Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، می‌گوید دوست نداشتم پشت میز بنشینم، دوست داشتم درس بدهم و عَمَلی هر آنچه آموخته بودم را به دانشجویان و دانش‌آموزان و جویندگان حرفه آموزش دهم، کارگاه کوچکی داشتم که در کنار کار اداری خود در فنی و حرفه‌ای در آن کارهایی هم انجام می‌دادم، اما راضی نبودم.

در یکی از شهرستان‌های استان زنجان رییس بودم، اما دل و دماغ کار اداری و نشستن پشت میز اداره را نداشتم، دوست داشتم پشت میز کار باشم تا میز اداری برای همین قید کار اداری را زدم و استعفا کردم، با راه‌اندازی یک شرکت دانش بنیان کم‌کم کارم را به عنوان سازنده ماشین‌آلات و دستگاه‌های مختلف آغاز کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت حدود 17 عصر است از روی لوکیشن ارسالی به کارگاهی کوچک اما فعال در سایت کارگاهی زنجان می‌رسم، شرکت جمع و جوری است و ظاهرا مشکل جا دارند، در یک دفتر نه چندان شیک که در شرکت‌های صنعتی مرسوم است، پشت میز نشسته و اطرافش پر از کارهایی است که انجام داده‌اند، دست‌هایش روغنی و سیاه است، منتظر می‌شوم تا چند نفری که برای سفارش کار در دفترش حضور دارند کارشان تمام شود، به گرمی پذیرا می‌شود.

یک شرکت‌ دانش‌بنیان که موفقیت‌های بسیاری در حوزه تولید دستگاه‌های مس دارد و با تلفیق علم و صنعت توانسته در تولید ظروف و سازه‌های مسی که زنجان قطب آن است، انقلابی به پا کند و با بهره‌گیری از توان نیروهای جوان برای 33 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کند.

این شرکت و فعالان آن خود شاه تولید کننده است، یعنی تولیدات آنها باعث می‌شود که تولیدات تولید کننده‌ها چندین برابر افزایش پیدا کند، می‌گوید اگر از هیمن حالا سفارشی نگیریم برای یک سال آینده سفارش تولید داریم.

مهندس علی رازفر موسس این شرکت دانش‌بنیان که قبل از فعالیت در یک شغل دولتی مشغول بوده با استعفا از سمت خود از سال 90 یک شرکت تولیدی ایجاد کرده و که تا به امروز موفقیت‌های بسیاری کسب کرده است.

تولیدات این شرکت برای نخستین بار در کشور تولید شده است و به هیچ وجه نمونه خاصی از آنها وجود ندارد، تولیدکنندگانی که با تلفیق علم و دانش و فن و تجربه توانسته‌اند، برای صنعتگران و تولید کنندگان دستگاه‌هایی را بسازند که تولید آنها را چند برابر کرده است، در واقع آنها شاه تولید کننده هستند!

البته تولیدات آنها فقط منحصر به صنعت مس و یا قطعات صنعتی نیست، بلکه تولیدات آنها در مقابله با تحریم‌های ظالمانه دشمنان هم تاثیر گذار بوده است، آنها تولیداتی دارند که با یک سوم هزینه‌ها شرکت‌های خارجی، کشورمان را به بازارهای جهانی بی‌نیاز کرده‌اند.

آقای مهندس رازفر درباره تأسیس شرکت توضیح بفرمایید؟

در سال 90 بنده به عنوان یک کارمند در فنی و حرفه‌ای مشغول بودم و در آن برهه زمانی همزمان با کار اداری تولید یک سری دستگاه‌های ساده و خشک کن را انجام می‌دادم تا اینکه تصمیم به گسترش کارم گرفتم.

پس از آن برای اینکه وقت بسیاری برای تولید دستگاه‌های پیشرفته‌تر داشته باشم، از شغل دولتی خود استعفا کردم و به همراه دو نفر از همکارانم و به صورت جدی کار را آغاز کردیم.

 

زمانی که کارمند بودید، تولیدات شما چه بود؟

در آن برهه زمانی ما فقط یک سری دستگاه‌های خشک‌کن و تولیدی خم اتوماتیک را داشتیم، اما با توجه به اینکه تجربیات شرکت‌های مختلف را به لحاظ شغلم داشتم، تصمیم بر گسترش کار گرفتم.

در آن برهه زمانی به کمک یکی از مهندسان جوان که هم اکنون نیز باهم همکار هستیم یک فعالیت را در قالب شرکت آغاز کردیم.

شروع کار شرکت ما در سال 90 اتفاق افتاد و در ابتدا سفارشات خود را با ساخت یک چکش(دستگاهی که ظروف مسی را چکش کاری می‌کند) آغاز کردیم و نخستین دستگاه را تحویل مشتری دادیم. دستگاهی که مشتری فقط برای دو کار خاص از ما خواسته بود ولی ما طوری طراحی کرده بودیم که می‌توانست چندین کار را با هم انجام دهد.

 

و چطور سفارشات شما گسترش پیدا کرد؟

ببینید پس از اینکه نخستین سفارش را گرفتیم، مسگران از این موضوع مطلع شدند و در مدت 3 ماه قبل از کرونا یعنی در سال 98 در حدود 12 دستگاه سفارش گرفتیم. با این حال تولیدات جدید را هم پیگیری می‌کردیم و در این حین همزمان دستگاه خم هم درست می‌کردیم.

شیوع کرونا باعث رکودی بازار شد و حتی برخی از مشتریان سفارشات خود را تحویل نگرفتند و به بحران مالی برخوردیم.

و در این شرایط چه کاری برای خروج از بحران انجام دادید؟

در این شرایط با توجه به اینکه بحران ماسک وجود داشت، طراحی دستگاه تولید ماسک را آغاز کردیم،  چند دستگاه تولید کردیم تا کمبود ماسک تا حدودی جبران شد و دیگر نساختیم و دوباره به بحث دستگاه‌های تولید مس برگشتیم.

البته پس از عادی شدن شرایط در همان اوضاع کرونایی دوباره سفارش دستگاه‌های خم را هم داشتیم و کار رونق دوباره گرفت.

 

یعنی تولیدات شما فقط در حوزه مس است؟

خیر ببینید، شروع کار ما با دستگاه‌های مس بود، ولی در حوزه صنعت نیز فعالیت داریم و یک سری دستگاه‌ها برای شرکت‌هایی مثل نخ تایر و ایران ترانسفو هم تولید می‌کنیم. قطعاتی که شاید واردات آن از آلمان و حتی چین هزینه گزافی برای شرکت‌ها داشته و دارد، اما ما با نازل‌ترین قیمت و در همان کیفیت و در حدود یک سوم قیمت خارجی تولید می‌کنیم.

 

این دستگاه‌ها توسط شخص شما ساخته می‌شود یا افرادی دیگری هم دخیل هستند؟

ببینید، همانطور که قبلا هم عرض کردم، یکی از مهندسان برجسته استان به نام ایرج بختیاری(دارنده مدال نقره جهانی در رشته رباتیک)که در همان برهه زمانی برای کانادا بورسیه شده بودند، به دعوت من به شرکت پیوستند و به صورت شراکتی و همفکری وارد عرصه تولید شدند، که خوشبختانه با همکاری وی در حوزه سایر قطعات از جمله ظروف سم کشاورزی، تولید فلنچ و ... نیز فعالیت داریم.

ظروف سموم کشاورزی از خارج وارد می‌شد و به لحاظ نوع ساخت سخت بود، اما ما توانستیم با طراحی دستگاهی خاص این ظرف را در داخل کشور بسازیم و ایران را از واردات این محصول بی‌نیاز و خودکفا کنیم.

تعداد افرادی که الان در شرکت مشغول به کار هستند؛ چند نفر است؟

ببینید در حال حاضر 33 نفر به صورت مستقیم در شرکت فعالیت دارند که در بخش‌های مختلف از جمله تولید و همچنین خدمات پس از فروش و بازاریابی و ... فعالند. البته این تعداد نفرات افرادی هستند که به صورت مستقیم کار می‌کنند و به صورت غیر مستقیم هم تعدادی بیش از این با شرکت همکاری دارند.

 

شرکت در زمینه چه تولیدات دیگری ظرفیت دارد؟

ببینید یکی از ظرفیت‌های شرکت در حوزه تولید دستگاه‌های چاقو است، یعنی همانطور که زنجان در حوزه مس درآمد دارد، در حوزه چاقو نیز ظرفیت دارد که در فاز بعدی توان تولید دستگاه‌هایی در این بخش را هم خواهیم داشت.

 

به نظر شما شرکت به آن سطح موفقیت که خودتان تصور می‌کردید، رسیده است؟

خب ببینید، شرکت ما یک شرکت دانش بنیان است و روز به روز به دنبال تولیدات جدیدتر و به روزتر هستیم. ما دستگاه دولتی نیستیم که به دنبال آمارسازی باشیم، اما هدف ما تولیدات دانش بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت مهندسان جوان داخلی است، افرادی که شاید میانگین سنی آنها فقط 25 سال است.

ما در این بازه زمانی که فعالیت کرده‌ایم، روی پای خودمان ایستاده‌ایم و همه هزینه‌های شرکت را خودمان متقبل شده‌ایم، پس دنبال آمارسازی نیستیم و آمده‌ایم که کار کنیم.

مهندس ایرج بختیاری(دارنده مدال نقره جهانی در رشته رباتیک) یکی از ستون‌های این شرکت که از همان روزهای ابتدایی با علی رازفر همراه بوده هم یکی از افراد حاذق و موفق بوده و در بحث برنامه‌نویسی و راه‌اندازی ماشین‌ها فعالیت دارد. این کارشناس رباتیک که در بحث ماشین‌سازی نیز مهارت خاصی دارد، در تشریح فعالیت‌های این شرکت دانش‌بنیان توضیح می‌دهد.

آقای مهندس شما درباره ورودتان به شرکت برایمان بگویید؟

شرکت ما یک شرکت دانش بنیان است و برای تقسیم‌بندی و پیشرفت بهتر تقسیم کار کرده‌ایم یعنی در دو بخش تولید دستگاه و برنامه‌نویسی و راه‌اندازی آن با هم همکاری داریم.

قطعاتی که در حال تولید است شامل دو بخش در مکانیک و برق و یک قسمت کارهای برنامه‌نویسی و بحث راه‌اندازی ماشین است.

 

یعنی کار برنامه‌نویسی دستگاه‌ها را شما انجام می‌دهید؟

بله نسبت به تخصصی که دارم این امور را انجام می‌دهم و اینطور نیست که فکر کنید، برنامه‌نویسی در این حوزه کار آسانی است، شاید یک سری برنامه‌هایی که برای دستگاه‌ها می‌نویسیم در حد یک پایان نامه دکتراست.

دستگاه‌هایی که می‌سازیم به شدت راحتی کار را زیاد می‌کند، یعنی شخص به راحتی می‌تواند بوسیله آن دستگاه قطعات بیشتری بسازد. در همین راستا ما برای ارتقای سطح کیفی کار خودمان در این حوزه نیز فعالیت داریم و اتفاقا بازخورد خوبی هم داشته است.

شما همین الان به سایت کارگاهی زنجان سر بزنید کارگاه‌های زیادی وجود دارند که با استفاده از تولیدات ما کارگر جذب کرده و به تولید ظروف مسی مشغول هستند. چرا که دستگاه‌های ما باعث شده تا تولیدات آنها چندین برابر شود و همین امر رونق صنعت مس را در استان موجب شده است.

 

به نظر شما قطعات تولیدی شما توان رقابت با محصولات خارجی را دارند؟

ببینید؛ پاسخ این سوال روشن است، وقتی استقبال از خرید دستگاه بالاست و روز به روز سفارش زیاد است، پس یعنی دستگاه جواب خود را پس داده و عملکرد خوبی داشته است. علاوه بر این ما برای ساخت این دستگاه‌ها واقعا انرژی می‌گذاریم و با ذوق برخورد می‌کنیم، هر چند همیشه در استرس و فشار هستیم و یک سری مشکلات هم وجود دارد، اما باز هم از ادامه راه خسته نشده‌ایم.

تولیدات ما آنقدر حجیم نیست و سفارشاتمان در حد توان شرکت است، اما با بحث مالیات و ساخت و ساز درگیریم. امروز ما با استفاده از توان 33 نفر جوان که متخصص هم هستند، شرکت را اداره می‌کنیم اما اگر حمایتی باشد، توانایی ارتقای این تعداد افراد را به 200 نفر هم داریم.

 

شما از روند پیشرفت کار با این شرایط راضی هستید؟

ببینید ما در این راه سختی‌های زیادی را متحمل شده‌ایم، ولی باز هم ادامه دادیم، کار ما از یک مغازه 80 متری با سرمایه شخصی بدون کمک هیچ ارگان و حتی خانواده شروع شده و به اینجا رسیده است و این یعنی افق‌های روشنی هم در پیش داریم. ما امروز هرچه داریم از خودمان است و همه تلاشمان این است که کارمان به بهترین شکل ممکن ارائه شود.

امروز در نتیجه این تلاش‌ها کار به جایی رسیده است که تولیدات ما با یک برند آلمانی معتبر قابل مقایسه است و این چیزی جز موفقیت نیست.

هر چند که حمایتی از ما نشده است، انتظار داریم که نگاه مسؤولان به ما که یک مجموعه جوان هستیم، مثل نگاه به یک مجموعه تولید کننده باشد، در سایر شهرها شرکت‌های دانش بنیان حتی اسپانسر دارند، اما در استان ما اینطور نیست.

امروز شرکتی که میانگین سنی کارکنان آن 25 سال است به این مرحله از موفقیت رسیده است، پس باید برای حرکت بیشتر حمایت شود.

آقای مهندس با همه این موفقیت‌هایی که برشمردید، شما بورسیه کانادا بودید و می‌توانستید به راحتی در آنجا به کار خود ادامه دهید، چرا در کشور ماندید و ادامه دادید؟

بله درست است، در آن زمان که ما نخستین دستگاه را با همکاری مهندس رازفر ساختیم من دعوت نامه داشتم و به راحتی می‌توانستم در آن کشور خارجی با آسایش کارم را ادامه دهم، اما نرفتم تا بمانم و به کشور خودم خدمت کنم.

ببینید من آرامش کشور خودم را به آسایش آن کشور خارجی ترجیح دادم چون احساس می‌کنم در اینجا شهروند درجه یک هستم که در تخصص خودم مشغول به کارم.

امروز یکی از افتخارات من و همکارانم این است که نیروهای متخصصی داریم که قبلا در حد یک کارگر ساده بودند، پس ضرر نکرده‌ام، چرا که هر یک از کارگران ما توانایی کار تخصصی دارند.

در قبال این اقداماتی که انجام می‌شود، انتظار داریم، حمایت مسؤولان از شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر باشد، چه بسا که برای افراد بیشتری هم اشتغالزایی شود.

به هر حال به نظر می‌رسد کمی حمایت و کمک در سرمایه گردش می‌تواند این شرکت را به یک تولید کننده بزرگ در کشور تبدیل کند، شرکتی توانسته با تکیه بر علم و دانش و توان داخلی به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کند.

انتهای پیام/730005

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان شرگت اشتغالزایی دستگاه استعفا ماشین کار دولتی تولید دستگاه شرکت دانش بنیان برنامه نویسی تولیدات آنها تولید کننده راه اندازی برهه زمانی آغاز کردیم کار اداری شرکت ها پشت میز یک شرکت یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید

همشهری آنلاین-مرضیه ثمره‌حسینی: «در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونرها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده‌ و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشورهای همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشورهای آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشورهای دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید:« چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشورهای همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشورها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود اما در شهرهایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی(مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برندهای مختلف عرضه شد.

بستنی گران‌ شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برندهای مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و غیره بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه ها عرضه می شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

کد خبر 848579 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات قیمت - تنظیم بازار بستنی و فالوده عراق عمان امارات

دیگر خبرها

  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی