نظر می‌رسد که امیدها جای خود را به یاس داده و از نظر بسیاری از تحلیلگران بین المللی احتمال دستیابی به توافق تقریبا از بین رفته است. ابیته با توجه به سابقه طولانی آمریکا در یکجانبه‌گرایی و بدعهدی‌های این کشور، چنین سناریویی از ابتدا هم خیلی دور از ذهن نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون تردید شکست مذاکرات وین تاثیرات ملموسی بر شرایط جهانی خواهد گذاشت و با توجه به قطب‌بندی‌های شکل گرفته بر سر جنگ اوکراین، چالش‌های جهانی را افزایش خواهد داد. به منظور بررسی بیشتر این موضوع، مصاحبه‌ای با خانم دکتر «جیانوی هن» -استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شانگهای و کارشناس مسائل ایران- انجام شد.

متن کامل این مصاحبه بدین شرح است:

- شواهد امر حاکی از آن است که دیگر امیدی به احیای توافق وجود ندارد و مذاکرات احیای برجام به بن بست رسیده است. نظر شما در این مورد چیست؟

بله، اکنون بسیار بعید به نظر می‌رسد که مذاکرات هسته‌ای ایران به توافق برسد. از این بابت بسیار متاسفم. زمانی فکر می‌کردم که جنگ بین روسیه و اوکراین فرصتی را فراهم می‌کند تا توافق هسته‌ای ایران زودتر به نتیجه برسد. به نظر من، شکست مذاکرات توافق هسته‌ای ایران را نمی‌توان به هیچ عاملی غیر از تحول بسیار سریع در چشم انداز جهان نسبت داد. جنگ بین روسیه و اوکراین بیشتر جهان را به سه گروه ضدروسیه، بی‌طرف و طرفدار روسیه تقسیم کرده است. با این حال، به نظر می‌رسد از دیدگاه ایالات متحده تفاوت کمی بین بی‌طرف بودن یا حمایت مستقیم از روسیه وجود دارد. ایران روابط نزدیکی با روسیه داشته است و ایالات متحده با نگاهی سطحی و خطرناک به آن می‌نگرد که با لغو تحریم‌ها ایران فرصتی برای توسعه اقتصاد خود به دست خواهد آورد.

از دیدگاه آمریکا، ایران تنها از لغو تحریم‌ها برای قوی‌تر شدن و ایجاد تهدید بزرگ‌تر برای آمریکا استفاده می‌کند. در نتیجه، ایالات متحده ترجیح می‌دهد به جای اینکه به ایران فرصت توسعه بدهد، با خطر افزایش قیمت جهانی انرژی مواجه شود.

- فکر می‌کنید شکست توافق چه پیامدهایی برای منطقه و جهان خواهد داشت؟

اول اینکه ایران از توهمات غیرواقعی خود در مورد آمریکا و حتی اروپا دست می‌کشد، ارتباطات خارجی خود را به سمت شرق، شمال و جنوب سرعت می‌بخشد و همکاری با چین، روسیه، کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی را بیشتر تقویت می‌کند. اوراسیا به سمت نظم منطقه‌ای مستقل‌تر و عاری از نفوذ غرب تکامل خواهد یافت.

دوم، ایران با روسیه همکاری خواهد کرد تا کارهای بیشتری در زمینه ضدتحریم انجام دهد. مقابله با وابستگی به دلار و ادامه گسترش صادرات انرژی از محتوای مهم همکاری دو کشور خواهد بود و هژمونی مالی و اقتصادی غرب با چالش بیشتری مواجه خواهد شد.

- به نظر می‌رسد که سیاست زورگویی و باج خواهی ایالات متحده آمریکا برای همگان آشکار شده و مقامات چینی نیز اخیرا به این موضوع اذعان کرده‌اند. آیا این موضوع می‌تواند موجب تشدید تنش بین چین و آمریکا شود؟

ایالات متحده از درگیری روسیه و اوکراین برای سرکوب چین نهایت استفاده را برده است و چین را مجبور به جانبداری کرد که این امر تضاد بین چین و ایالات متحده را افزایش داد. تضادهای بین چین و آمریکا ساختاری است و برای مدت طولانی کاهش نخواهد یافت. با این حال، هنوز اختلافاتی بین چین و روسیه وجود دارد. چین و ایالات متحده همچنان مکانیسم ارتباطی خود را حفظ خواهند کرد تا بتوانند بحران را در برخی مسائل مدیریت کنند. سیاست چین در قبال ایالات متحده پایدار و منسجم است. چین مشکلی ایجاد نخواهد کرد و بر اساس اولویت مواضع، اصول خود را اتخاذ و به آمریکا اجازه نخواهد داد خودسرانه به چین فشار بیاورد و به این کشور اتهام بزند.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1137298 برچسب‌ها مذاکرات هسته ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای ایالات متحده نظر می رسد بین چین هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۶۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد

کره‌شمالی، آمریکا را به دلیل تلاش برای ایجاد مکانیسم جدیدی برای نظارت بر اجرای تحریم‌ها علیه کره‌شمالی محکوم کرد و نسبت به «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا متعهد شده است که با کره جنوبی و سایر کشورها برای ایجاد جایگزینی با دستور هیئت کارشناسان سازمان ملل متحد برای نظارت بر اجرای تحریم ها که در پایان آوریل به دنبال وتوی روسیه برای تمدید آن منقضی می‌شود، همکاری کند.

کیم اون چول، رئیس دفتر امور آمریکای وزارت امور خارجه کره شمالی گفت:  اگر ایالات متحده نسخه جدیدی از تحریم ها را علیه کره شمالی معرفی کند، پیونگ‌یانگ از فرصت جدید برای تنظیم مجدد نیرو که واشنگتن بیش از همه از آن می‌ترسد، استفاده خواهد کرد.

این مقام گفت: تحریم‌های جدید تنها منجر به تقویت بیشتر قدرت نظامی پیونگ یانگ خواهد شد.

او با وعده انجام «اقدامات عملی قدرتمندتر» برای تقویت قدرت فنی نظامی کره شمالی گفت: «هر زمان که ایالات متحده قطعنامه تحریم جدید را در عرصه سازمان ملل تهیه کند آزمایش هسته‌ای قوی‌تر و توسعه‌یافته‌تر کره شمالی آغاز خواهد شد. تحریم‌های ایالات متحده به عنوان یک کاتالیزور و نیروی محرکه عمل کرد که باعث افزایش تدریجی قدرت ملی ما شد.

این مقام افزود: ما از حقوق حاکمیتی و منافع امنیتی خود در برابر تهدیدهای خصمانه و فشار تحریمی فزاینده از سوی ایالات متحده محافظت کرده و اقدامات واقعی قوی‌تری را انجام خواهیم داد.

وی تاکید کرد: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توانایی و قدرت زیادی برای ایستادگی در برابر هرگونه تحریم شدید داریم.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل طی بازدید از منطقه غیرنظامی شده (DMZ) که دو کره را از هم جدا می‌کند، گفت که واشنگتن در حال بررسی گزینه‌های «خارج از چارچوب» است و تهدید کرد که «همه احتمالات» حتی خارج از قواعد سازمان ملل روی میز است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم