Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است: 

 

شرق/ زخم توحش

«شرق» عکس یک خود را به انفجارهای دیروز در افغانستان اختصاص داده و در گزارشی با تیتر «زخمی که توحش می‌زند» نوشته: «به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان برخلاف آنچه رهبران این گروه افراط‌گرا و خشونت‌طلب ادعا می‌کردند، نه تنها امنیت را به کشور جنگ‌زده افغانستان بازنگرداند، بلکه رقابت طالبان با دیگر گروه‌های تندرو از جمله داعش، افغانستان را به صحنه رویارویی و نمایش قدرت این جریان‌ها تبدیل کرده و مردم افغانستان قربانی خشونت‌طلبی حاکمان جدید و گروه‌های رقیب‌اش شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تازه‌ترین این خون‌ریزی‌ها، حمله به چند مرکز آموزشی در غرب کابل پایتخت افغانستان، حداقل 30 کشته برجا گذاشت که اغلب آنها دانش‌آموز بودند. رشته انفجارهایی در پایتخت افغانستان باز هم توانایی شبه‌نظامیان طالبان در ایجاد امنیت در این کشور و عدم فعالیت مؤثر داعش را زیر سؤال برد.»

این روزنامه اصلاح‌طلب همچنین در گزارش دیگری موانع موجود بر سر راه مبارزه با فساد را در گفت‌وگو با عطریانفر و ظریفیان بررسی کرده و تیتر زده: «قد کوتاه تحزب، دیوار بلند فساد».

کیهان/پاسخ شریعتمداری به کرده جنوبی

«کیهان» در تیتر یک امروز خود سخنان دیروز سخنگوی دولت در نشست خبری را با تیتر «منابع ارزی آزاد‌شده هنوز هم خرج بدهی دولت روحانی می‌شود» پوشش داده است. 

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول این روزنامه که پیش‌تر پیشنهاد بستن تنگه هرمز به روز کره جنوبی را مطرح کرد و سبب شده بود این کشور ، سفیر ایران را احضار کند؛ در برنامه «رویداد» رادیو به ارائه توضیحاتی در این باره پرداخت. آنچه او گفته است در شماره امروز کیهان با عنوان «اگر آمریکا پرسید چرا تنگه هرمز را به روی شما بسته‌اند بگو‌یید چون ایران خواسته است» منتشر شده و آمده است: «مدیر مسئول کیهان گفت: هیچ قانون و گزاره بین‌المللی مانع پرداخت بدهی کره جنوبی به ایران نیست وقتی از آنها علت را می‌پرسیم، می‌گویند چون آمریکا خواسته است! خُب ما هم تنگه هرمز را به روی آنها می‌بندیم و اگر آمریکا پرسید چرا؟ بگویند چون ایران خواسته است!»

جوان/ شیعه‌کشی در افغانستان

«جوان» در گزارشی که تیتر و عکس یک کرده با عنوان «چشم‌های بسته مقابل شیعه‌کشی در افغانستان» نوشته: «انفجار‌های دیروز طی هشت ماه حکومت طالبان در افغانستان، سومین حمله تأمل‌برانگیز به مناطق شیعه‌نشین در افغانستان است. طالبان مثل دو عملیات قبلی، این بار هم حمله به شیعیان را محکوم کرده و در حالی که یک هیئت آن طی همین روز‌ها به تهران سفر خواهد کرد، احتمالاً تأسفی دیپلماتیک هم تقدیم میزبانان ایرانی خود خواهد کرد. اما در پس این تعارفات دیپلماتیک، انفجار دیروز نشان از ناتوانی طالبان در تأمین امنیت هزاره‌هایی است که چند دهه متوالی هدف کشتار سیستماتیک قرار گرفته‌اند. روزنامه «هشت صبح» کابل در توصیف حمله دیروز به بزرگ‌ترین مکتب دشت برچی که برای چندمین بار دانش‌آموزان را هدف گرفت، عبارت «خون کرد کتابم و شکست قلمم» را برجسته کرد».

اعتماد/ اعتراضات محیط زیستی

«اعتماد» عکس یک خود را به یک گزارش محیط زیستی اختصاص داده و از «کوه زباله پشت وعده‌های انجام نشده» گفته؛ اشاره‌اش به سایت زباله منطقه جنگلی سراوان است که گویا ارتفاع زباله‌های 38ساله آن به 110 متر رسیده و طی روزهای اخیر موجب اعترضات مردمی شده است. در این گزارش با اشاره به پیگیری و درخواست‌های نمایندگان استان و مجلس، آمده است: «سوال مهم این است که اگر واقعا دولت سیزدهم خواستار و مصر به حل معضلی بود که به قول مسوولان استانی و نمایندگان مجلس، میراث دولت‌های گذشته بوده، چرا همان دی ماه پارسال که نماینده رشت خطاب به وزیر نیرو و وزیر کشور گفت که 20 هزار هکتار جنگل در بخش سنگر در رشت به سایت بزرگ زباله در سراوان تبدیل شده، هیچ اقدامی برای حل این معضل صورت نگرفت و تا امروز که مثل همیشه، معترضان برای رساندن صدای خود به گوش دولتمردان و تصمیم‌گیران، چاره‌ای جز خیابانی کردن اعتراضات خود ندارند».

وطن امروز/ بلاتکلیفی ارز ترجیحی

«وطن امروز» درگزارشی که تیتر یک کرده با عنوان «بلاتکلیفی ارز ترجیحی» به بررسی بایسته‌ها و ملاحظات اجرای سیاست اصلاح ارز ترجیحی پرداخته و تاکید کرده که «باید درباره وضعیت فعلی تخصیص دلار4200 تومانی تصمیم قاطع گرفت». 

این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری هم به سیاست خارجی و وضعیت مذاکرات هسته‌ای پرداخته است. وطن امروز با تیتر «زیر و رو کشی واشنگتن» نوشته: «در حال حاضر مذاکرات به دلیل عدم پذیرش خطوط قرمز ایران توسط آمریکا در وضعیت نامشخصی قرار گرفته است. دولت بایدن تلاش می‌کند خواست تهران درباره خارج کردن سپاه پاسداران از لیست سازمان‌های تروریستی را مساله‌ای غیرهسته‌ای و خارج از موضوع برجام بنامد و به همین خاطر ایران را مسؤول بن‌بست کنونی معرفی کند. اما همه داستان این نیست؛ واشنگتن با دیگر خواست‌های مشروع ایران که ارتباط مستقیم با انتفاع اقتصادی از توافق دارد، نظیر خروج افراد و نهادها از لیست تحریم‌ها نیز مخالفت کرده است. »

سازندگی/ خواسته سپاه

«سازندگی» سردار علایی را عکس یک کرده و دلیلش گفت‌وگویی است که با او دارد. وی در این مصاحبه که با تیتر «خواسته سپاه رفع تمامی تحریم‌ها است» می‌گوید: «اگر آمریکا می‌خواهد مذاکرات و نی به نتیجه برسد و به برجام برگردد چاره‌ای ندارد به جز اینکه کلیه تحریم‌های دوران ترامپ از جمله تحریم سپاه را بردارد.» او همچنین تاکید می‌کند که پیش از تحریم‌های سپاه، سابقه نداشته که نیروی مسلح یا ارتش یک کشور تحت تحریم‌ها واقع شود و این بدترین اقدام آمریکا بود و تنش‌ها را افزایش داده است.

دنیای اقتصاد/ دور دوم شفافیت

«دنیای اقتصاد» در تیتر یک امروز خود با عنوان «اقتصاد دولتی زیر نورافکن» نوشته: «سامانه کدال روزی تاریخی را به خود دید. روز سه‌شنبه در راستای تحقق وعده ابتدای هفته وزیر اقتصاد مبنی بر اعلام یک خبر مهم در حوزه شفافیت اقتصادی، برای نخستین‌بار صورت‌ مالی بیش از ۳۰۰ شرکت دولتی با انتشار روی سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران، در دسترس عموم مردم قرار گرفت. ... شاید بتوان زلزله دیروز کدال را آغاز دور دوم شفاف‌سازی عملکرد دولت دانست. رخدادی که سال‌هاست به مطالبه‌ای عمومی تبدیل شده بود؛ اما با وجود الزامات قانونی، چندان مورد توجه قرار نمی‌گرفت. افشای حساب و کتاب سال‌های اخیر شرکت‌های دولتی در اتاق شیشه‌ای اما دستپخت مدیریت دولتی در اقتصاد ایران را عیان کرد. جایی که اکثر قریب به اتفاق شرکت‌ها خبر از زیان‌های انباشته‌شده دادند و روشن شد در تاریک‌خانه اقتصاد دولتی چه می‌گذرد. اما آیا این اقدام کافی است؟ گام بعدی چه باید باشد؟»

صبح نو/ حریم سلطان

«صبح نو» امروز به سریال جیران پرداخته و نگاه حسن فتحی به عهد ناصری را بررسی کرده است. تیتر هم زده «حریم سلطان»؛ همان سریال ترکیه‌ای معروف که تقریبا همه ایرانی‌ها چند قسمتی از آن را دیده یا درباره‌اش شنیده‌اند. 

این تمرکز بر هنر اما موجب غفلت از موضوعات داغ ایران و جهان نشده است. مثلا انفجارهای تروریستی اخیر در افغانستان با تیتر «تکرار یک داغ» پوشش داده شده است.

این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری هم به افزایش چشمگیر تعرفه‌های پزشکی که این روزها خیلی سروصدا به پا کرده پرداخته و تیتر زده «نسخه‌ها گران».

ایران/ حساب شرکت‌ها دولتی

«ایران» در تیتر یک امروز خود از انتشار صورت‌های مالی 313 شرکت دولتی برای نخستین‌بار در اقتصاد ایران گزارش می‌دهد و تیتر زده «حساب شرکت‌های دولتی روی میز». این روزنامه دولتی عکس یک خود را نیز به افغانستان و انفجارهای تروریستی اخیر اختصاص داده است. ایران با تیتر «خون و قلم» نوشته: «روز گذشته انفجارهای مهیبی غرب کابل را لرزاند. برهمین اساس روز سه‌شنبه منابع خبری در غرب کابل اعلام کردند که در حملات انتحاری به مدرسه «عبدالرحیم شهید» واقع در منطقه شیعه‌نشین شهر کابل دست‌کم 25 دانش‌آموز شهید شدند. «ذکریا الفت» یکی از استادان مدرسه «عبدالرحیم شهید» به رسانه محلی  «اطلاعات روز» گفت که حمله انتحاری اولی زمانی رخ داد که شاگردان در حال ترک مدرسه بودند. وی افزود که تنها در انفجار نخست نزدیک به 20 تا 25 دانش‌‌آموز شهید شدند و وقتی استادان مدرسه در تلاش برای متفرق‌کردن دانش‌‌آموزان و نجات آنها از مسیرهای مصون بودند، انفجار دومی رخ داد. الفت ادامه داد که انفجار دوم زمان انتقال شهدا و زخمی‌ها رخ داد اما اظهار داشت که درباره تلفات انفجار دوم آماری ندارد.»


 

منبع: فردا

کلیدواژه: افغانستان مذاکرات سراوان خبر به روایت فردا ارز ترجیح ارز ترجیحی تحریم ها تیتر یک شرکت ها عکس یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۱۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»

وبگاه المیادین در گزارشی به تاثیر عملیات وعده صادق پرداخته است و نتیجه‌گیری می‌کند علی‌رغم تحریم‌ها، ایران توانسته است اقتصادش را دگرگون سازد، همچنین موفق شد معادله سیاسی علیه رژیم صهیونیستی را با عملیات وعده صادق تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وبگاه شبکه خبری المیادین در تحلیلی نوشته است که آخرین تحولات بین تهران و تل‌آویو بازتابی از تغییر استراتژی قبلی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی است که شامل تغییر آنچه مقامات ایرانی «صبر استراتژیک» می‌نامیدند، می‌شود.

به گفته المیادین، برد گسترده عملیات موشکی که در اعماق سرزمین‌های اشغالی انجام شد نشان می‌دهد که ایران به دنبال ایجاد بازدارندگی علیه رژیم اسرائیل و سیاست‌های نظامی متحدان غربی‌اش در خاورمیانه است. با این ملاحظه دیدگاه ایران برای ما روشن می‌شود: عصر تحول آغاز شده است و آینده نظم امنیتی منطقه بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تغییراتی که پس از هفتم اکتبر (طوفان‌الاقصی) و تلاش رژیم صهیونیستی برای شکست حماس رخ داد، تنها به ایجاد رویکرد امنیتی استراتژیک جدید ایران سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن با ارتش خود و رزمندگان مقاومت انصارالله مستقیماً علیه رژیم صهیونیستی به درگیری پیوستند و منافع این کشور را در تنگه باب المندب تهدید کردند که به‌طور هم‌زمان باعث جلب توجه جهانیان شد.

المیادین معتقد است که تهران از طریق روابط راهبردی خود با صنعا به دیگران این پیام را می‌دهد که تحرکات علیه منافع خود در منطقه را ساده نمی‌گیرد. کشورهای غربی اکنون به خوبی از این واقعیت آگاه هستند و با توجه به نگرانی‌های فزاینده خود در مورد ضررهای اقتصادی ناشی از خطرات پیش روی امنیت تجارت دریایی، در هفته‌های اخیر به‌طور فزاینده‌ای بر رژیم اسرائیل فشار آورده‌اند تا عملیات نظامی خود در غزه را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، دولت اخلالگر نتانیاهو شدیدترین آسیب را متحمل شد که ممکن است منجر به برکناری او در اواسط جنگ شود. نتانیاهو برای غلبه بر این بحران سعی کرد گوشه امنی برای خود خلق کند و با هدف قرار دادن مستقیم کنسولگری ایران در دمشق و افزایش تنش‌ها، سعی کرد مخالفان را کنترل کند.

تغییر در معادله سیاسی-راهبردی

المیادین تصریح کرده که حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل از یک سو منجر به شهادت هفت تن از نظامیان ایرانی شد، اما از سوی دیگر مقامات ارشد ایران مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای آن را حمله به حاکمیت و سرزمین ایران خواندند. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز ایران فراتر رفت و پاسخ قاطع ایران را برای حفظ معادله راهبردی تثبیت شده و تعیین مرزهای مشخص در برابر سیاست تجاوزکارانه رژیم اسرائیل ضروری کرد.

به گفته این شبکه خبری، در روزهای اولیه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، کارشناسان واکنش ایران را ارزیابی کردند اما نظرات متناقضی از خود نشان دادند. برخی حدس می‌زدند که برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها یا رویارویی مستقیم نظامی علیه ایالات متحده واکنش ایران محدود خواهد بود. در همین حال، برخی از مقامات غربی تا آنجا پیش رفتند که تهران را از پاسخگویی به رژیم اسرائیل با استناد به هشدارهایی درباره عواقب آن منصرف کنند، اما واکنش ایران نشان‌دهنده یک شوک در واقعیت بود و تحلیل‌های متفاوتی از ایران را برانگیخت.

حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای که از خاک ایران علیه پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل انجام شد دیگر جای بحث برای تحلیلگران و مقامات در سراسر جهان نگذاشت. شکست پدافندی رژیم اسرائیل و اصابت چندین موشک ایرانی به اهداف نظامی، صحنه آشکاری از ضعف پدافند اسرائیل را ترسیم کرد؛ این نتیجه‌گیری، بدون توجه به ادعای دروغین رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست حمله ایران یا مداخله چندین کشور به‌ویژه آمریکا، فرانسه و انگلیس که در جریان این حمله از رژیم اشغالگر دفاع کرده‌اند، صورت می‌گیرد.

المیادین تاکید کرده است که این حمله در واقع گامی عظیم در شکل‌گیری معادله‌ای جدید برای ایجاد تعادل بین قدرت‌های منطقه‌ای بود. هشدار ایران به واشنگتن نسبت به مداخله در مناقشات منطقه‌ای، قطعه دیگری به این دومینو اضافه کرد که اکنون با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شده است.

علاوه بر اعتماد مقامات ایرانی به توانایی‌ها و قدرت نظامی خود، به نظر می‌رسد ایران برای ماه‌ها آماده این مرحله می‌شد و تشدید تنش‌ها را به عنوان یکی از سناریوها پیش‌بینی کرده بود. پس از دهه‌ها تحریم‌های شدید اقتصادی، رژیم صهیونیستی انتظار داشت محاسبات ایران در خصوص تلافی با توجه به نگرانی از افزایش مشکلات اقتصادی متفاوت باشد. آنها حدس می‌زدند که این عملیات تأثیر کمی بر رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما حمله موشکی گسترده ایران ثابت کرد که بر این نگرانی‌ها غلبه کرده است.

تحول اقتصادی علی‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه

المیادین در بخش پایانی تحلیل خود نوشته است که رسانه‌های ایران گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد دولت ابراهیم رئیسی طی چند ماه گذشته به میزان قابل توجهی ذخایر ارزی خود را افزایش داده و به بخش قابل‌توجهی از وابستگی خود به صادرات پایان داده است. اما کارت قوی‌تر روی میز، تغییر ذخایر دارایی‌های خارجی در بانک مرکزی بود، زیرا کشورهای تحریم شده سعی دارند بدون ایجاد بحران اقتصادی با تبدیل ذخایر خود به طلا و فلزات گرانبها تعداد زیادی از تحریم‌های اعمال شده علیه خود را خنثی کنند.

این شبکه خبری مدعی است که اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط منابع معتبر خارجی حاکی از آن است که بانک مرکزی ایران طی سه ماه گذشته در اقدامی بی‌سابقه، ذخایر طلا و فلزات گران‌بها خود را افزایش داده است. این نشان می‌دهد که ایران با وجود فشار تحریم‌های ایالات متحده، در حال کار روی یافتن روشی مطمئن برای تأمین مالی تجارت خارجی است و با آغاز کار در بخش خصوصی و تجارت غیرنفتی، به تجار ایرانی اجازه داده است تا خریدهای ارزی خود را با طلا بپردازند.

در همین راستا، ثبات و کاهش ارزش دلار آمریکا در بازار ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی و واکنش ایران نیز نشانگر موفقیت بانک مرکزی در مهار اثرات اقدامات سیاسی بر بازار و موفقیت ایران در جلب مجدد اعتماد تجار است. عملیات رژیم صهیونیستی در نوزدهم آوریل ثابت کرد که مقامات این رژیم با تغییر در ایده‌های قبلی خود در مورد عزم ایران برای پاسخ نظامی مواجه شده‌اند که جایگاه رژیم غاصب را روی صفحه شطرنج با ایران متزلزل کرده است.

کد خبر 748570

دیگر خبرها

  • روزنامه‌های اقتصادی دو‎شنبه ۱۰ اردیبهشت
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌‎شنبه ۹ اردیبهشت
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • روزنامه‌های اقتصادی شنبه ۸ اردیبهشت