Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@11:39:14 GMT

فارس من| آخرین وضعیت طرح واگذاری سهام عدالت به جاماندگان

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۸۱۶۰

فارس من| آخرین وضعیت طرح واگذاری سهام عدالت به جاماندگان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سهام عدالت از سال 84 که وارد ادبیات سیاسی و اقتصادی کشور شد، تا کنون فرآیندهای مختلفی برای تنظیم مقررات این سبد سهام در دولت‌های مختلف صورت گرفته است. از سال 85 تا سال 95 سود سهام به عنوان آورده سهامداران به دولت پرداخت می‌شد.

از سال 96 به بعد نیز دولت تصمیم به پرداخت این سود به سهامداران گرفت و در پایان هر سال سود شرکت‌های حاضر در بورس که در سبد سهام عدالت قرار داشتند، به سهامداران پرداخت می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت قبل در سال 99 تصمیم به آزادسازی این سهام گرفت. این آزادسازی که قرار بود در سه مرحله انجام شود، با بی تدبیری دولت وقت با شکست مواجه شد و ارزش سهام عدالت از دوران اوجش در مردادماه سال 99 تا کنون حدود 53 درصد کاهش یافته است.

* پیگیری‌های مجلس برای جاماندگان ادامه دارد

اما در سال 1399 و با روی کارآمدن مجلس دوازدهم، صحبت‌های زیادی درباره آزادسازی این سهام و واگذاری سهام عدالت به افرادی که در سال‌های ابتدایی از دریافت این سهام جامانده بودند، مطرح شد.

به عبارت دیگر، اختصاص سهام عدالت به جاماندگان موضوعی بود که نمایندگان مجلس دوازدهم با آغاز به ‌کار خود در بهارستان، آن را مطرح و طرحی هم در این زمینه تدوین کردند. در ابتدا هم صحبت از ۲۰ ‌میلیون نفر جامانده بود که نمایندگان مجلس به دولت روحانی اصرار داشتند، باید به آنها سهام عدالت داده شود.

هرچند مرکز پژوهش‌های مجلس منابعی را برای تامین هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های این طرح مشخص کرده بود، اما دولت دوازدهم تاکید داشت، این منابع غیرواقعی است و نمی‌تواند به جاماندگان سهام عدالت بدهد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، طراحان طرح جاماندگان سهام عدالت از موافقت و همراهی دولت جدید خبر می‌دادند.

لایحه بودجه سال ‌۱۴۰۱ فرصت مناسبی در اختیار نمایندگان قرار داد تا طرح خود را در تبصره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های این لایحه قرار دهند و به تصویب برسانند.

در جریان رسیدگی به لایحه بودجه، کمیسیون اقتصادی پیشنهاد کرد، دولت از محل فروش شرکت‌ های مشمول اصل ۴۴ به افرادی که جامانده سهام عدالت هستند، معادل ۵۰ ‌درصد سهام عدالت فعلی، اختصاص دهد؛ اما این پیشنهاد در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس دستخوش تغییراتی شد. قید ۵۰ ‌درصد حذف شد و همچنین دولت به‌ جای اینکه مکلف به اختصاص سهام عدالت به جاماندگان شود، مجاز شد چنانچه بتواند از محل فروش شرکت ‌های مشمول اصل ۴۴ درآمدی کسب کند، آن درآمد را به جاماندگان اختصاص دهد.

* مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در اولویت واگذاری سهام عدالت

علاوه ‌بر ‌این جمعیت ۲۰ ‌میلیونی جاماندگان هم کاهش پیدا کرد و اولویت ارائه سهام به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند که تعداد آنان حدود ۳‌ میلیون نفر برآورد می ‌شود.

غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه می‌گوید: در مرحله اول مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی در اولویت قرار دارند. در صورتی ‌که منابع این گروه تامین و سهام عدالت به آنها داده شود، سراغ بقیه جاماندگان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رویم.‌

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید براینکه برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، عنوان کرد: با تلاش‌های کمیسیون‌ اقتصادی کسانی که مشمول باشند، در سال جاری سهام عدالت دریافت می‌کنند.

* خبر خوش برای جاماندگان سهام‌ عدالت

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره  جاماندگان سهام عدالت، می گوید: برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند که در کمیسیون اقتصادی طرحی را تصویب کردیم و براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت می‌کنند.

وی افزود: بنده به رئیس جمهور نامه ‌ای را واصل داشتم و توافقات اولیه انجام و در بودجه امسال تصویب شد و دولت کلیات را پذیرفته و دولت باید آیین نامه اجرایی بنویسد و سامانه ثبت نامی ایجاد شود تا همه اقشار واجد شرایط ثبت نام نمایند و تا اردیبهشت ماه بانک اطلاعاتی مورد نیاز را کامل کنیم و حتما بخش عمده ای امسال واگذاری انجام خواهد شد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید براینکه برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، عنوان کرد: با تلاش ‌های کمیسیون‌ اقتصادی کسانی که مشمول باشند، در سال جاری سهام عدالت دریافت می‌ کنند.

مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویش‌هایی در سامانه فارس من با عنوان «سهام عدالت جاماندگان چه می‌شود؟» و  «درخواست اقدام دولت برای بازماندگان از سهام عدالت» خواستار پیگیری واگذاری سهام عدالت به جاماندگان شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام سهام عدالت جاماندگان سهام عدالت سهام عدالت به جاماندگان کمیسیون اقتصادی مجلس واگذاری سهام عدالت جاماندگان سهام میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۸۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش اقتصادی را باید با مشارکت مردم محقق کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«سید امیر موسوی جبیلی» از حوزه انتخابیه آبادان به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

موسوی جبیلی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: مهمترین و بالاترین موضوع در نگاه اول معیشت مردم و اوضاع اقتصادی است و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب (مدظله) باید جهش اقتصاد را با مشارکت مردم انجام داد و گره زد؛ لذا تلاش برای توسعه سفره مردم و دفاع از حقوق عامه مردم اولویت‌های بنده است.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

وی در پاسخ به این سوال که «اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟» گفت: با توجه به منفعت عامه شئون شهر و مرزی بودن حوزه انتخابیه، به نظر می‌رسد حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مورد نیاز است.

موسوی جبیلی اظهار کرد: از چالش‌های مهم استان خوزستان نبود زیرساخت مناسب و متناسب با جمعیت و تنوع فرهنگی استان است.

وی تصریح کرد: زیر ساخت و توسعه‌های عمرانی، راهکار استفاده از ابزارهای نظارتی، تصویب و یا تعدیل قوانینی که باعث ایجاد عمران می‌شود، تحلیل درست بودجه که با وجود پتانسیل‌های عظیم اقتصادی باعث مشکلاتی همچون نرخ بالای بیکاری، کم آبی، تخریب محیط زیست، مشکلات کشاورزی و معضل بزرگ شبکه فاضلاب استان از مهمترین چالش‌های خوزستان به شمار می‌روند.

کد خبر 6089214

دیگر خبرها

  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • جهش اقتصادی را باید با مشارکت مردم محقق کرد
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • فروردین: مالکان جدید استقلال و پرسپولیس دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال