Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: زمانی که تنش آبی در کشور رخ می‌دهد معمولا بخش کشاورزی، شرب و صنعت در اولویت تامین حقابه قرار می‌گیرند، اما متاسفانه به رغم تأکید قانون، تالاب‌ها در این روند در آخرین رده اولویت هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهری اثنی عشری افزود: تالاب‌ها اکوسیستم‌های حساسی هستند که اگر به صورت پایدار مدیریت و حفاظت نشوند، مشکلات زیادی برای طبیعت و انسان به وجود می‌آید که گرد و غبار و تهدید سلامت انسان، معضلات اقتصادی- اجتماعی و از بین رفتن زیستگاه پرندگان آبزی و کنار آبزی برخی از این مشکلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تاکید کرد: در راستای حفاظت از تالاب ها، تامین حقابه نقش بسیار مهمی دارد در واقع تامین حقابه محیط زیستی تالاب‌ها یکی از مهمترین بخش‌های حفاظت از تالاب‌ها است که در این مسیر قانون تکلیف را روشن کرده و بر اساس قانون حفاظت، مدیریت و احیاء تالاب‌های کشور تعیین میزان نیاز محیط زیستی تالاب‌ها بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست و تامین آن بر عهده وزارت نیرو است.

وی اظهارداشت: در واقع یکی از اصلی‌ترین و اولین عنصر تاثیرگذار بر روی سلامت تالاب‌ها و حفظ کارکرد‌های این حوضه‌های آبی از جمله فراهم کردن زیستگاه مناسب برای پرندگان آبزی این است که آن تالاب دارای آب کافی و با کیفیت لازم باشد بنابراین اینکه سازمان حفاظت محیط زیست و به طور خاص طرح حفاظت از تالاب‌های ایران بتواند اقداماتی را در راستای تعیین حقابه تالاب‌ها مبنی بر اینکه میزان نیاز زیست محیطی هر تالابی چه مقدار آب است را انجام دهد و پیگیری‌های تخصیص آنرا از طریق وزارت نیرو داشته باشیم فعالیت‌هایی است که می‌تواند به حفاظت از تالاب کمک کند.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران ادامه داد: در سال‌های اخیر مطالعات نیاز آبی تعداد زیادی از تالاب‌های کشور در سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده و این ارقام حقابه تالاب‌ها به وزارت نیرو ابلاغ شد، چون این وزارتخانه باید طبق قانون حقابه‌ها را تامین کند.

وی درباره تاثیر خشکسالی، شروع فصل گرما و شدت تبخیر بر تالاب‌ها گفت: به طور کلی با توجه به کم بودن بارش در سال آبی گذشته طبیعی است که با شروع فصل گرما با مشکلات کم آبی در تالاب‌ها مواجه شویم و این می‌تواند باعث به خطر افتادن تنوع زیستی گیاهی و جانوری تالاب‌ها شود، همچنین موجب بروز مسائلی مانند تشدید گرد و غبار‌های محلی و مسائلی از این دست که می‌تواند جوامع محلی اطراف تالاب را تحت تاثیر منفی قرار دهد، می‌شود.

اثناعشری تاکید کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که بحث نیاز آبی باید جدی گرفته شود، معمولا مطالعاتی که در این زمینه انجام می‌شود به ما سه گزینه می‌دهد مبنی بر اینکه در شرایط ترسالی، نرمال و خشکسالی برنامه‌ای که برای تامین نیاز زیستی تالابی باید داشته باشیم چقدر است؟ اگر بخواهیم حوضه آبریز را به سطل آبی تشبیه کنیم، مقدار مشخصی آب در هر سال در این سطل داریم که باید به صورت متناسب در بخش‌های مختلف شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت تخصیص یابد، اما متاسفانه در کشور ما اتفاقی که می‌افتد این است که به محض اینکه ما با تنش‌های آبی مواجه می‌شویم اولین جایی که ضربه می‌خورد و حقابه آن قطع می‌شود محیط زیست است.

وی اظهار داشت: این در حالی است که وقتی تالابی خشک می‌شود و گرد و غبار از آن به هوا بلند می‌شود؛ ضرر آن دوباره به صنعت، کشاورزی و سلامت بر می‌گردد متاسفانه اثرات بلندمدت معمولا در کشور ما دیده نمی‌شود.

اثناعشری درباره اینکه در این زمینه قانون وجود دارد پس چرا آنطور که باید اجرا نمی‌شود گفت: این امر مستلزم همکاری بین بخشی است اینکه وقتی سیاست گذاری‌ها در بخش‌های مختلف انجام می‌شود باید به این مساله دقت شود و شاخص‌های توسعه و عملکرد در بخش‌های مخلتف با حفظ منافع بلندمدت محیط زیست و تالاب‌ها همخوانی داشته باشد، گاهی اوقات خسارات ناشی از توسعه‌های صورت گرفته در بخش صنعت و کشاورزی بر محیط زیست کشور بسیار زیاد و جبران ناپذیر است بنابراین برای حفاظت تالاب‌ها و بهره برداری بلندمدت از این زیست بوم‌های ارزشمند و تحویل این امانت به نسل‌های آتی، مشارکت همه دست اندرکاران و بهره برداران مورد تاکید است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تالاب ها حقابه کشاورزی حفاظت از تالاب ها تامین حقابه محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۲۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان