Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی در ادامه سلسله نشست‌های بیان نکات تفسیری قرآن کریم، پیش از آیین ترتیل خوانی قرآن کریم همزمان با روز هفدهم ماه مبارک رمضان اظهار داشت: خداوند در بسیاری از آیات قرآن خود را حامی متقین معرفی نموده است و اگر جامعه‌ای با تقوا باشد خداوند همواره با حمایت خود این جامعه را به اقتدار و پیروزی خواهد رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خداوند در آیه ۳۲ سوره حج نشانه‌های تقوا در جامعه را معرفی نموده است و تاکید می‌کند، جامعه ای که شعائر الهی را بزرگ بشمارد جامعه با تقوایی است.

استاد حوزه علمیه خاطر نشان کرد: قدرت جامعه اسلامی در گرو حمایت خداوند متعال است و تعظیم شعائر توسط افراد جامعه بیانگر میزان تقوای آن جامعه و میزان حمایت خداوند از آن جامعه است.

وی تاکید کرد: جامعه ای که دچار بی تقوایی شود، حمایت خداوند را از دست خواهد داد و تضعیف و زمینه تسلط مستکبران نیز فراهم می‌شود و اقتدار جامعه نیز از بین خواهد رفت.

سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: شعائر الهی شامل نماد خداوند، دین و ارزش های الهی است  و انسان را به یاد خدا می اندازد به همین خاطر ضرورت دارد شعائر الهی را به درستی بشناسیم.

وی افزود: مکه معظمه و مناسک حج از اولین شعائر الهی است که در سوره بقره به آن اشاره شده به همین خاطر حفظ حرمت مکه معظمه و مناسک الهی امری واجب و بی احترامی به این مناسک نیز ممنوع است.

حاج ابوالقاسم در ادامه گفت: قرآن کریم از دیگر مصادیق و از عظیم‌ترین شعائر الهی است که باید نسبت به قرآن غافل نشویم و با تجلیل و عظمت با قرآن کریم برخورد کنیم.

وی یادآور شد: دشمنان در روزهای گذشته در یکی از کشورهای اروپایی به قرآن اهانت کردند که این اقدام ناشایست، نشان از هراس آن‌ها از اقتدار امت اسلام است و تاکیدی برای امت اسلام است که بیشتر به موضوع قرآن بپردازد.

استاد حوزه علمیه خاطر نشان کرد: نماز، مساجد و مجالس دینی نیز از دیگر شعائر الهی هستند و دشمنان با تمام توان سعی می‌کنند جوانان را به این امور بی رغبت و بی دینی را ترویج کنند.

وی افزود: وظیفه امت اسلام شرکت مستمر و با شکوه در محافل و مجالس دینی است چرا که این گونه اقدامات خواری در چشم دشمنان است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: از دیگر مصادیق شعائر الهی اذان است که در حقیقت یاد بود الهی است که باید با صدای بلند در مناره ها پخش شود چرا که اذان در حقیقت دعوت به ندای الهی است و دشمنان درصدد از بین بردن صدای اذان در جامعه هستند.

وی افزود: ماه مبارک رمضان از دیگر شعائر الهی است به همین خاطر رعایت حرمت ماه مبارک رمضان نشانه تقوای الهی و نشانه قدرتمندی امت اسلام است.

سخنران حرم بانوی تاکید کرد: دشمنان به دنبال شکستن حرمت این ماه و ترویج روزه خواری در جامعه هستند.

وی در ادامه گفت: پوشش بانوان مسلمان یکی از مهم‌ترین شعائر دینی است و رعایت حجاب از عوامل قدرتمندی جامعه اسلامی و پرچم دفاع از ارزش‌های اسلامی است.

حاج ابوالقاسم افزود: اگر حجاب اولویت نداشت و هیچ ارزشی از نظر اسلامی برای حجاب بیان نشده بود، اینگونه دشمنان بر طبل بی حجابی نمی کوبیدند و برای برهنه کردن زنان و دختران هزینه و فعالیت نمی کردند.

انتهای پیام/78023/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: حاج ابوالقاسم دولابی عضو مجلس خبرگان رهبری حرمت ماه رمضان شعائر دینی حجاب و عفاف قرآن اهانت به قرآن شعائر الهی قرآن کریم امت اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۸۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش

معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین معلم بشریت خداوندی است که علم اسماء الهی را به آدم ابوالبشر آموخت و مقام توحید را با مقام معلمی پیوند داد. سپس به‌واسطه قلم، انسان‌ها را با دانش‌های مختلف آشنا ساخت و انبیاء عظام را به مقام معلمی برگزید.

پس معلمی شأنی سترگ و شغلی الهی است که پیامبران الهی عهده‌دار آن بوده‌اند. معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است.

جایگاه معلمِ نمونه؛ جایگاه انسانی متعالی است که دارای شاخصه‌هایی چون: علم و بصیرت، تعهّد و احساس مسئولیت، عشق و محبت، دقّت در صورت و محتوای پیام، پیگیری در آموزش و تربیت، نظم و انضباط، خلاقیت و تفکّر، اعتقاد و ایمان به معارف الهی، عزم و اراده تعالی،‌ عامل بودن به احکام الهی، پایبندی به اخلاق اسلامی، پایبندی به تعهّدات ملّی و کارامدی و أثرگذاری است.

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

نظام متعالی آموزش و پرورش که معلم در آن به ایفای نقش می‌پردازد، اهداف عظیمی را پی می‌گیرد که برخی از آن عبارتند از: آموزش علوم نافع، تدوین منابع لازم درسی، انسان‌سازی، تربیت کادر انسانی یا نیروی مغزافزار و بازوان کارافزار برای جامعه، بصیرت‌آفرینی، ایجاد احساس التزام به هویت ملی و دینی، و نهایتاً نقش‌آفرینی مثبت در پیشرفت همه‌جانبه کشور.

این نظام متعالی با وجود امکاناتی چون ثروت عظیم هوش جوان ایرانی، مکتب انسان‌ساز اسلام و وجود مراکز تربیتی همچون مساجد و هیئات مذهبی، الزاماتی راهبردی جهت دستیابی به اهداف مورد نظر دارد که برخی از آن: تأمین نیازهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشور، برنامه‌ریزی درست و هدفمند در جهت رفع نیازهای جامعه، توزیع متعادل و متناسب نیروی انسانی مورد نیاز جامعه، محور قرار دادن سند تحول برای اصلاح ساختارها و روندها، تهیه نقشه راه برای اجرایی کردن سند تحول، جذب معلمان مجرب و توانمند، تهیه و تدوین کتاب‌های درسی و کمک درسی آموزشی و پرورشی متناسب با سطح فکر، روحیات، جنسیت و سیر رشد دانش آموزان و متناسب با نیاز جامعه، بازشناسایی مفاخر و شخصیت‌های مؤثر جامعه، رصد دائم کیفیت آموزشی معلمین و تلاش برای ارتقاء کیفی تدریس، تلاش برای ارتقاء نظام آموزش به جایگاه نخست جهان اسلام در عرصه تولیدات آموزشی و پرورشی، ترجمه آثار فاخر آموزشی تربیتی به زبان‌های زنده دنیا، و افزایش ظرفیت مدارس دولتی و ممانعت جدی از برون‌سپاری تعلیم و تربیت به نهادهای غیر رسمی (جز در موارد نادر) است.

پر واضح است که نظام متعالی آموزش در برابر معلمین، وظایفی برعهده دارد که از جمله آنها: بهبود وضع معیشت معلمان، جدیت در آموزش‌های بدو خدمت و ضمن خدمت آنان، زمینه سازی برای انتقال تجربیات آموزشی و مهارت‌های تدریس به نسل جدید از معلمان، تلاش برای ثبات مدیریت نهاد آموزش و پرورش، تلاش برای منطبق سازی نظام آموزشی تربیتی با نیازهای ملی، منطقه ای و جهانی کشور، به‌روزرسانی مستمر سند تحول آموزش و پرورش، تدوین نقشه راه اجرایی شدن سند آموزش و پرورش با ارائه شاخص‌های معین، افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمینی عالم، کارامد و متعهد، تأمین مربیان پرورشی مدارس جهت هدایت دانش‌آموزان به رعایت سبک زندگی اسلامی و نظارت مفید، مؤثر و مستمر بر مؤسسات آموزشی غیر رسمی است.

با نظر به جایگاه عظیم معلم در اسلام می‌توان به ضرورت تعالی مستمر نهاد آموزش و پرورش و به‌روزرسانی منابع آموزشی و هدفمند بودن برنامه‌ها در راستای ارائه الگویی از نظام متعالی آموزش در جهان اسلام پی برد. 

حجت‌الاسلام دکتر مهدی امیدی نقلبری؛ دانشیار و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلمان افسران پیشتاز در مقابله با هجمه‌های فرهنگی هستند
  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کردند
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند