Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@09:15:22 GMT

تولید دانش‌بنیان راهکار جلوگیری از خام‌فروشی است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۱۴۸۲

تولید دانش‌بنیان راهکار جلوگیری از خام‌فروشی است

محسن احتشام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تولید محصولات با فناوری بالا به فناوری جدید و منابع انسانی متخصص با تحصیلات عالی نیاز دارد.

وی گفت: امید است این بستر مهیا شود به نحوی که نگاه به «انسان نوآور» باشد نه به «بنگاه نوآور» زیرا نوآوری و توسعه فناوری تولیدکننده، ارزش افزوده برای شرکت‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر اینکه انسان متخصص محور اصلی دانش، خلاقیت و نوآوری است اظهار داشت: هر سیاستی در دانش‌بنیان بدون توجه به انسان متخصص و خواسته‌هایش نمی‌تواند اقتصاد ما را به نوآوری یا دانش‌بنیان بودن برساند و بتوانیم در بازارهای جهانی رقابت و کالای رقابتی تولید کنیم.

وی افزود: صنایع می‌توانند با اتکا به دانش، نوآوری و فناوری روز محصولات جدید و پیشرفته که نیاز و تقاضای بازارهای جهانی باشد را به تولید برسانند.

احتشام عنوان کرد: شعارهای سال که از سوی رهبر معظم انقلاب انتخاب می‌شود، در ۱۴ سال اخیر همواره حول مباحث اقتصادی بوده است همچنین معظم له در دو، سه سال اخیر توجه ویژه‌ای به تولید داشته‌اند.

وی گفت: ایشان امسال را نیز بر همین محور نامگذاری کرده و شعار سال را «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامیدند و اعلام کردند که مشکلات اقتصادی علاج‌پذیر است و حتما باید علاج شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: امسال و در سالی که به عنوان "تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" نامگذاری شده است، فعالان بخش خصوصی دوشادوش و همراه با عموم مردم و با همت و عزم همگانی همه تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا در سال ۱۴۰۱ اقتصاد کشور رونق بگیرد.

وی تصریح کرد: برای حرکت چرخ اقتصادی در سال جدید باید فارغ از شعارهای احساسی و بی‌برنامه، بر عملگرایی در پیاده‌سازی برنامه‌های کارشناسی تمرکز شود.

احتشام با بیان اینکه نیاز امروز کشور توجه به موضوع دانش‌بنیان است افزود: اکنون جنس بیکاری در کشور از نوع بیکاری تحصیلکرده‌ها است و این قشر جامعه هرگز حاضر نمی‌شوند به‌ عنوان یک کارگر ساده مشغول به‌کار شوند.

وی گفت: لذا اگر می‌خواهیم برای این افراد شغل ایجاد کنیم که در کنار رضایت آنان ما نیز بتوانیم از ظرفیت علمی افراد استفاده کنیم، باید بر مشاغل دانش‌بنیان تمرکز داشته باشیم همچنین از مهاجرت مغزها، نخبگان و دانش‌آموختگان با ایجاد انگیزه و امید جلوگیری کنیم.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: اکنون که در سال ۱۴۰۱ وارد قرن جدید شدیم هر فعال اقتصادی، کارآفرین، تولیدکننده یا صادرکننده‌ با توجه به تغییر و تحولات سریع که در فضای داخلی و بین‌المللی اتفاق می‌افتد باید چشم‌انداز جدید و تجزیه و تحلیل خوبی از بازار بین‌المللی داشته باشد.

وی گفت: همچنین باید براساس نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای پیش رو باید به طرح‌ریزی راهبردی پرداخته و کسب و کار دانش‌محور باشد.

احتشام با بیان اینکه قرن جدید قرن نوآوری و فناوری است افزود: باید به سمتی برویم که فرآیندها را هرچه بیشتر و بهتر تخصصی کنیم و با استفاده از فناوری‌های روز در بازار بین‌المللی بتوانیم با کیفیت‌های بالاتر رقابت کنیم.

وی اظهار داشت: انتظار ما از دولت این است در تصمیماتی که در حوزه کسب و کار می‌گیرد بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را نیز مشارکت دهد چراکه اگر تصمیم‌گیری‌ها با نظر و مشارکت بخش خصوصی انجام شود بدون شک می‌تواند ثمرات بسیار خوبی برای دولت و هم فعالان اقتصادی و بخش خصوصی به همراه داشته باشد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با تاکید بر اینکه در قرن جدید باید پنجره تجارت را به روی مردم باز کنیم گفت: امیدواریم مسئولان راه و روش‌های قرن گذشته را فراموش کرده و با روش و رویه جدید وارد قرن جدید شده باشند.

وی ادامه داد: همچنین امید است مسوولان با همراهی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی به نحوی حرکت کرده که طرح‌ریزی را از اجرا جدا کنند چراکه در این تقسیم ملی و بین‌المللی کار، نتایج بهتری را شاهد خواهیم بود.

برچسب‌ها اتاق بازرگانی ایران خام فروشی سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین خراسان جنوبی فناوری دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران خام فروشی اتاق بازرگانی ایران خام فروشی خراسان جنوبی فناوری دانش بنیان ها اتاق بازرگانی دانش بنیان بین المللی بخش خصوصی قرن جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۱۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اشاره به اینکه ارائه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های زنجیره ارزش استان در اکسپو ۲۰۲۴ تهران صورت گرفته است، گفت: ۱۰ زنجیره ارزش دیگر در مازندران شناسایی شده و تقویت می‌شوند.

وی با اعلام اینکه با همکاری وزارت کشور نمایشگاه زنجیره‌های ارزش راهبردی برای ۳۱ استان کشور در اکسپو ۲۰۲۴ دایر شده است، افزود: در این راستا مازندران نیز به منظور ارائه توانمندی‌های زنجیره ارزش این استان در اکسپو ۲۰۲۴ حضور یافته است.

وی با بیان اینکه در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش برای مازندران تعریف شده است، گفت: زنجیره ارزش راهبردی مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی دو زنجیر ارزش استان مازندران هستند که به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید می‌شود، عنوان کرد: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

وی با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

خیریان پور با بیان اینکه در بحث گردشگری و صنایع دستی در استان مازندران نیزظرفیت متعددی وجود دارد، یادآور شد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در استان مازندران هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6090236

دیگر خبرها

  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن