Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- یک هندی تازه متولد شده می‌تواند انتظار داشته باشد که ۶۹ سال زندگی کند که تنها سه سال کم‌تر از میانگین عمر جهانی است.

به گزارش فرارو به نقل از بخش جهانی شبکه خبری بی بی سی؛ با این وجود، بر اساس دو مطالعه تازه تفاوت در امید به زندگی میانگین تعداد سال‌هایی که یک فرد می‌تواند انتظار زندگی داشته باشد در میان گروه‌های اجتماعی هند تفاوت و شکاف قابل توجهی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق نتایج مقاله پژوهشی تهیه شده توسط "سانگیتا ویاس"، "پایال هاثی" و "آشیش گوپتا" افرادی که متعلق به حاشیه نشین‌ترین گروه‌های اجتماعی کشور هستند از جمله آدیواسی‌ها یا مردم بومی، دالیت‌ها (که پیش‌تر به عنوان موجودات نجس قلمداد شدند) و مسلمانان احتمال مرگ شان در سنین پایین‌تر در مقایسه با هندو‌های طبقه بالاتر وجود دارد.

تهیه کنندگان این مقاله داده‌های رسمی بهداشتی بیش از ۲۰ میلیون نفر از ۹ ایالت هند را مورد بررسی قرار دادند که حدود نیمی از جمعیت ۱.۴ میلیاردی هند را تشکیل می‌دهند.

تا چه زمانی قرار است زندگی کنید؟

پژوهشگران دریافته اند که طول عمر مورد انتظار برای آدیواسی‌ها و دالیت‌ها به ترتیب چهار و سه سال کمتر از هندو‌های طبقه بالاتر است. انتظار می‌رود مسلمانان یک سال کمتر از هندو‌های طبقه بالاتر زندگی کنند.

این نتیجه در مورد جنسیت نیز قابل توجه بوده است. انتظار می‌رود میزان سال زندگی زنان محروم هند به ترتیب ذیل باشد: ۶۲.۸ برای آدیواسی ها، ۶۳.۳ برای دالیت‌ها و ۶۵.۷ برای مسلمانان. انتظار می‌رود که یک زن هندو از طبقه بالاتر ۶۶.۵ سال عمر کند. در اینجا میانگین طول عمر مردان محروم آمده است: ۶۰ سال برای آدیواسی ها، ۶۱.۳ سال برای دالیت‌ها و ۶۳.۸ سال برای مسلمانان. انتظار می‌رود که یک مرد هندو از طبقه بالاتر به طور متوسط ۶۴.۹ سال زندگی کند.

به گفته پژوهشگران چنین شکاف‌های پایداری از نظر سال با شکاف امید به زندگی بین سیاه پوستان و سفیدپوستان آمریکایی در ایالات متحده قابل مقایسه است. از آنجایی که امید به زندگی در هند کم‌تر از چهار پنجم سطح مشابه در ایالات متحده است نتایج در هند از نظر درصد قابل توجه‌تر است.

 

مطمئنا با پیشرفت‌های پزشکی، بهداشت و سلامت عمومی، هند دستاورد‌های چشمگیری در امید به زندگی داشته است: نیم قرن پیش، متوسط زنده ماندن یک هندی تا دهه ۵۰ زندگی اش نوعی رکوردشکنی محسوب می‌شد اکنون انتظار می‌رود که آنان تقریبا ۲۰ سال بیش‌تر زندگی کنند.

خبر بد این است که اگرچه امید به زندگی برای همه گروه‌های اجتماعی افزایش یافته طبق یک مطالعه مرتبط توسط "آشیش گوپتا" و "نیکیل سودارسانان" تفاوت‌ها و شکاف‌ها کاهش نیافته است.

در برخی موارد، نابرابری‌های مطلق افزایش یافته است: برای مثال، شکاف امید به زندگی بین مردان دالیت و مردان هندو از طبقه بالا بین اواخر دهه ۱۹۹۰ و اواسط دهه ۲۰۱۰ افزایش یافته است. هم چنین، اگر چه مسلمانان در مقایسه با کاست‌های بالا در فاصله سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ میلادی دارای کمبود متوسطی در امید به زندگی بودند این شکاف در ۲۰ سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

هند خانه برخی از بزرگترین جمعیت‌های گروه‌های اجتماعی به حاشیه رانده شده در جهان است. ۱۲۰ میلیون آدیواسی به قول یک مورخ یک "اقلیت نامرئی و حاشیه ای" در برخی از دورافتاده‌ترین مناطق در فقر قابل توجهی زندگی می‌کنند. علیرغم توانمندی سیاسی و اجتماعی، ۲۳۰ میلیون دالیت هم چنان با تبعیض روبرو هستند و اکثریت در انتهای قریب به اتفاق ۲۰۰ میلیون مسلمان هم چنان نردبان اجتماعی به سر می‌برند و اغلب به هدف خشونت فرقه‌ای تبدیل می‌شوند.

برای یافتن پاسخ‌های دقیق‌تر در مورد چگونگی تاثیر تبعیض بر مرگ و میر در هند باید پژوهش‌های بیش تری صورت گیرند. شواهدی وجود دارند که به ما می‌گوید برای مثال، چرا مسلمانان بیشتر از آدیواسی‌ها و دالیت‌ها عمر می‌کنند. از جمله علل این موضوع می‌توان به میزان کم‌تر سرطان دهانه رحم در میان زنان، مصرف کمتر الکل و بروز کم‌تر خودکشی در میان زنان مسلمان هندی اشاره کرد.

در اینجا نیز شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهد تبعیض‌هایی که گروه‌های حاشیه نشین در تعاملات شان با مقامات دولتی با آن مواجه هستند تاثیرات مخربی بر سلامت جسمی و روانی دارد. چنین تجربیاتی با سطوح بالاتر بیماری‌های مزمن ناشی از استرس مرتبط هستند. این گروه‌ها هم چنین دسترسی کمتری به مراقبت‌های بهداشتی و آموزش باکیفیت دارند که هر دو با سلامت ضعیف‌تر همراه هستند.

گروه‌های به حاشیه رانده شده مانند کارکنان سرویس‌های بهداشتی بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به بیماری و مرگ قرار دارند. تفاوت بین گروه‌های اجتماعی برای هند امری استثنایی نیست: شواهدی از شکاف‌های مشابه در کشور‌هایی مانند ایالات متحده، استرالیا و بریتانیا وجود دارند. با این وجود، در مورد هند به داده‌های بسیار بیش تری در مورد علل مرگ نیاز است تا مشخص شود تبعیض چگونه بر سلامت تاثیر می‌گذارد.

نگهداری ضعیف سوابق به این معنی است که از حدود ۱۰ میلیون مرگ در سال، هفت میلیون دلیل مرگ تایید شده پزشکی ندارند و سه میلیون مرگ به سادگی ثبت نمی‌شوند. همان گونه که پژوهشگران می‌گویند نیاز به پرداختن به "تبعیض در سیستم‌های بهداشتی و هم چنین بهبود دسترسی به سلامت برای گروه‌های اجتماعی به حاشیه رانده شده" وجود دارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هندی ها سن مرگ امید به زندگی گروه های اجتماعی انتظار می رود امید به زندگی افزایش یافته طبقه بالاتر دالیت ها گروه ها بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۰۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر یکشنبه با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی از ۳۰ جوان برتر استان همدان در ده حوزه مختلف در قالب جشنواره جوانان برتر ایران زمین با عنوان "جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت" تجلیل به عمل آمد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان در این مراسم افزود: جوانانی که امروز مورد تجلیل قرار می‌گیرند بر اساس دستورالعمل اعلامی وزارت ورزش و جوانان در قالب یک کارگروه، مشخصات آن‌ها واصل شد و در شورای داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و برترین‌های آن‌ها امروز معرفی و تجلیل می‌شوند.

وی ادامه داد: جشنواره "جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت" با هدف زمینه‌سازی برای توسعه ارزشهای متعالی و روحیه فداکاری و ایثار، خلاقیت، افزایش نشاط اجتماعی و امید به آینده، تقویت ایمان، روحیه خودباوری و اعتماد به نفس ملی، ایجاد زمینه‌های مشارکت در محورهای فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی، حمایت از فعالیت‌های هویت‌آفرین، تقویت روحیه تحقیق، ابداع و ابتکار، الگو سازی مناسب، شناسایی و ارزش‌نهادن به اندیشه‌های سازنده جوانان ایران اسلامی برگزار شد.

علی حقیقی تصریح کرد: این جشنواره در ۱۰ سرفصل برگزار و ۱۸۹ نفر در استان همدان آثار و مدارک خود را به جشنواره ارسال کردند و در نهایت داوری نفرات زیر نظر ۶۴ داور در تهران صورت گرفت و ۳۰ نفر برتر انتخاب شدند.

وی با تقدیر از حمایت‌های استاندار همدان از حوزه ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ گفت: با حمایت دکتر قاسمی فرزاد و تلاش و پیگیری همکاران، سازمان‌های مردم نهاد و هیأت‌های ورزشی سال ۱۴۰۲ سال پرباری برای ورزش و جوانان استان بود.

در این مراسم از علیرضا صفاریان، محمد داوریان و مهدی برنده در بخش قرآن و خادم اهل بیت، از دیانا حیدری، حامد پری زاده و سید میثم حسنی در بخش فیلم، از امیر علی سلیمانی، ریحانه نوری و سید ابوالحسن صباح حسینی در بخش ادبیات، از حامد چهاردولی، جواد کرمی و مجتبی اسماعیلی در بخش کارآفرینی، از مهرداد مرادی، میلاد سوری و میلاد جباری در بخش ورزش، از بهنام محمدی، علی ایزدی و حمید یادگاری در بخش فعال جهادی، از علی معتبرنیا، وحید علی نجیمی و میثم ترکمان در بخش فعال اجتماعی، از امید پوره ئی، میلاد فراهانی علوی و مهدی عرب زاده در بخش دانش بنیان، از مهدی چناری، اسماعیل اسدی و حمید رضا نظریئ حاتم در بخش موسیقی و فاطمه حیدری، شکیبا کولیوند و محمد حسن مؤمنی در بخش کنشگر رسانه و فضای مجازی تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 6091300

دیگر خبرها

  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد